Dupa succesul rasunator cu seria Amurg ,iata ca autoarea STEPHENIE MEYER revine in forta in atentia noastra cu un roman remarcabil despre puterea pshica a omului – GAZDA – un sf in stilul maestrului Heinlein,va las pe voi sa ghiciti despre ce roman este vorba!
Melanie Stryder refuzã sã se stingã. Lumea noastrã a fost invadatã de un dusman invizibil. Oamenii
devin gazde pentru acesti invadatori, mintile le sunt luate, în timp ce corpurile lor rãmân intacte si îsi continuã
vietile, aparent neschimbate. O mare parte din omenire a cedat.
Când Melanie, unul dintre putinii oameni „sãlbatici“ în viatã, este capturatã, are convingerea ca i-a
sosit sfârsitul.Wanderer, „sufletul“ invadator care a intrat în corpul lui Melanie, a fost avertizatã despre
provocãrile cauzate de trãirea în corpul unui om: emotiile covârsitoare, multitudinea de simturi, memoriile
prea clare. Dar mai era ceva dificil, ceva la careWanderer nu se astepta: vechiul chirias al corpului refuza
sã renunte la posesiunile mintii ei.
Wanderer îi pune la încercare gândurile lui Melanie, sperând sã descopere locurile pe unde se ascund
restul de oameni rezistenti. În schimb, Melanie îi umple mintea lui Wanderer cu viziuni despre bãrbatul pe
care îl iubeste – Jared, un om care încã îsi duce traiul în clandestinitate. Incapabilã sã se despartã de dorintele
corpului lui Melanie,Wanderer începe sã tânjeascã dupã un om a cãrui demascare fãcea parte dintre însãrcinãrile
ei. Când fortele exterioare le transformã pe Wanderer si pe Melanie în aliate, ele se pregãtesc sã
plece în cãutarea omului pe care ambele îl iubesc, cãutare ce se dovedeste a fi periculoasã si nesigurã.
Sigur ne vom delecta cu acest nou roman la tirgul de carte Gaudeamus! Enjoy!
Acu’ sa nu-mi spuneti ca va place Meyer, ca nu va cred! :))) Sincer, mie nu mi s-a parut foaaarte SF, e mai mult romance. Are si SF, desigur, povestile, descrierile, lumile si tot ce se leaga de „suflete” este foarte interesant, o sa vedeti. Mie mi-a placut in proportie de 70% (am si tradus jumatate din ea).
Inca nu ma pot pronunta in privinta ei ! Sa citesc Gazda si apoi iti pot spune ceva transant! Gazda imi aduce aminte de un roman al maestrului sf Heinlein,si seamana a plagiat,dar cum zise orbul sa vedem!
Ei, odata ce reusesti sa treci de prima suta de pagini e OK. Probabil ca o sa aiba o mai mare trecere la cititorii de sex feminin, dar e un clar progres fata de seria Amurg. Si presupun ca nu surprinde pe nimeni faptul ca o sa se faca si un film…
@Weird Vision-sa nu uitam ca Meyer e pe val acum! La orice scriere de a ei va fi o adevarata lupta pentru publicarea lor intre editori plus implicarea unor sume cu multe zerouri in coada.
Citeste The Puppet Masters , sunt chiar curios de parerea ta dupa ce vei citi aceasta carte, astept!
OK, am sa o caut. Nu ma indoiesc ca o sa imi placa mai mult decat The Host. 😀
stephenie meyer e cea despre care stephen king spunea ca nu stie sa scrie?
Yep!
Repede mai raspunzi cand e vreun autor care nu-ti place tie. Si ce daca scrie naspa? Are cititorii ei, care o plac asa cum e ea si asa cum e stilul ei!
Daca nu-ti place tie, asta nu inseamna ca nu trebuie sa le placa altora.
Vezi-ti de cartile tale, nu vrei?
stephenie meyer = dan brown ? 🙂
Altu… Da, Stephenie Meyer = Dan Brown. Nu o citi si gata! Care e problema? Ce tot atata tevatura? Nu te obliga nimeni sa dai bani pe ea sau sa o citesti. Nici eu nu ma iau de sefeurile voastre pe care nu le cititi decat voi, fanii genului. Fiecare cu genul lui de carte (si da, literatura comerciala e si ea un „gen”).
a reaparut shauki sa ia apararea unei doamne scriitoare 😀
Si care e problema? Si tu de ce te bagi ba? Sunteti culmea, pe cuvant. Sunteti singura adunatura de cititori (sefeisti, asta se stie) care nu suporta alte carti. Nu in sensul ca le cititi si nu va plac, ci in sensul ca le puneti eticheta de cartea comerciala, aruncati cu noroi in ei pt ca scriu despre vampiri, monstri sau mai stiu eu ce, si au succes, nu ca autorii pe care-i cititi voi. Stiu ca n-are rost sa ma cert cu voi, e absurd sa fac asta cu niste batuti in cap. 😉
Nicu, te sfatuiesc sa stergi postarea asta, ca nu numai ca o sa iasa alte discutii si certuri, dar astia o sa te bata acusi ca ai postat-o pe Meyer aici.
Hai bre nu te ambala, ca nu am nimic cu Meyer, o consider cea ma mare scriitoare in viata.Tu ambaleaza-te in continuare, fa circ, distreaza-ne.
Da ia zi, asa intre noi, ca nu ne aude nimeni. Macar ai citit ceva de Meyer asta, sau o aperi pe „neve” doar asa din cavalerism cum iti sta tie in obicei?
Pe blog am scris niste recenzii la Meyer, dar te rog sa nu le citesti, sincer… 🙁
Si mai lasa sarcasmul la o parte, nu-ti sade bine. 🙂
Hai lasa-ma cu sarcasmul asta al tau, pari si mai idiot/idioata decat deja esti.
Si uite, ca sa-ti raspund asa, repede si pe soptite, sa nu ne auda nimeni: http://shaukisbookcase.wordpress.com/2008/12/17/amurg/ http://shaukisbookcase.wordpress.com/2009/01/10/luna-noua/ http://shaukisbookcase.wordpress.com/2009/05/10/eclipsa-de-stephenie-meyer/
Multumit/a de raspuns? 🙂
Ah, da, is scrise de mine recenziile alea, dar totusi nu ti-as recomanda sa le citesti, mi-e teama sa nu orbesti sau sa ti se faca rau… nu m-as simti bine sa stiu asta… 🙁
phiii, ce mai freamat, ce mai zgomot… shauki mama, ia cu apa rece. de ce generalizezi? auzi, „voi, sefeistii”… cred ca tu esti ala care a dat primul cu piatra si-a rascolit cacatul cu „Acu’ sa nu-mi spuneti ca va place Meyer, ca nu va cred!”
da, nu imi place meyer (si o spun din postura unuia care a citit the host sub forma de ARC, deci ia-o ca pe o opinie informata). concluzia mea post-lectura: host e net peste trilogia de patru volume dupa care se uda toata pustimea emo (si da, le-am citit si pe alea, fiindca partenerul meu, bogdan bucheru, era de parere ca ar merita publicate de catre MP, judecind dupa cifrele de vinzari; din fericire, l-am convins ca o serie comerciala ne ajunge, pentru moment; macar a noastra e captivanta si beneficiaza de un public gata construit). asta una la mina.
doi la mina: chiar si asa, cartea e de duzina si n-aduce nimic nou. in materie de coabitari mentale om-extraterestru, herbert senior si junior au scris propria poveste, man of two worlds, ultima carte a lui frank inainte de a raposa. you might want to check that too.
trei la mina: postarea asta se voia a fi una de informare. nu de reclama, cum sint „recenziile” tale (nothing wrong with that, e dreptul tau sa-ti faci rost de carti pe gratis). iti inteleg frustrarea ca un volum la a carui traducere ai contribuit, din cite inteleg, nu-i bine primit de catre cineva, dar neticheta (cunosti termenul?) nu iti da dreptul sa te rastesti la oameni la gramada facindu-i „batuti in cap”. clar? parerile astea, cu „sefeistii” asa si pe dincolo, le-am mai auzit de o mie de ori de la bogdan hrib si oana stoica mujea. nimic nou sub soare. ergo, incearca macar sa fii original macar cind injuri. si, repet: nu mai arunca oamenii la gramada in aceeasi oala. una e sa scrii carte comerciala buna, si alta sint stifturile PROST scrise.
si-acuma, la culcare, ca-i waaaaay past your bedtime. 🙂
Si tu ce te bagi? Nu am rascolit cacatul, pur si simplu ca m-am mirat sa o vad, pe acest blog, pe Meyer. Crezi ca am chef de scandal? Asa cum faci tu (sau cauti diferite motive) sa te iei de Oana cu orice scop si sa o faci de cacat? Neee…
Nu ti-a cerut nimeni parerea, poti sa ti-o spui, desigur (toata lumea are dreptul), dar fara sa te legi de mine in acelasi comentariu. Daca le publicai tu pe alea din Twilight, aveai mai multi bistari ca sa mai scoti prostii la MP. Ce public bine construit aveti voi? 500-1000 de exemplare vandute in decurs de 1-2 ani?!..
Eu stiu perfect in ce categorie e incadrata, ca e de duzina, ca mai nu stiu ce; asa cum am spus, Meyer are cititorii ei, ca altfel nici The Host nu vedea lumina tiparului vreodata. Nu am de gand sa enumar de ce mi-a placut si de ce nu, chiar n-am chef si nu merita. Fiecare are gusturile lui, asa se spune, nu? Dar voi nu si nu. Aveti o MAAAARE placere sa va luati de tot ce e comercial si de succes. preferati sa fie comercial da’ cu 300 de exemplare vandute. Asa cum voi cititi ce scoateti la MP, eu citesc ce se scoate la Rao, CJ, Nemira, litera, etc. 😉
Ah, da, „recenziile mele”: nu te obliga nimeni sa le citesti, iar cand am inceput blogul, nu primeam nicio carte. Si nu voiam recenzii a la cititorsf, in care sa scot tot ce e prost dintr-o anumita carte, sau sa laud la nesfarsit ce bine-s construite personajele sau mai stiu eu ce. Am preluat modelul american/britanic, ca asa am vrut io. Si blogul meu e destul de citit si isi are cititorii lui.
Dar de prosti ca tine si ca altii sunt satul. 😉
Si uite ca mai am de tradus o carte comerciala si proasta si de duzina si mai stiu eu cum, deci nu pot sa ma culc. Dar iti sugerez sa te duci tu la culcare, ca bosogorgii se culca pe la 8-9. Si au nevoie de mult somn, ca altfel nu apuca 60 de ani. 😉
da, amice, cred ca ai chef de scandal. pustiule, chiar nu inteleg de unde atita ostilitate in ceea ce ai scris mai sus. am fost, cred, indeajuns de civilizat si n-am aruncat cu epitete (asa cum faci tu). si tot n-ai inteles de ce m-am „legat” de tine…, fiindca si acum repeti aceeasi greseala: generalizarea. nu-i nimic, poate daca iti explic a doua oara, pricepi. daca nu, o sa-ti fac un desen. sau poate nu.
in primul rind, nu m-am legat de oana (nici aici, nici in alta parte). am facut doar legatura cu ceea ce ai spus tu in generalizarile tale, incercind sa-ti demonstrez ca nu esti nici macar original. si ma gindeam ca poate vei intelege, din subtext, ca Quod licet Iovi, non licet bovi, da’ ma rog, n-ai inteles. desi aveti preferinta de lectura similare, mai ai destul pina sa o ajungi pe oana in materie de eruditie… si chiar de verva polemica. as an aside: oana publica la tritonic acum fiindca eu i-am facut cunostinta cu bogdan hrib (la bookfest-ul din 2008; mi s-a parut ca s-ar potrivi ca mod de a gindi abordarea publicului si nu m-am inselat), asa incit mai studiaza si incearca sa patrunzi dincolo de aparente.
in al doilea rind, tu n-ai cunostinta de tirajele publicate si vindute de MP, asa ca vorbesti prostii. da, am avut si avem si carti cu tiraje mici (care nu sint comerciale), avem si altele cu tiraje mari, care se vind bine (care sint SI comerciale, asadar) si care sustin publicarea celor din prima categorie. ca la oricare editura.
in al treilea rind: pe cititor SF se publica recenzii obiective (care scriu si de bine, si de rau, altfel spus), ceea ce faci tu se numeste product placement. modelul american/britanic de care vorbesti are un nume: copy/paste de pe coperta IV a cartii sau din comunicatul de presa (si am mai spus-o, nimic rau in asta, daca iti indeplinesti scopul). dar nu se numesc recenzii.
in sfirsit: am tradus mai mult decit mi-as fi dorit carti comerciale (clancy, anne rice, john grisham, fleming). asa incep toti traducatorii, deci a fost departe de a fi un blam. aceasta ocupatie nu presupune insa inflamarea publica, decit daca se leaga cineva de calitatea traducerii. de restul lasa-i pe cei de la PR sa se ocupe. nu de alta, dar poate ajungi sa faci un deserviciu cartii, indepartind cititori potentiali.
nu iti citesc blogul (acum; mai demult treceam pe-acolo ocazional), ai incetat sa fii interesant in momentul in care ai incetat, si acolo ca si aici, sa fii original. am alte surse de informare.
eu nu-s „satul de prosti ca tine”. doar ma minunez cit de mare-i gradina domnului… si, mai mult, de numarul mare al celor care-i sar gardul.
ergo: usor cu cola si cafeaua. cauzeaza.
ps: spor la traducere, dar daca si in ceea ce traduci esti la fel de neglijent in exprimare, nu iti invidiez redactorul. mai multa atentie.
Ohhhh! This is love, baby!
Ursulache, n-are nici un rost bre… iti futi vremea aiurea.
Da, traiasca hardul, moarte lui Meyer, Rowling si respectiv Mujea 😆
Mai ai mult pina sa fii pe aceeasi lista cu Meyer si Rowling tante. Ce-o fi aia „hardul”?
Aspoiu, tata, nu ma comparam cu ele, spuneam doar ca ar fi bine sa mor. Calmeaza-te!
Ok, da’ ce-i aia „hardul”?
Hardul = Haulica, Martin, aia de scriu Dune, ca nu ii tin minte, Herbet?! parca. Sau vrei definitia din dex? in cazul asta cauti singur, n-am timp acum. Gata, ne-am ras destul azi. Am treaba.
Vedeti bai?
Nu trebuie sa va faca nimeni de cacat – va faceti singuri. Si sinteti foarte perseverenti in chestia asta.
Err… ok… nu ma bag… voiam doar sa spun ca am citit The Pupet Masters. Multumesc voicunike pentru recomandare, chiar mi-a placut asa cum era de asteptat. Ca sa revenim la ceea ce discutam, presupun ca cineva ar putea demonstra ca luand ideea lui Heinlein, rasucind-o si intorcand-o pe dos, se poate ajunge la premisa din The Host. Personal ma cam indoiesc ca Meyer a facut asta, nu pare genul (nu ma refer la plagiat, ci la puterea de extrapolare), cel mult sa se fi inspirat din filmele horror ale anilor ’80, ’90, dar cine stie… Oricum, eu imi mentin parerea ca The Host este o carte acceptabila in comparatie cu ce a mai scris Meyer, chiar daca nu am sa ma obosesc sa o cumpar dupa ce am citit-o de prin vecini. Si totusi, dati-mi Heinlein anyday. 🙂
@weird vision: vezi si man of two worlds, a celor doi herberti. nu-i capodopera lui frank, dar pentru brian cred c-a fost o experienta utila.
@oana: nimeni n-are aici treaba cu tine, m-am luat de shauki ca-i absolut cu totul nepoliticos. tu si hrib ati fost doar un exemplu, precum am explicat mai sus.
mie-mi place rowling. dar meyer e de rahat din punct de vedere literar, cel putin la trilogia in patru volume twilight; host e peste ele, dar nu cu mult, e un sefe de duzina. ca sa revin la tetralogia emo: se poate scrie despre vampiri si in mod inteligent (vezi anne rice, fred saberhagen si chiar laurell hamilton la primele romane ale seriei anita blake – tritonicul s-a oprit cu publicarea chiar la timp). nu e cazul lui stephenie. king avea perfecta dreptate: tanti suge.
haulica nu scrie hard SF, imi pare rau. martin scrie altceva decit herbert (iar SF n-a mai scris din anii 80). doar fiindca ne place unul din anumite motive, nu inseamna ca altul ne place tot de-aia. tocmai asta e farmecul literaturii. nu? spor la treburi!
Mai mai ,este omul luat cu niste proiecte personale,apropont daca tot am zis va fi o surpriza imensa ,si voi va luati la harta! 😀
@Shauki-in primul rind eu am facut postarea cu Meyer,in al doilea rind eu si cu Bebe suntem fani sf&f deci aceasta carte are ca cauta pe blogul nostru ;),ti-am semnalat ca dupa parerea mea o consider un plagiat dupa Heinlein pina la proba finala adica dupa lectura.
Papa Bear- Matale esti seful! 😀
Oana-Ca intotdeauna ai ginduri negre, fii mai optimista si sa stii ca multe din scrierile sf depasesc cu mult mainstreamul sau orice scriere!
Aspoiu-Raule! 😀
Weird Vision-ma bucur ca ti-a placut Heinlein, citeste Strain in tara straina,este superba! si tot asa astept opinia dupa! 🙂
@voicunike: aiurea, eu sint un… „bosogorg” (parca asa scrise al micu’) si mai am o ora jumate pina sa-mi iau medicamentu’ de prostata si sa ma duc la culcare.
HNU: dar eu n-am zis ca nu esti liber sa nu-ti placa, si am inteles ca eram doar un exemplu. Si mie mi-a placut la jumate Meyer, dar nici n-as spune, din punctul meu de vedere, ca e de rahat. E ok, si va fi din ce in ce mai bine, cel putin asa cred.
Extraordinar, am gresit un cuvant si gata, mi s-a pus eticheta de „scrie prost/se exprima prost”. Ca sa vezi, nu avem dreptul sa gresim cand tastam, ca ne arde domnu’ Horia.
Vezi-ti ma de treaba, ca deja ma plictisesti. Ingrozitor.
@shauki: nu la eroarea de tastare ma refeream. a, dar tu nu ma plictisesti, dimpotriva, spectacolul nesimtirii tale fundamentaliste e de-a dreptul haios. mai ai ceva inedit in sacul cu epitete? c’mon, give me your best!
@oana: merci pentru intelegere. in privinta lui meyer cred ca esti optimista, nu toata lumea devine mai buna cu fiecare carte scrisa 🙂
Bine, atunci ii multumesc lui Aspoiu ca ma considera mai jos decat ea 😀 Iar treaba cu Shauki, sincera sa fiu, Horia, tu te-ai bagat. Eu zic ca, fiind un om matur, sau crezand ca esti asa, ai pune capat disputei. Si eu as putea sa sar acum in sus doar pentru ca mi-ai pomenit numele, cu Bogdan cred ca o rezolvi singur. Shauki e mai tanar si mai nervos, eu consider ca nu am pe cine ma enerva. Mi-a trecut cu ceva timp in urma. Ba chiar ar trebui sa va multumesc! Dar acum ma grabesc spre un chef, asa ca n-am timp 😀
@oana: cu shauki dă-mi voie să mă distrez, pliz. cît despre pomenitul numelui, opiniile tale şi ale lui bogdan (cu care n-am ce rezolva la capitolul ăsta) despre „sefeişti” sînt de notorietate, nu văd de ce n-ar fi liber oricine să le aducă drept exemplu într-o conversaţie. distracţie faină la chef. alţii rămîn să muncească…