Preluare de pe blogul editurii Paladin:

Ce citim de la Paladin în 2021

Dragi paladini, avem o listă a titlurilor pe care le vom publica în 2021. Nu este finală, însă sperăm că aduce puțină certitudine și că așteptarea v-a fost măcar parțial răsplătită. 🙂

Iată ce veți citi anul acesta de la Paladin:

SF

1. Takeshi sum, de Richard Morgan, traducere de Petru Iamandi, volumul 3 din seria Takeshi Kovacs 

Una dintre rețetele de succes ale unei tiranii este să știe când și cum să le dea supușilor iluzia de libertate.

Moartea nu mai rămâne doar un detaliu atunci când ai de înfruntat consecințele eternității. Și ale propriilor acțiuni. Deviat de la cursul unei misiuni personale de răzbunare, mercenarul interstelar Takeshi Kovacs se vede prins în rivalitățile politice ale mai multor facțiuni. Iar atunci când o versiune mai tânără a sa este întrupată pentru a-l elimina pe cel de acum, confruntarea capătă proporții planetare. Într-o luptă a trecutului cu prezentul, viitorul pare incert.

E uimitor cum repetarea constantă poate face ca până și cele mai evidente adevăruri să sune enervant și, în consecință, să fie combătute.

2. Portalul Albuquerque, de Petre Clines, traducere de Cezar Petrilă

După cum ați văzut din rapoartele noastre, Portalul Albuquerque a  fost o încercare de a crea o metodă viabilă pentru transfer de materie energetică, obiectivul pe termen lung fiind crearea unui sistem practic de transfer instantaneu de materie.

Profesorul de liceu Mike Erikson e foarte mulțumit de slujba pe care o are și de traiul său liniștit; deși posedă un coeficient de inteligență ce se învecinează cu geniul, a decis să ducă o viață cât mai normală posibil. Un vechi prieten îl convinge însă să-l ajute să afle ce nu este în regulă cu proiectul secret pe care îl finanțează. Privit inițial cu suspiciune de către cercetătorii care lucrează la proiect, Mike trebuie să afle ce se întâmplă și dacă experimentul a deviat de la scopul propus. Pe măsură ce investigațiile avansează, el începe să se teamă de răspunsul găsit – s-ar putea să fie doar o chestiune de timp până când proiectul va distruge viața pe Pământ.

Koturovic credea că într-o zi omenirea va forma un soi de structură telepatică globală, un subconștient colectiv care va deschide o breșă dimensională între lumi. Iar monștrii din acele alte lumi vor veni să ne atace.

3. Cibola în flăcări, de S.A. Corey, traducere de Cezar Petrilă, volumul 4 din seria The Expanse

Explozii apocaliptice, reactoare scoase din funcțiune, teroriști, crime în masă, limacși ucigași, iar acum, o epidemie de orbire. E o planetă îngrozitoare! N‑ar fi trebuit să venim aici.

Poarta deschisă spre necunoscut s-a dovedit promisiunea unui nou început, însă cursa pentru colonizarea unei noi planete cu un potențial imens iscă un conflict de interese ce se transformă rapid într-o luptă pentru supraviețuire. James Holden și echipajul Rosinantei primesc sarcina de a media conflictul până la luarea unei decizii cu privire la proprietate. Diferendul nu reprezintă însă singura problemă – o civilizație străveche, cea despre care se crede că este responsabilă de protomoleculă, a abandonat pe planetă hibrizi între mașinării și viața organică, care se trezesc amenințător la viață.

Starea obișnuită a naturii este să‑și revină după cel mai recent dezastru. Era un truism al biologilor ecologiști, pe care îl rostea așa cum un credincios ar fi spus o rugăciune.

4. Omul invizibil, de H.G. Wells, traducerea Antoaneta Ralian. Ediție revizuită, primul volum dintr-o serie de autor H.G. Wells

5. Sfârșitul eternității, de Isaac Asimov, traducere de Iulia Anania, Seria de autor Asimov

6. Anathem, de Neal Stephenson, traducere de Ștefan și Cristina Ghidoveanu

7. Helliconia. Iarna, de Brian Aldiss, traducere de Cristina Ghidoveanu – volumul. 3 și ultim din trilogie

Fantasy

1. Renegatul de Oliver Bowden, traducere de Mihai-Dan Pavelescu, volumul 5 din seria Assassin’s Creed.

Sunt un spadasin expert. Și sunt iscusit în aducerea morții. Cu toate că nu simt nicio plăcere în iscusința mea de a aduce moartea… pur și simplu, mă pricep să ucid..

Din noaptea în care i-a fost ucis tatăl, călătoria prin viață a lui Haytham Kenway a însemnat un lung șir de necunoscute, ură și răzbunare. Sfâșiat între ce-ar fi putut să fie și ce este în realitate, i-a mai rămas o singură certitudine: că pur și simplu se pricepe să ucidă. În timp ce cutreieră lumea în căutare de răspunsuri, din Imperiul Otoman până în coloniile americane care luptă să scape de jugul britanic, doar abilitatea de a aduce moartea îi rămâne neschimbată. La fel de neschimbată ca vechiul conflict dintre Templieri și Asasini.

În viață nu există o singură cale care să fie corectă și neprihănită, care să nu pricinuiască nimănui vreun rău.  Inamicul tău ar putea avea o părere complet opusă… și nu fără motiv..

Assassin's Creed. Renegatul, Oliver Bowden

2. Semne bune, de Neil Gaiman și Terry Pratchett, traducere de Dan Doboș – seria de autor Gaiman

3. Atuurile osândei, de Roger Zelazny, traducere de Bogdan Perdivară – volumul 3 din seria Cronicile din Amber, omnibus de 3 romane – Atuurile osândeiSângele din Amber și Semnul Haosului

4. Tigana, de Guy Gavriel Kay, traducere de Nicoleta Vuțescu

5. Regatele sfărâmate, de NK Jemisin, traducere de Oana Clapa – continuarea Cele o sută de mii de regate

Crime

1. Nu trezi diavolul adormit de John Verdon, traducere de Laura Ciobanu – volumul 3 din seria detectivului Dave Gurney

„Personajele dure amintesc de «străzile rele» ale lui Chandler, dar enigmele complexe cu care se confruntă detectivul lui Verdon ar fi pus la încercare și «micile celule cenușii» ale lui Hercule Poirot.“ WASHINGTON POST

„Verdon este un maestru în a-l menține pe Gurney cu un pas înaintea cititorului.” NEW YORK TIMES

De când mă țin minte am dorit să fiu altundeva, să fiu altceva, poate chiar să fiu altcineva. Prezentul era un loc din care să evadez. Absolvirea colegiului nu m-a ajutat. Meseria de cascador într-un parc tematic nu m-a ajutat. Obsesia față de artele marțiale nu m-a ajutat. Automobilele și motocicletele de sport nu m-au ajutat. Doream să fiu scriitor, dar în același timp doream să câștig bani.

JOHN VERDON (n. 1942) a lucrat în industria publicitară newyorkeză până la pensionare, după care, la îndemnul soției sale, a scris un roman în genul polițist pe care-l îndrăgea.

Ex-polițistul Dave Gurney este protagonistul seriei din care au apărut până în prezent șase romane şi care a fost răsplătită cu Best Books Award în 2012 şi Nero Award în 2016.

Ce ai face dacă povestea de noapte bună care ți se spunea din copilărie ar deveni cel mai mare coșmar al prezentului? Creatoarea unui documentar despre familiile victimelor unui ucigaș în serie încă în libertate descoperă că atunci când ți-l alegi pe Dave Gurney drept consilier, adevăruri incomode ies la iveală. Iar fostul detectiv de la Omucideri se pricepe cel mai bine să provoace haos și să elucideze mistere. Poate că uneori este bine să trezim diavolul adormit!

În tăcere, mintea lui Gurney reveni la întrebarea crucială: cum să-și joace asul din mânecă.

2. Cuvântul e crimă, de Anthony Horowitz, traducere de Liviu Szoke

3. Trei plicuri, de Nir Hezroni, traducere de Gabriela Tobol și Beatrice Feleagă

4. Devotamentul suspectului X, de Keigo Higashino, traducere de Adriana Barvinschi

Paladin Young Books

1. Cele zece mii de uși ale lui January, de Alix E. Harrow, traducere de Oana Cristea

Întotdeauna există un portal. Un punct care desparte aici de acolo, pe noi de ei, mundanul de magic. Poveștile se petrec în momentele în care ușile se deschid, în care întâmplările circulă între lumi.

În inima reședinței Locke, January este o curiozitate printre alte curiozități – o copilă metisă, în grija unui colecționar excentric Uneori ar vrea să plângă pe umărul tatălui ei, numai că el este aproape tot timpul absent, iar mamă nu are.  Așa că, de câte ori simte că nu-și găsește locul în lumea ei tristă, evadează într-o carte. Pentru că o carte – nu-i așa? – poate deschide o ușă spre o altă lume. Însă cartea pe care January o găsește în cufărul albastru deschide multe uși, iar în spatele uneia dintre ele își descoperă adevărata ei poveste de viață.

Sper că această poveste este firul tău și că la capătul ei vei găsi o ușă.

2. LIFEL1K3/Realistik, de Jay Kristoff, traducere de Silviu Genescu

3. Soarele de la miezul nopții, de Stephenie Meyers, traducere de Laura Frunză și Mihaela Alexandrescu – volumul 5 din saga Amurg.

4 comentarii la „Ce citim de la Paladin în 2021

  1. Carti care trebuie sa le cumpar Takeshi sum, de Richard Morgan, Cibola în flăcări, de S.A. Corey, Helliconia. Iarna, de Brian Aldiss(cred ca e prima data cand se traduce, am celelate volume in editii mai vechi Nemira), Semne bune, de Neil Gaiman și Terry Pratchett. Carti care imi fac cu ochiul Tigana, de Guy Gavriel Kay, traducere de Nicoleta Vuțescu, Regatele sfărâmate, de NK Jemisin, Cele zece mii de uși ale lui January, de Alix E. Harrow, Cuvântul e crimă, de Anthony Horowitz.

    1. Și mai sunt și alte apariții interesante (plus surprizele, că doar nu sunt toate aici).
      PS: Helliconia a apărut la Dante, nu la Nemira. Doar primele 2 volume, cum ai zis tu, acestea de la Paladin fiind traduceri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *