Cistigator concurs O ZI

E unul din cele mai frumoase sentimente umane-dragostea- si atunci cind citesti o carte cum este O ZI, iti dai seama ca daca nu ai pe cineva linga tine care sa-ti impartaseasca dragostea atunci nu ai nimic in viata.

Cistigatorul concursului este ALEX care spune urmatoarele:

„Cum vad eu relatia celor doua personaje prin prisma iubirii? Trebuie sa recunosc ca este o relatie speciala, nemaiintalnita. Acest pact pe care ii fac ei, de a se vedea doar intr-o zi pe an, in fiecare zi de 15 iulie, ziua in care ei s-au cunoscut, arata clar ca exista o legatura speciala intre ei, acel “ceva” care ii tine legati unul de celalalt chiar daca sunt la kilometri distanta. Ei decid ca cea mai buna modalitatea de a-si pastra vii sentimentele este de a nu se vedea decat o singura zi pe an. Care sentimente? De iubire sau de prietenie? Se pare ca nici ei nu stiu si tocmai de aceea fac acest lucru. Este un lucru dureros, sa se intalneasca doar o singura data pe an?As zice ca nu. Din contra, ziua respectiva va fi atat de concentrata, pline de sentimentele fiecaruia, de toate lucrurile nespuse de un an de zile. Parerea mea este ca cei doi se iubesc, dar nu si-au spus-o inca din prima noapte din 1988 poate datorita varstei si a fricii de a-si lua un angajament. Si prin aceste intalniri unice pe an, timp de 20 de ani , amandoi se vor maturiza si vor realiza ceea ce a fost evident inca din prima zi : ca se iubesc si ca se simt atat de fericiti si de impliniti cand sunt impreuna. Dar oare este iubirea lor atat de puternica pentru a rezista timpului? 20 de ani, 20 de zile petrecute impreuna, doi oameni. Si oare atat de mult timp petrecut separati nu va avea niciun efect asupra celor doi, a personalitatilor lor, a vietii lor, pana la urma? Vor reusi sa-si impleteasca vietile, atat de diferite, intr-una singura, intr-un tot? Si oare despartirea nu e mult mai usoara decat impacarea? As spune ca cei doi eroi ai acestei carti si-au asumat un mare risc,care cu siguranta va avea consecinte.Oricum, povestea lor de iubire, fie ca vor ajunge in final impreuna sau nu, va ramane in istorie si in mintile cititorilor. Ei au fost mereu mai mult decat niste foarte buni prieteni si au avut mereu sentimente pe care le-au tinut ascunse poate pentru ca considerau ca nu e timpul potrivit pentru acestea sa iasa la iveala. Dar oare timpul va avea rabdarea necesara pentru ca ei sa fie impreuna? De fapt, totul este o lupta intre iubire si timp, asa cum avem permanenta lupta intre viata si moarte, intre bine si rau.
O zi. Poate ca cei doi au preferat sa aiba o zi din an speciala, puternica, o zi in care sa celebreze momentul intalnirii lor, o zi care sa ramana pentru totdeauna in timp si in sufletele lor. Dupa cum spune si proverbul :” It’s better to be a lion for a day than a sheep all your life”, asa au vrut si ei sa fie diferiti fata de alte cupluri monotone, pentru ca daca esti diferit esti special. Dar daca aceasta hotarare le va schimba vietile pentru totdeauna si tocmai aceasta dorinta de a fi diferiti ii va face pe ei distanti unul de altul si vor ajunge cu timpul sa nu se mai recunoasca? Povestea lor de dragoste mi se pare geniala, dar in acelasi timp emotionanta, trista si deprimanta. Sunt foarte curios cum a gandit autorul si ce directie a luat relatia celor doua personaje si de aceea imi doresc foarte mult cartea.”

Ii doresc cistigatorului Lectura placuta!

posted by voicunike

You might also like

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *