Semnal editorial 289: Cărțile din colecția Black Spot a editurii Lebăda Neagră – Fitzek, Christescu, North, Strobel, Kutscher, Endelys, Kurbjuweit, Barnett

Pachetul, thriller psihologic - Sebastian Fitzek

Descriere: Curierul dumneavoastră vă roagă să preluați un pachet pentru un vecin. Un vecin al cărui nume nu l-ați auzit încă niciodată. Deși locuiți pe acea mică stradă de ani de zile. „Și ce poate să se întâmple?” vă spuneți.

Tânăra psihiatru Emma Stein a fost violată într-o cameră de hotel și din acel moment nu a mai părăsit casa. Ea a fost a treia victimă a unui psihopat care a tăiat părul de pe capetele femeilor abuzate înainte de a le ucide. Emma, fiind singura care a scăpat cu viață, se teme că ucigașul ar putea să o urmărească pentru a-și finaliza fapta groaznică. În paranoia ei, ea crede că recunoaște chipul psihopatului în fiecare bărbat întâlnit, deși nu l-a văzut niciodată pe acesta. Numai în casa ei mică de la marginea Grunewaldului din Berlin se simte în continuare în siguranță – până când într-o bună zi poștașul îi cere să accepte un pachet pentru vecinul ei. Un bărbat al cărui nume nu îl cunoaște și pe care nu l-a văzut niciodată, deși a trăit ani de zile pe strada ei. Astfel începe misterul.

Despre autor: Sebastian Fitzek s-a născut pe 13 octombrie 1971, în Berlin, și a devenit cel mai de succes autor de thrillere psihologice din Germania. Surprinzător, încă de la debut, în 2006, când a publicat „Die Therapie” („Terapia”), a urcat direct pe locul 1 în TOP 10 of the German Spiegel, surclasând „Codul lui Da Vinci”. „Passagier 23” („Pasagerul 23”) și „Das Paket” („Pachetul”) au fost în topul bestsellerurilor timp de 50 de săptămâni, iar în anul 2018 „Der Insasse” („Pacientul sub acoperire”) a fost cea mai vândută carte din Germania. Odată cu traducerea cărții „Das Paket”, în Grecia, Sebastian Fitzek a ajuns pe locul al II-lea în topul Greek Bestsellerist. Până acum, s-au vândut peste 11 milioane de cărți semnate de Fitzek, în peste 35 de țări și a primit de două ori, în Germania, cel mai important premiu literar pentru categoria suspans și crimă. De asemenea, a fost distins în 2016 cu premiul Hörkules, acordat de cititorii germani, pentru „Passagier 23”. Ratingurile pe Lovelybooks și Goodreads sunt de ordinul zecilor de mii, cu 4, respectiv 4,5 stele. De asemenea, cărțile sale însumează peste 100 000 de recenzii. Au fost făcute filme, piese de teatru și jocuri după scenariile cărților autorului Sebastian Fitzek, presa germană numindu-l „Regele thrillerelor”. Are peste 215 000 urmăritori pe rețelele de socializare, cu care menține o foarte strânsă legătură. Ceea ce îl ajută să se bucure de un succes inegalabil sunt strategiile de marketing, pe care le concepe el însuși. Întâlnirile cu fanii sunt atipice, la fel ca și aparițiile lui. În funcție de locație, numărul celor ce vin la o lansare de carte variază între 1 500 și 3 000 de persoane. Designul cărților este unul înfricoșător, creator de suspans, oferind cititorului experiențe unice chiar și înainte de a începe lectura.

Pachetul, thriller psihologic - Sebastian Fitzek

Data apariției: Septembrie 2020

Domeniu: Literatură străină contemporană, Carte străină

Limba: Română

Traducător: Adriana Marinescu

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 376

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-9682-00-5

ISBN pdf: 978-606-9682-01-2

ISBN ePub: 978-606-9682-02-9

Cadoul, thriller psihologic, ediție cartonată - Sebastian Fitzek

Descriere: Conform cercetărilor recente, în Germania locuiesc peste 6,2 milioane de oameni „insuficient literați”, cunoscuți și sub numele de analfabeți funcțional. (Asta înseamnă un grup mai mare decât cel al persoanelor care iau o carte în mână o dată pe săptămână!) Adulți ale căror abilități de scriere și citire nu sunt suficiente pentru a le permite să participe la viața socială și profesională așa cum suntem obișnuiți noi. De exemplu, pentru că nu pot să descifreze ecranul cu instrucțiuni al automatului cu bilete de călătorie, nu pot să deslușească ce scrie pe formularul de înregistrare la evidența populației sau 408 nu pot citi meniul din restaurant. Să nu mai vorbim de prospecte, manuale de utilizare, articole de ziar, reviste, cărți, scrisori, articole online sau postări de pe rețelele sociale. Noi, cei care putem citi, nu ne putem imagina cu ce greutăți se confruntă acești oameni în lumea scrisului în care trăim cu toții. (fragment din carte)

Cadoul, thriller psihologic, ediție cartonată - Sebastian Fitzek

Data apariției: Decembrie 2020

Domeniu: Literatură străină contemporană, Carte străină

Limba: Română

Traducător: Andreea Odoviciuc

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 140×220 mm

Pagini: 320

Conținut ilustrativ: Nu

ISBN: 978-606-94993-2-0

ISBN pdf: 978-606-9682-11-1

ISBN ePub: 978-606-9682-12-8

Destinul lupului singuratic - Adrian Christescu

Descriere: Acțiune palpitantă, suspans, momente dramatice, situații-limită, trădare, dragoste și camaraderie, meandrele ascunse ale gravei crize financiare mondiale din 2008 și măsurile drastice hotărâte la cel mai înalt nivel de marile puteri pentru eliminarea vinovaților. Totul alcătuiește un captivant puzzle, care se întregește fie în decorul unor capitale europene – Paris, Londra, Bruxelles, București sau Budapesta –, fie în peisajul exotic al vreunui paradis fiscal din Caraibe. Iar pe fundalul evenimentelor economice, sociale și politice derulate într-un larg interval de timp se proiectează personalitatea seducătoare a celui care devine factor determinant în executarea deciziilor dure, menite să restabilească normalitatea. Virgil nu este un supererou și nici un asasin plătit. El este, pur și simplu, un bărbat puternic, înzestrat cu o structură fizică de fier și cu un mental deplin echilibrat, un soldat perfect antrenat în misiunile din teatrele de război apărute în Europa la sfârșitul secolului trecut. Un maestru al supraviețuirii în condiții cumplite, un luptător implacabil pentru apărarea cu orice preț a principiilor care ar trebui să ne călăuzească oricând, oriunde.

Despre autor: Adrian Christescu s‑a născut în 1968 la Târgu Mureș. A absolvit Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” (1986), a urmat cursurile Facultății de Hidrotehnică din Iași (1988‑1993) și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității „Mihail Kogălniceanu” (2004‑2008). Din 1992 a lucrat în vânzări pentru diverse societăți comerciale, iar în prezent este managerul propriilor sale companii. A colaborat în calitate de editorialist la Ziua de Iași (2006‑2007), după care și‑a continuat activitatea publicistică pe blogul personal. Volumul său Trofeul (povestiri, 2011) a primit premiul pentru debut în proză la Salonul Internațional de Carte din Iași. Este autorul romanului‑thriller Destinul lupului singuratic (cea mai vândută carte a editurii Adenium în 2015), al volumului de teatru Dragoste și spațiu locativ (Adenium, 2017) și a tradus din limba maghiară Orașul visurilor de Ildikó Judith Jung.

Destinul lupului singuratic - Adrian Christescu

Data apariției: Decembrie 2020

Domeniu: Literatură română contemporană

Limba: Română

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 440

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-94971-7-3

ISBN pdf: 978-606-94993-8-2

ISBN ePub: 978-606-94993-9-9

Omul Șoaptă - Alex North

,,Omul Șoaptă” este cel mai răvășitor thriller pe care l-am citit de la ,,Omul de zăpadă” al lui Jo Nesbo. Mult mai mult decât suma părților sale, romanul este de coșmar și tulburător; în același timp, este emoționant fiindcă se bazează pe relațiile firești dintre tați și fii, e despre durere, pierdere și recuperare. (Alex Michaelides, autor al ,,The Silent Patient”, bestsellerul anului 2019 desemnat de ,,New York Times”)

Mai întâi este bizar. Apoi este înfricoșător. Apoi este terifiant. Și apoi… ei bine, dragă cititorule, continuă pe propriul tău risc. Un thriller ambițios, profund satisfăcător – un amestec fără sudură între Harlan Coben, Stephen King și Thomas Harris. (A.J. Finn, autor al ,,The Woman in the Window”, bestsellerul anului 2018 desemnat de ,,New York Times”)

Ar putea fi o imagine cu carte

Data apariției: Decembrie 2020

Domeniu: Literatură străină contemporană, Carte străină

Limba: Română

Traducător: Ana Magdalena Petraru, Speranța Doboș

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 440

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-9682-07-4

ISBN pdf: 978-606-9682-08-1

ISBN ePub: 978-606-9682-09-8

Umbra lui Raphael - Adrian Christescu

Descriere: Aventura palpitantă, investigațiile captivante și dezvăluirile explozive din Destinul lupului singuratic continuă! Și în acest roman-thriller scriitorul ne invită să-l însoțim în pasionanta lui incursiune prin hățișurile și tenebrele politicii europene, conectate uneori, neștiut și neașteptat, la interesele lumii interlope, apropiată la rândul ei de coordonatorii atentatelor teroriste.

Privind acest tablou deprimant pentru prezent și deloc încurajator pentru viitor, asistând la „performanțele” unor demagogi cinici și populiști, apare întrebarea firească: există totuși șanse pentru păstrarea și dezvoltarea însemnelor definitorii ale democrației și statului de drept, create și pe bătrânul nostru continent cu atâta trudă? Iar în multitudinea demersurilor ce se fac pentru protejarea lor, romanul detaliază ingenios și contribuția benefică a unei organizații internaționale – care chiar există! – călăuzită de simbolul Îngerului Raphael, cel recunoscut și venerat în toate religiile.

În alcătuirea seducătoare a scrierii, îmbinând documentarea riguroasă și realul cu ficțiunea inspirată, scenariul înfățișat alert și elocvent în Umbra lui Raphael ne avertizează asupra unor posibile consecințe, cu mult mai periculoase, la care chiar noi ne putem condamna prin erori de evaluare sau prin pasivitate.

O lectură în care de-abia aștepți să afli ce îți oferă pagina următoare!

Data apariției: Ianuarie 2021

Domeniu: Literatură română contemporană

Limba: Română

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 376

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-94994-2-9

ISBN pdf: 978-606-94994-3-6

ISBN ePub: 978-606-94994-4-3

Offline - Arno Strobel

Descriere: Cinci zile fără internet. O evadare din stresul digital. Detoxifiere digitală. Acesta este proiectul unui grup de tineri care călătoresc la un fost hotel de pe muntele Watzmann, aflat la o altitudine de 2000 de metri. Dar a doua zi unul dintre ei dispare și este găsit maltratat la scurt timp după aceea. Acum începe o călătorie proastă pentru toată lumea, aparant fără ieșire. Pentru că sunt offline și nu pot cere ajutorul nimănui.

„N-ai nevoie de semn de carte când citești thrillerele lui Arno Strobel pentru că nu le poți lăsa din mână! Sunt captivante și-ți dau palpitații!” (Sebastian Fitzek)

Despre autor: Arno Strobel (n. 1962 în Saarlouis) este un reputat autor german de thrillere. A studiat ingineria aprovizionării, s a specializat ulterior în IT, implementând proiecte ale acestei tehnologii în cadrul unei bănci din Luxemburg. Încurajat de succesul nuvelelor pe care le publica pe Internet, a scris primul său roman ,,Magus. Frăția” în 2007. Primul său thriller psihologic, ,,Der Trackt”, a început seria celor aproximativ 20 de romane Arno Strobel, bestseller ale revistei ,,Der Spiegel”, iar de atunci a rămas unul dintre autorii favoriți de pe această listă. Din 2014 se dedică exclusiv scrisului, reușind să entuziasmeze publicul german prin abilitatea de a implica cititorul în investigațiile protagoniștilor și prin numeroasele schimbări de situație, care țin un ritm ridicat al acțiunii. ,,Offline” (2019) este cel mai recent roman al autorului Arno Strobel.

Offline - Arno Strobel

Data apariției: Aprilie 2021

Domeniu: Literatură străină contemporană, Carte străină

Limba: Română

Traducător: Adriana Marinescu

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 360

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-94994-8-1

ISBN pdf: 978-606-94994-9-8

ISBN ePub: 978-606-9682-28-9

Peștele ud. Primul caz al comisarului Gereon Rath - Volker Kutscher

Descriere: Povestea din seria de romane polițiste de succes internațional are loc în Berlinul anilor ’20-’30, debutând în anul 1929, când comisarul Gereon Rath face cunoștință cu frenezia metropolei. Cocaină, cluburi de noapte ilegale, bătăi motivate politic, pe străzi, o viață trăită la limită. Tânărul și ambițiosul comisar Gereon Rath se alătură Departamentului Moravuri și își bagă nasul într-o anchetă de omucidere fără să-și dea seama că astfel a deschis cutia Pandorei… Romanul a stat la baza serialului de televiziune german ,,Babylon Berlin” în 2016 și a fost publicat ca o serie de piese radio în opt episoade în 2018.

„Prin romanul său polițist, Volker Kutscher reușește să creeze un portret opulent al moravurilor vremii.” (,,Der Spiegel”)

Despre autor: Volker Kutscher (n. 26 decembrie 1962) este un romancier german născut în Lindlar, Renania de Nord Westfalia. A studiat limba germană, filosofie și istorie, iar mai târziu, înainte de a-și începe cariera de romancier, a lucrat ca redactor de ziar. În 1996, a publicat primul său thriller, ,,Bullenmord”, urmat de alte două cărți apărute în 1998 și în 2003. Este cunoscut mai ales pentru seria ,,Gereon Rath”, care a constituit sursa de inspirație a serialului de televiziune ,,Babylon Berlin”. ,,Gereon Rath”, la care a început să lucreze în 2000, a avut succes imediat. A fost distins cu Premiul Berlin Krimi Fuchs Crime Writers Prize în 2011 și a vândut peste un milion de exemplare în întreaga lume. Publicată de Kiepenheuer & Witsch, seria este alcătuită în prezent din opt romane, primul fiind ,,Der nasse Fisch” (,,Peștele ud”) (2007), a cărui acțiune se petrece în 1929. În curând, la Editura Lebăda Neagră va apărea ,,Der stumme Tod” (,,Moartea tăcută”), următorul roman al lui Volker Kutscher din seria ,,Gereon Rath”.

Peștele ud. Primul caz al comisarului Gereon Rath - Volker Kutscher

Data apariției: Aprilie 2021

Domeniu: Literatură străină contemporană, Carte străină

Limba: Română

Traducător: Mădălina Tvardochlib

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 672

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-94971-6-6

ISBN pdf: 978-606-94994-6-7

ISBN ePub: 978-606-94993-5-1

În curând:

Sophie Endelys – Marea artă a micilor escrocherii (Le Grand Art des petites escroqueries), trad. Diana Gradu

Dirk Kurbjuweit – Dispăruții (Haarmann), trad. Andreea Odoviciu

49422121. sy475

S.K. Barnett – În siguranță (Safe), trad. Laura Carasevici

Safe

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *