Semnal editorial 17: Noutăți sau în curs de apariție la editura Polirom

Fotografia postată de Polirom Junior.

Traducere din limba engleză de Irina Iacob

Makepeace are 12 ani și trăiește împreună cu mama ei în satul Poplar, într‑o Anglie în pragul Războiului Civil. Fiică nelegitimă a aristocraticei familii Fellmotte, ea le moștenește nu doar gropița din bărbie, ci și o abilitate cu totul specială. Pe fundalul unei țări divizate de război, Makepeace fuge de moștenirea sa întunecată, trecînd liniile inamice în căutarea unei soluții salvatoare atît pentru ea, cît și pentru fratele ei vitreg. O poveste fantastică despre căutarea propriului destin, prietenie, curaj și determinare.

Domeniu: Cărți pentru copii și tineret -> Literatură -> Fantasy & SF
Colectie: JUNIOR
Numar pagini: 400
ISBN: 978-973-46-7612-5
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2019

Fotografia postată de Polirom Junior.

 

Traducere din limba engleză și note de Liviu Cotrău

Cu ilustrații de Radu Raileanu

Patru povestiri stranii și tulburătoare ne înfățișează universul fantastic al lui Edgar Allan Poe. O pisică neagră cu un singur ochi și un semn straniu pe gît își bîntuie stăpînul, un bărbat ajunge într‑un ospiciu unde nebunii se dau drept medici, o femeie se întoarce din lumea de dincolo pentru a‑i tulbura pe cei vii, moartea ia forma unei siluete cu mască, se desprinde dintr‑o tapiserie și‑i înspăimîntă pe cei ce se credeau la adăpost de ea. Cititorii vor regăsi în volum celebrele „Pisica neagră”, „Sistemul doctorului Gudron și al profesorului Pană”, „Morella”, „Masca Morții Roșii”.

Domeniu: Cărți pentru copii și tineret -> Literatură -> Thriller & Mystery
Colectie: JUNIOR
Numar pagini: 128
ISBN: 978-973-46-7721-4
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2018

 

Traducere din limba italiană de Corina Anton

Cu ilustraţiile autorului

Într-o iarnă cumplită din negura vremurilor, din falnicii munţi sicilieni (care astăzi nu mai există!), flămînzi şi înfriguraţi, urşii coboară printre oameni. Îi conduce regele lor, Leonte, care nădăjduieşte în taină să-şi regăsească fiul pierdut. Pe urşi îi aşteaptă o călătorie aventuroasă, plină de neprevăzut şi răsturnări de situaţie, presărată cu bătălii, popasuri în castele înfricoşătoare şi întîlniri cu monştri. Şi, în fine, intrarea în marele oraş cu palate de marmură, grădini înmiresmate şi turle aurite. Va reuşi bravul Leonte să-l găsească pe ursuleţul Toni? Şi cum se vor împăca oamenii şi urşii în noua lor viaţă împreună? Surprizele se ţin lanţ în această poveste emoţionantă despre speranţă şi dor, prietenie şi trădare, bine şi rău scrisă de Dino Buzzati în 1945, care va aduce multe zîmbete şi uneori şi cîte o lacrimă în ochii micilor cititori şi ai părinţilor lor.

Domeniu: Literatură universală -> Italiană
Cărți pentru copii și tineret -> General
Colecție: JUNIOR
Număr pagini: 136
ISBN: 978-973-46-7727-6
Tip ediție: broșată
Format: 130×200
An apariție: 2019
Domeniu: Cărți pentru copii și tineret -> Literatură -> General
Colectie: JUNIOR
Numar pagini: 200
ISBN: 978-973-46-7719-1
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2019

 

Traducere de Cristian Ionescu

Strigă‑mă pe numele tău este o poveste de dragoste care înflorește subit între un adolescent și oaspetele părinților săi în vila de pe riviera italiană, surprinzîndu‑i pe cei doi protagoniști complet nepregătiți dinaintea consecințelor atracției lor. Pe măsură ce vara se scurge, îndrăgostiții se apropie în mod imprudent de lucrul pe care se tem că nu le va mai fi dat să‑l găsească niciodată: intimitatea absolută. Publicat în 2007, romanul Strigă‑mă pe numele tău a fost primit cu elogii de critica literară, însă a cunoscut celebritatea globală odată cu ecranizarea omonimă în regia lui Luca Guadagnino, pe baza unui scenariu de James Ivory.

Domeniu: Literatură universală -> Americană
Colectie: BIBLIOTECA POLIROM->Actual
Numar pagini: 300
ISBN: 978-973-46-7554-8
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2018

 

Traducere din limba persană de Cristina Ciovârnache

Revoluția Islamică din 1978 a generat un exod fără precedent în societatea iraniană, care nu a lăsat neatinse prea multe familii din zona urbană a Iranului. Acest fenomen a generat o mutație a relațiilor intrafamiliale care au intrat într‑un conflict profund cu cele tradiționale. Trecerea timpului a mărit distanța dintre membrii acestor familii, astfel încît ele au devenit foarte divizate, emoțional și cultural. Romanul spune povestea unei reuniuni de familie dintre o mamă și cei șase copii (și a soților și soțiilor lor), după ce au fost separați vreme de treizeci de ani. Acțiunea se desfășoară de‑a lungul a patru zile, în care relațiile dintre ei se degradează considerabil, pentru ca apoi toți să găsească catalizatorul de care aveau nevoie: bătrîna mamă.

Domeniu: Literatură universală -> Beletristică
Colectie: BIBLIOTECA POLIROM->Actual
Numar pagini: 220
ISBN: 978-973-46-7222-6
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2018

Traducere din limba engleză și note de Veronica D. Niculescu

În octombrie 1964, la Montreux, Vladimir Nabokov a început un experiment care a durat pînă în ianuarie anul următor. În fiecare dimineață, la trezire, își nota tot ceea ce își amintea din vise, iar în zilele următoare era atent la detalii care ar fi putut avea legătură cu fiecare vis notat. Scopul experimentului era testarea teoriei filosofului britanic John W. Dunne, autor al cărții Un experiment cu timpul, aceea că timpul poate curge și în sens invers, în așa fel încît un eveniment ulterior poate genera un vis de mai devreme. Experimentul lui Nabokov, desfășurat pe durata a optzeci de nopți, urmînd regulile trasate de Dunne, a fost un efort susținut de a studia lumea viselor sub lumina supoziției că timpul ar fi reversibil, supoziție ce străbate o serie de lucrări de ficțiune ale lui Nabokov, precum și cartea sa de memorii.

Domeniu: Literatură universală -> Americană
Colectie: BIBLIOTECA POLIROM->Seria de autor „Vladimir Nabokov”
Numar pagini: 232
ISBN: 978-973-46-7722-1
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2018

Traducere de Mădălina Ghiu

Părintele Donissan slujeşte într-o mică parohie din Artois, în nordul Franţei. În jurul lui se adună fiinţe nefericite, supuse greşelii, în căutarea mîntuirii. Obsedat de păcat şi îndoindu-se de vocaţia lui ecleziastică, el trăieşte în rugăciune şi asceză, mortificîndu-se cu sălbăticie, angajat într-o luptă miraculoasă, violentă şi disperată împotriva diavolului. Pradă ideală pentru Satan, întîlnirea lor este iminentă şi pregăteşte confruntarea viitorului sfînt din Lumbres cu esenţa răului, întrupată în adolescenta vicioasă şi criminală Mouchette, devotată îngerului căzut. Această întîlnire memorabilă, într-o lume îngheţată, iraţională şi haotică, în care tînărul preot, rătăcit în noapte, este supus ispitei şi sărutului luciferic, este o mărturie despre puterea şi ajutorul credinţei în lupta cu forţele răului.

Domeniu: Literatură universală -> Beletristică
Colectie: BIBLIOTECA POLIROM->Esențial
Numar pagini: 320
ISBN: 978-973-46-7773-3
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2019

Traducere de Andrei Anastasescu

Cînd ajunge în valea în care-și va petrece întreaga viață, Andreas Egger e un orfan de vreo patru ani – nimeni nu-i știe cu precizie vîrsta. Crescînd, devine argat cu experiență la ferma familiei lui adoptive, după care se alătură unei echipe de muncitori care construiește unul dintre primele teleferice din Austria și care, odată cu electricitatea, aduce în vale lumina și agitația. Apoi vine ziua cînd Egger o întîlnește pe Marie, iubirea vieții lui, pe care însă o va pierde curînd. Mulți ani mai tîrziu, cînd pleacă la drum pentru ultima oară, ea-i iese din nou în cale. Iar el, peste care timpul a trecut, privește în urmă cu uimire la anii ce s-au scurs. O poveste simplă și tulburătoare.

Domeniu: Literatură universală -> Beletristică
Colectie: BIBLIOTECA POLIROM->Actual
Numar pagini: 168
ISBN: 978-973-46-7777-1
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2019

Traducere din limba franceză și note de Mădălin Roșioru

Marele Premiu pentru roman al Academiei Franceze 2017

Mecanica haosului împleteşte poveştile mai multor personaje: Grimaud, Habiba, Bruno, Rifat, Rim, Jeannette, Levent, Emma, Sami, Moussa şi Harry. Cu suspans de roman poliţist şi exotism de jurnal de călătorie, între Paris, Londra, nordul Africii şi Orientul Mijlociu, romanul face turul Mediteranei, atingînd teme de mare actualitate şi interes jurnalistic, precum terorismul, politica, serviciile secrete, migraţia ilegală, lumea interlopă, războiul sau traficul de droguri, de persoane sau de antichităţi, tot atîtea feţe ale răului, dar şi iubirea, prietenia sau moartea. Cartea descrie, cu precizia şi obiectivitatea unui reportaj filmat cu camera ascunsă, abia temperate de momente de lirism, lumea noastră debusolată, zvîcnirile recente ale unei Istorii implacabile, în care totuşi supravieţuieşte, surprinzător, un licăr de speranţă.

Domeniu: Literatură universală -> Beletristică
Literatură universală -> De război şi militară
Literatură universală -> Franceză
Literatură universală -> Thriller & Mystery
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 376
ISBN: 978-973-46-7658-3
Tip ediție: broșată
Format: 130×200
An apariție: 2019
„Dacă eşti un cititor occidental, vei vedea un splendid roman exotic. Dacă eşti din Europa de Est, ai să percepi şi dimensiunea de adîncime, aceea de reflecţie asupra unor lumi complet diferite, a bulversărilor din istoria recentă, de care autoarea se serveşte pentru a da viaţă unor personaje suculente, dar împovărate de o condiţie tragică. Aspectul imprevizibil al naturii umane e foarte bine valorizat: Alisa, «logodnica», e iluzia vieţii lui David. Femeia niciodată posedată cu adevărat, femeia-obsesie pe care, şi atunci cînd e conştient că a profitat de el, tot ar dori-o în schimbul lumii întregi. Nici «profitoarea» nu e o idioată, drept dovadă, ea îl numeşte cu sinceritate «înger» pe cel care o adoră şi pentru cîteva secunde avem impresia unei parodii după Dostoievski. Aici stă forţa irezistibilă a Doinei Ruşti. Ne spune o poveste care are mare legătură cu realitatea din jurul nostru, ne face să visăm la cărţi celebre, ne amuză şi ne pune pe gînduri, ne arată unde poate duce cultivarea haosului vieţii contemporane.
Domeniu: Literatură română -> Beletristică
Colectie: TOP 10+
Numar pagini: 272
ISBN: 978-973-46-7714-6
Tip editie: broșată
Format: 106×180
An aparitie: 2019

Traducere de Nora Iuga

„Fiecare om îi aduce lui Dumnezeu ultima suflare… În această suflare Dumnezeu poate să citească viața acelui om ca într-o carte. Biblioteca lui Dumnezeu e un raft plin cu suflări.” (Aglaja Veteranyi)

Domeniu: Literatură universală -> Beletristică
Colectie: TOP 10+
Numar pagini: 152
ISBN: 978-973-46-7718-4
Tip editie: broșată
Format: 106×180
An aparitie: 2019
Situat în cîteva orașe din Ardeal și în București, în deceniul 1979-1989, romanul Alinei Nelega explorează eforturile Cristinei Nemeș de a se descoperi și maturiza, exprimîndu-și în scris emoțiile, dar și relația cu partenera ei. Convingerea că își poate controla destinul este contrazisă mereu de felul în care situațiile o obligă să ia decizii în defavoarea ei. În ciuda eforturilor de a se elibera de constrîngeri, ea nu face decît să se afunde în contingent, din care singura ieșire este imaginația, ca antidot la planul halucinant al realității exterioare. Urmînd un traseu impus de vremuri – de la școală, la cariera de profesoară și apoi de mică activistă de partid –, protagonista se izolează tot mai mult de cotidian, rămîne la marginea vieții intelectuale și sociale, căutîndu-și salvarea într-o lume pe care o construiește singură, dar care se prăbușește la cel mai mic contact cu presiunile totalitarismului. ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat este un bildungsroman despre comunismul mic, de zi cu zi, și despre lipsa de șanse în absența libertății, pe care nu ți-o poți cîștiga decît după ce te hotărăști dacă accepți sau nu lupta.
Domeniu: Literatură română -> Bildungsroman
Colectie: EGO. PROZĂ
Numar pagini: 380
ISBN: 978-973-46-7778-8
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2019
Continuare a romanului Aleea ZorilorȘi fericirea era obligatorie navighează, în stilul unic al lui Andrei Crăciun, pe marea memoriei. În carte îi întîlnim pe soții Ceaușescu, într‑un moment jenant în caleașca Reginei Angliei, cu consecințe neprevăzute, sînt prezenți întunecații ani ’80, apar și securiștii și primii îmbogățiți ai tranziției, dar și alte personaje fabuloase, de la un nuvelist olandez homosexual la un țigan înțelept și orb care are puterea să vadă viitorul, pînă la o tînără dintr‑o familie de mafioți din sudul Italiei. Povestitorul este un ziarist care colindă tot pămîntul, în căutarea adevărului din spatele unei vechi balade maghiare ce avea forța să‑i aducă pe oameni în pragul suicidului. Călătorul cu pantofi verzi care povestește umblă prin porturi și bordeluri și caută neîncetat subiecte de reportaj pe la marginile lumii, chinuit totodată de o îngrozitoare melancolie după paradisul pierdut de pe Aleea Zorilor, strada copilăriei. Și fericirea era obligatorie este, așadar, o carte despre copilărie, communism și postcomunism, ziare și inimi zdrobite, dragoste și moarte.
Domeniu: Literatură română -> Bildungsroman
Colectie: EGO. PROZĂ
Numar pagini: 120
ISBN: 978-973-46-7720-7
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2019
Aflat în pragul vîrstei a treia sau chiar în mijlocul ei, fiecare narator din volumul de povestiri al Ioanei Scoruș face o confesiune, fie autoironic, fie cinic, deseori înflăcărat, dar mereu însoțit de o mult mai tînără femeie, căci nedreptatea îmbătrînirii poate fi amăgită doar alături de o parteneră în floarea vîrstei. Uneori, totul se face țăndări, precum cupa de cleștar a unui împărat al Japoniei, păstrată într-un muzeu londonez și furată pentru a-i oferi iubitei un ceai verde japonez. Alteori, viața continuă chiar și în urma unei tragedii: din disperarea morții soției însărcinate se naște o carte semnată de autor cu un pseudonim feminin. Dar ce te faci cînd pseudonimul prinde viață și afli că femeia respectivă chiar există? Și ce te faci cînd știi totul despre Pound, cînd regizezi un mare spectacol pentru a-ți impresiona iubita, ea însăși scriitoare, dar nu ai reușit să-i înțelegi cartea? Povestire cu povestire, Freud Museum explorează relația de unu la unu, singura capabilă să revitalizeze interesul pentru viață.
Domeniu: Literatură română -> Proză scurtă
Colecție: EGO. PROZĂ
Număr pagini: 336
ISBN: 978-973-46-7661-3
Tip ediție: broșată
Format: 130×200
An apariție: 2019
În toamna anului 1917, meșterul tîmplar Cristian David sosește în Prisăcani, un sătuc din Munții Neamțului aflat la granița cu Austro-Ungaria, chemat pentru a restaura lemnăria bisericii. Deși România e devastată de război, demonii marelui conflict mondial par să fi ocolit căsuțele din bîrne colorate, care-și gustă tihna, aproape absente de pe vreo hartă oficială. Dar suferințele și iminența morții vor răscoli pe neașteptate și micul paradis montan, iar enigmaticul străin, Cristian David, va juca un rol important în mijlocul întîmplărilor dramatice prin care va trece locul unde a fost tocmit să readucă frumusețea. Satul atins violent de reverberațiile Primului Război Mondial și – prin ricoșeu – ale proaspetei revoluții bolșevice reproduce, în mic, încercările teribile prin care trece Europa la început de secol XX. Prins în rama altor două evenimente tragice, unul real, celălalt imaginar, romanul ascunde un labirint narativ în care timpurile și oamenii se intersectează surprinzător și reproiectează analogic istoria. Apocalipsis e o Evanghelie eretică alcătuită din vagi surse orale – o uriașă parabolă despre rău, despre sacrificiul inevitabil și despre jocurile stranii ale omnipotenței divine. Catastrofele fac parte din ființa lumii și se succedă în varii forme, îngăduite de sus, de Marele Ochi, care își folosește astfel tainica-i pedagogie. Cu ea se vor confrunta și locuitorii pașnici ai Prisăcaniului, plătind, ca de fiecare dată, prețul cuvenit.
Domeniu: Literatură română -> Istorică
Literatură română -> Religioasă
Colecție: EGO. PROZĂ
Număr pagini: 232
ISBN: 978-973-46-7723-8
Tip ediție: broșată
Format: 130×200
An apariție: 2019

 

Într-o nouă traducere, de Dana Crăciun

Winston Smith este un personaj obisnuit: el uraste, iubeste si munceste ca oricare alt om. Ceea ce-l face deosebit este faptul ca traieste intr-o lume infernala, in care a uri, a iubi sau a munci sint ginduri venite dintr-un efort supraomenesc al fiecarei clipe. Romanul O mie noua sute optzeci si patru descrie tabloul apocaliptic al unei Londre din era postatomica, locul de nastere al unui regim totalitar in care orice logica pare sa fi fost abolita. Executiile fara rost, disparitiile peste noapte au devenit firesti. Trecutul este rescris mereu pentru a legitima crimele prezentului, iar instrumentul propagandei este odioasa „nouvorba”, o limba robotizata, care completeaza imaginea de lume ordonata „stiintific” dupa vointa Fratelui cel Mare, care spune ca „razboiul este pace, libertatea este sclavie, ignoranta este putere”.

Domeniu: Literatură universală -> Americană
Colectie: BIBLIOTECA POLIROM->Esențial
Numar pagini: 320
ISBN: 978-973-46-7716-0
Tip editie: broșată
Format: 130×200
An aparitie: 2019
Posted by Liviu

You might also like

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *