Scriitor cu o mina de aur incinta prin proza lui excelenta aflata la limita fantasticului dar si al posibilului imposibil Marian Coman vine cu un nou volum dar de data aceasta nu pe hirtie ci in format electronic. Iata citeva cuvinte descriptive ale cartii care te incita si te pune ca cititor sa te intorci cumva in timp pentru a savura acel inefabil parfum al copilariei lipsita de orice griji in care tot ce zboara se maninca iar visele devin obligatoriu reale -„Cînd ești copil și o bubă urîtă îți împodobește mîna, lumea-ți pare pe sfîrșite. ” sau  „imagineaza-ti o carte. O carte mare, de ciocolata. O carte ale carei pagini cu miros de migdale, de cacao si unt de arahide fremata cind sint atinse. O carte vie suspendata la granita dintre realitate si fantastic, dintre viata si moarte, dintre dragoste si ura. O carte ca o poarta miraculoasa intre aici si dincolo. Poti sa musti din paginile ei si o sa calatoresti intr-o alta lume. ” sau  „este o carte despre copilarie. O copilarie traita cu cheia agatata de git, visind la portocale care „se dau” – iar in cartea asta portocalele chiar se dau, cineva – un alt copil – arunca o lada de portocale de la balcon si copiii din curte se bat pe ele – bine scrisa, cumplita secventa! O copilarie traita la oras si la tara, in care obiceiurile si cultura populara oraseneasca invadeaza satul, dar si invers (remarcabila povestirea Sevan, cu fait clab-urile ei).

Citește patru povestiri superbe de Marian Coman in format electronic, povestiri care beneficiaza de traducerea celor mai experimentati traducatori Carmen Dumitru și Raluca Chirvase, acest  volum care se poate descarca in 10 tipuri de format electronic de  pe Amazon.

Nascut in Mangalia dar format pe dulcele plai al Moldovei , actualmente stabilit la Braila,Marian debuteaza in literatura relativ devreme la numai 17 ani cind si-a publicat prima povestire  „Drumul spre Iad” in suplimentul literar Supernova de la Iasi, apoi si-a continuat cariera de scriitor citiva ani mai tirziu cind publica in diverse antologii Romania SF 2001,Quasar 001,Alte lumi, alte legende, AtelierKult: povestiri fantastice , culminind cu primul volum aparut la Tritonic Nopti Albe, Zile Negre in anul 2005. Dar cariera lui nu s-a oprit aici iar rezultatele se vad mai jos:

Acestea sunt cartile cu care Marian Coman ne-a incintat pina acum, iar Fingers…. este ultima lui isprava.

Am devenit fan convins al acestui mare scriitor in momentul  in care am citit „Tineretea Doamnei Cala”o poveste atit de tulburatoare dar si bine scrisa,ca sa nu mai zic de   „Testamentul de Ciocolata”  care face toti banii, un alt volum foarte misto cu povesti si mai si decit primul  „Nopti Albe, Zile Negre”, povesti si volume scrise de unul din cei mai talentati scriitori ai anilor 2000.

Asadar va invit la lectura cartii

Degete și alte povestiri fantastice

care poate fi cumparata aici si aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *