Super-noutățile colecției Nautilus la târgul Final Frontier: lectură în avanpremieră și cărți cu autograf

Final Frontier

Pe 1 și 2 aprilie editura Nemira vă invită la Târgul de carte SF&Fantasy Final Frontier, în incinta Casa Artelor (bvd. Mircea Vodă, nr. 5) cu titluri din colecțiile Nautilus, Young Adult și Anticipația. 

Printre noutățile pe care le găsiți la târg la oferte speciale se numără: Cercul de piatră I și II, de Diana Gabaldon (continuarea seriei Outlander), Armada, de Ernest Cline, Soarele umbrit, de N.K. Jemisin, a doua parte din seria Vise întunecate.

La stand vizitatorii pot cumpăra romanul Arhanghelul Raul cu autograful autorului Ovidiu Eftimie.

Sâmbătă, de la ora 13:00 cititorii sunt așteptați la o lectură în avanpremieră din romanul Terra XXI: Epoca inocenței, de Adrian Mihălțianu (în curs de apariție în colecția Nautilus). Vedeți un teaser aici:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=i32VxnGrq7E?feature=oembed]

Iar de la 13.45 vorbim despre noutățile science fiction și fantasy de la Nemira împreună cu Horia Nicola Ursu, Ovidiu Eftimie și Liviu Szoke (surprizele editoriale din următoarea perioadă, seriile Marea sfărâmată, Marile descoperiri, seria de autor Strugațki, reeditările romanelor clasice ale lui Philip K. Dick și multe altele).

Terra XXI – Epoca inocenței este povestea următorilor treizeci de ani, în care omenirea ajunge în sfârșit pe Marte și privește chiar dincolo de ea. Miliardarii lumii preiau puterea și vor să schimbe fundamental societatea umană. Între o Americă cufundată într-un neofascism high-tech, o Europă răvășită de naționalism și o Chină tot mai îndrăzneață pornește o luptă globală pentru putere, în care sunt prinse destine, visuri, speranțe, vieți. Oamenii se transformă treptat în cyborgi. Orașele, în stupuri. Savanții, în pioni pe o imensă tablă de șah, într-o partidă a cărei miză sunt sute de mii de vieți.

Adrian Mihălțianu (n. 1975) este un jurnalist bucureștean. Pasionat de tehnologie, istorie și economie, este prezent de-a lungul anilor cu articole și editoriale pe aceste teme în principalele cotidiene românești. Saltul de la jurnalist auto la scriitor de science fiction îl face în 2011, cu ediția în engleză a primului volum din saga Terra XXI, publicată în regim propriu pe Amazon. În 2017, publică o ediție revizuită și mult extinsă a acestui volum, în limba română, în colecția Nautilus de la Nemira.

Program evenimente Final Frontier 2017

SÂMBĂTĂ – 1 aprilie

12:00 – 12:45 Realism în lumi imaginare din Nilithia și până în America fascistă. Lansarea volumelor Inima Dragonului de Mircea M. Ţara şi Amendamentul Dawson de Ciprian Mitoceanu, apărute la Crux Publishing.

Invitaţi: Oliviu Crâznic şi Dragoş C. Butuzea.

Moderator: Şerban Andrei Mazilu

13:00 – 13:30 Lectură în avanpremieră din romanul Terra XXI: Epoca inocenței, de Adrian Mihălțianu (în curs de apariție la editura Nemira, colecția Nautilus).

13:45 – 14:15 Science fiction & fantasy în colecția Nautilus de la Nemira: cele mai noi cărți din colecție.

Invitați: Horia Nicola Ursu, Ovidiu Eftimie și Liviu Szoke.

Moderator: Alexandra Florescu.

14:30 – 15:00 Books Express prezintă: Inteligenţa artificială în SF.

15:15 – 15:45 Noutăţi la editura Tritonic. Lansarea volumelor: Cătălina Fometici – Câinii diavolului, Alexandru Lamba – Arhitecții speranței., Cezarina Anghilac – Cine doarme și visează, Aurel Cărășel – Galaxia sudică. Începuturi.

Invitați: Cezarina Anghilac, Aurel Cărășel, Alexandru Lamba

Moderator: Michael Haulică.

16:00 – 16:45 Întâlnire cu Harap Alb. Despre banda desenată în România.

Invitaţi: Mihai Ionaşcu şi Marian Coman.

Moderator: Dodo Niţă.

17:00 – 18:00 Dezbatere: „Cartea ca obiect”. Colectivul Blogosfera SF în dialog cu producătorii de carte.

Participă: Alexandru Voicescu (editor, Herg Benet), Tudor Popa (art director, Nemira), Ionuţ Bănuţă (grafician, Art).

Moderator: Horia Nicola Ursu.

DUMINICĂ – 2 aprilie

12:00  – 12:45 Romanul poliţist: dincolo de ultima frontieră. George Arion și Caius Dobrescu prezintă romanele Crime sofisticate și Însoțitorul lui Iisus de George Arion și Ucide-l pe Tată de Sandrone Dazieri, apărute la editura Crime Scene Press.

13:00 – 13:45 Dan Doboş, invitat de onoare la Final Frontier: „Bibliotecile, barometru al gustului public”. Conferinţa va urmată de o discuţie liberă cu participanţii şi de o sesiune de autografe.

14:00 – 14:30 Lansarea romanului Fata de la nord de ziuă de Alexandru Voicescu, apărut la editura Herg Benet.

14:45 – 15:15 Eppur si muove! Lansarea celei mai recente apariţii de la Millennium: volumul Eucronoza şi alte nuvele de Sebastian A. Corn.

Invitați: Sebastian A. Corn, Laura Ciobanu, Dan Doboş, Emil Duhnea, Alexandru Lamba, Andrei Panţu.

Moderator: Horia Nicola Ursu.

15:30 – 16:00 Noutăţi la editura Tritonic. Lansarea volumelor: Dan Doboș – Gheorghe, un om special, Lucian-Dragoș Bogdan – Frontiera (vol. 1 și 2), Daniel Timariu – Tenebre.

Invitați: Dan Doboș, Daniel Timariu, Teodora Matei

Moderator: Michael Haulică.

16:15 – 17:00 Dezbatere: „Dincolo şi dincoace de mainstream, literaturile de gen”.

Invitați: scriitorii Michael Haulică, Dan Doboş, George Arion, Marian Coman, Dănuţ Ungureanu

Moderator: Horia Nicola Ursu.

17:15 – 18:00 Dezbatere: „SF & Fantasy: traduceri sau literatură neaoşă?”. Colectivul Blogosfera SF în dialog cu scriitori şi traducători.

Participă: Laura Ciobanu, Alexandru Voicescu, Şerban Andrei Mazilu, Florin Purluca, Iulia Dromereschi

Moderator: Georgiana Vlădulescu

Posted by Liviu

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: