Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Lansare de carte „Numele mi-l știe vântul” de Isabel Allende - Biblioteca lui Liviu

Lansare de carte „Numele mi-l știe vântul” de Isabel Allende

Publicat pe De Liviu Szoke

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă joi, 7 martie ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numele mi-l știe vântul de Isabel Allende, recent apărut în colecția dedicate autoarei, în traducerea Corneliei Rădulescu.

Împletind trecutul și prezentul, Numele mi-l știe vântul este, în primul rând, povestea a două personaje de neuitat, ambele în căutarea familiei și a unui cămin. De asemenea, o mărturie a sacrificiilor făcute de părinți și o scrisoare de dragoste pentru copiii care, în pofida unor pericole greu imaginabile, nu încetează să viseze. În S.U.A., cartea a fost aleasă de National Public Radio Best Book of the Year 2023.
 
Participă: Ana Barton și Ioana Nicolaie, scriitoare, și Cristina Stănciulescu, jurnalist. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.
 
În cea de-a doua parte a evenimentului participanții vor putea degusta preparate de cofetărie tipic sud-americane precum cele cu care se delectează personajele cărții (𝑡𝑟𝑒𝑠 𝑙𝑒𝑐ℎ𝑒𝑠), însoțite de un pahar de prosecco.
 
Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza unei rezervări prin eventbook.
 
Lansarea va putea fi urmărită #live & #online pe pagina de noastră de Facebook – Humanitas Fiction și pe Youtube – Humanitas.
„Actuală, provocatoare, transmițând o emoție intensă, o poveste despre bunătatea străinilor care îți pot deveni o adevărată familie.“ — The New York Times Book Review
 
Viena, 1938. Samuel Adler are cinci ani când tatăl său dispare în timpul Kristallnacht. Viața fiindu-i în primejdie, mama sa îi găsește un loc într-un tren care transportă copii din Austria ocupată de naziști către Anglia. Băiețelul pleacă neluând cu el nimic altceva decât niște haine prea mari și vioara, în a cărei cutie a ascuns un talisman prețios.
 
Arizona, 2019. Opt decenii mai târziu, Anita Díaz împreună cu mama sa vor lua un alt tren, lăsând în urmă pericolul care se profilează în El Salvador și căutând refugiu în Statele Unite. Dar sosirea lor coincide cu aplicarea noii politici de separare a familiilor, iar Anita, în vârstă de șapte ani, se trezește singură într-o tabără din Nogales. Pentru a evada din realitatea problematică, Anita călătorește în Azabahar, o lume magică a imaginației, unde se poate întâlni cu multele ființe și lucruri dragi pierdute în puținii ei ani de viață.
 
„Allende este regina realismului magic.“ — BBC
 
Isabel Allende și-a câștigat faima internațională în 1982, odată cu publicarea primului ei roman, Casa spiritelor. După debutul strălucit urmează o serie de bestsellere apreciate unanim de critică, între care Violeta, O lungă petală de mare, Eva Luna și Paula. Cărțile ei au fost traduse în peste cincizeci și două de limbi și s-au vândut în peste șaptezeci și șapte de milioane de exemplare în toată lumea.
Pe lângă activitatea sa de scriitoare, Allende își dedică o mare parte din timp cauzei drepturilor omului. În 1996, după moartea fiicei sale Paula Frias, a înființat o fundație caritabilă în onoarea ei, finanțând peste o sută de organizații nonprofit din întreaga lume care protejează femeile și fetele.
În 2014, președintele Barack Obama i-a acordat lui Isabel Allende Presidential Medal of Freedom, cea mai înaltă distincție civilă din SUA. În 2016 a primit Lifetime Achievement Award din partea PEN Center USA, iar în 2018, Medal for Distinguished Contribution to American Letters din partea National Book Foundation. Și-a petrecut copilăria în Chile, iar în prezent locuiește în California.
 
Romanul Numele mi-l știe vântul de Isabel Allende este recomandat de DigiFM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *