Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Noutăți de la Editura Meteor Press (I) - Biblioteca lui Liviu

Doamna Harris cucerește New Yorkul

Autor: Paul Gallico

Format 13×20

Nr de pagini 288

ISBN 978-973-728-850-9

Atunci când doamna Harris, nostima menajeră londoneză cu care am făcut cunoștință deja în Doamna Harris cucerește Parisul, își pune ceva în minte, e aproape imposibil să nu se  împlinească.

Acum, împreună cu buna sa prietenă, doamna Harris pornește într-o nouă aventură, una plină de situații ilare și de neprevăzut, de această dată la New York. Nu pentru a-și mai cumpăra vreo rochie extravagantă, ci în scopul nobil de a-l găsi pe tatăl lui Henry, un copil orfan, abuzat de familia în grija căreia fusese lăsat, și pentru a-i oferi acestuia o viață frumoasă, lipsită de privațiuni. 

Cum se descurcă ea în imensitatea metropolei americane, total diferită de Londra, dacă reușește sau nu să dea de urmele tatălui lui Henry, ce trăsnăi mai face în peripețiile ei și de ce surprize are parte, veți afla citind acest roman amuzant, spumos, deconectant, care ne va ajuta să ne detașăm de stresul vieții cotidiene. 

Limba Română – Teste grilă pentru admiterea în învățământul superior. Ediție revizuită și adăugită pe baza normelor prevăzute de DOOM ed. a III-a

Autori: Luiza Popescu, Tatiana Costache și Gheorghe Lăzărescu

ISBN: 9789737288677

272 pagini

Cartea este pașaport pentru admitere, un pașaport pentru limba română.

Cartea se adresează mai multor categorii de persoane preocupate de perfecționarea cunoștințelor de limba română și de optimizarea performanțelor în acest domeniu: în primul rând, absolvenților de liceu care susțin proba de concurs la limba română pentru admiterea în instituții de învățământ superior; apoi, elevilor din învățământul preuniversitar dornici de performanță și, în special prin a doua parte a lucrării, tuturor celor care doresc să stăpânească mai bine limba română, în conformitate cu cele mai recente norme în vigoare.
Lucrarea este formată exclusiv din teste-grilă, cu variante de răspuns dintre care una (și numai una) este corectă.

În prima parte, testele sunt grupate în funcție de principalele domenii ale limbii: fonetică, ortografie, ortoepie, punctuație; lexic; morfologie; sintaxa propoziției; sintaxa frazei.

Partea a doua permite familiarizarea cu cele mai importante norme prevăzute de ediția din 2021 a Dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic (DOOM). Testele care vizează acest obiectiv se concentrează per domenii de maxim interes, precum: despărțirea cuvintelor în silabe, accente, variante lexicale și ortografice, variante verbale și variante substantivale (forme de plural și de genitive-dativ).

Rezolvarea tuturor testelor sunt indicate în final.

Varietatea și complexitatea testelor, gradul lor de dificultate fac din lucrarea de față un instrument de lucru indispensabil pentru cei care se pregătesc să fie admiși în cele  mai exigente facultăți unde limba română este disciplină de concurs.

Adresăm mulțumiri doamnei doctor Oana Alis Zaharia, lector la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București pentru sprijinul acordat la redactarea acestei lucrări.

Vă urăm succes deplin,

Autorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *