HAC! devine revistă LUNARĂ de bandă desenată 100% românească

Iar noul număr al publicației este unul de colecție.

HAC numarul 25

După ce au continuat aventurile lui Harap Alb într-un fantasy modern inspirat de povestea lui Ion Creangă și l-au transformat pe Făt Frumos într-un erou ce încearcă să salveze omenirea de la extincție în banda desenată science-fiction TFB (Tinerețe fără bătrânețe), creatorii români de comics se adună în jurul publicației ”HAC!” și o transformă într-o revistă lunară dedicată celei de-a noua arte.

 La patru ani de la inițierea proiectului ”Harap Alb continuă”, numărul 25 al revistei ”HAC!” se anunță a fi unul de colecție. Revista va fi lansată pe 15 septembrie și are nu mai puțin de 64 de pagini cuprinzând șapte povești desenate de artiști români din generații diferite. Lui Mihai Ionașcu, Andrei Moldovan, Bogdan Chelaru, Daniel Rosa Duran și Marian Coman, cei care au spus până acum poveștile din ”HAC!” și ”TFB”, li s-au alăturat într-o primă fază Maria Surducan și Anna Benczedi, apoi Beniamin Vasile, Nicu Nistor, George Pater, Marius Antim și Viorel Pîrligras. În afară de benzi desenate, revista cuprinde și interviuri cu creatori din domeniu, dar și un nou episod din romanul lui Marian Coman ”Haiganu. Furia Oarbă”, a doua parte a unei trilogii fantasy de extracție românească.

Scriitorii și desenatorii români  realizează lucruri extraordinare când lucrează împreună

 ”«HAC! 25» este primul număr din noua serie a revistei și mă bucur că putem oferi cititorilor de bandă desenată din România o publicație lunară consistentă, așa cum ne-au scris în repetate rânduri că și-ar dori. În fiecare număr al revistei, veți putea găsi, pe lângă «Harap Alb continuă» și «TFB», serii deja consacrate, și alte aventuri realizate de scenariști și ilustratori români. Numărul din această lună este și o invitație pentru creatorii români de bandă desenată să ni se alăture, dar și către cititorii care nu știu încă foarte multe despre acest domeniu să descopere ce lucruri extraordinare realizează scriitorii și desenatorii români când lucrează împreună”, a declarat editorul Mihai Ionașcu, inițiatorul proiectului Harap Alb continuă.

Din 15 septembrie, revista va putea fi găsită la chioșcuri, librării și benzinării din toată țara, precum și pe www.supererou.ro, platformă dedicată iubitorilor români de benzi desenate.

Posted by Liviu

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *