Noutăți Editoriale 11 – Grupul Editorial Art, partea I: Editura Paladin (Mai – Septembrie 2016)

Fahrenheit 451

Ray Bradbury – Fahrenheit 451 (Fahrenheit 451, 1953)

Fahrenheit 451 este una dintre cele mai percutante distopii imaginate vreodată. Într-o societate de consum, golită de orice repere valorice, oamenii sunt supuși unei neîntrerupte spălări pe creier, iar arderea cărților devine metafora supremă a pierderii identității. În romanul său, Ray Bradbury imaginează o nouă față a totalitarismului, completând astfel universurile create de George Orwell sau Aldous Huxley.

Pentru mulţi, citirea (și recitirea) romanului va fi o surpriză. Iar înţelesul pe care elementele din viaţa noastră de zi cu zi îl vor da unor secvenţe considerate, până în urmă cu câţiva ani, doar elemente de recuzită va fi adevărata revelaţie a acestei capodopere a literaturii secolului XX.

Preţ: 33 lei

– Publicată în august 2016
– Traducere din limba engleză și note de Petre Solomon
– Ilustrația copertei de Vince Olano
– hardcover, 176 p, 210×145
– ISBN 978-606-8673-33-2
– Bestseller, Recomandată
– Autor: Ray Bradbury
– Domeniu: Science-fiction

Omul Ilustrat

Ray Bradbury – Omul Ilustrat (The Illustrated Man, 1951)

Omul Ilustrat reunește optsprezece povești în care fantasticul și science-fictionul se împletesc cu umorul negru, fatalismul și macabrul. În deschiderea cărții, naratorul relatează prima lui întâlnire cu Omul Ilustrat – un personaj fantastic, ale cărui tatuaje prind viață atunci când sunt privite, fiecare spunând o poveste diferită. Cititorul este indirect invitat să privească imaginile și să asiste la „punerea lor în scenă“ – un pretext pentru Bradbury pentru a explora natura umanității și a relațiilor interumane în contextul abolirii barierelor temporale și spațiale. Autorul nu ezită să se amuze de personajele sale, să le arate defectele și limitele și să le demaște naivitatea.

Preţ: 33 lei

– Publicată în mai 2016
– Traducere din engleză de Iulia Anania
– hardcover, 288 p, 145×210
– ISBN 978-606-93846-9-5
– Autor: Ray Bradbury
– Domeniu: Science-fiction
– Colectie: Science Fiction Masters

Fundaţia IV. Marginea fundaţiei

Isaac Asimov – Fundația IV: Marginea Fundației (Foundation IV: Foundation’s Edge, 1982)

Războiul costisitor și înverșunat dintre cele două Fundații s-a încheiat în sfârșit. Oamenii de știință ai Primei Fundații au obținut victoria, iar acum urmează din nou Planul lui Hari Seldon de construire a unui nou Imperiu. Se pare însă că A Doua Fundație n-a fost de fapt distrusă, iar supraviețuitorii își pregătesc răzbunarea.

În aceste împrejurări, doi cetățeni exilați ai Fundației – un Consilier renegat și un istoric – pornesc în căutarea miticei planete Pământ și a dovezii că A Doua Fundație încă mai există.

Între timp, ceva sau cineva din afara celor două Fundații pare să pună la cale un complot pentru atingerea propriilor scopuri. Așa că în curând reprezentanții ambelor Fundații se vor angaja într-o cursă pentru descoperirea unei misterioase lumi numite Gaia, pregătindu-se să ia o decizie care va hotărî soarta întregului Univers.

Preţ: 35 lei

– Publicată în mai 2016
– Traducere din engleză de Ana-Veronica Mircea
– hardcover, 504 p, 145×215
– ISBN 978-606-8673-19-6
– Autor: Isaac Asimov
– Domeniu: Science-fiction
– Colectie: Serie de autor Isaac Asimov

Steaua Polară

Martin Cruz Smith – Steaua Polară (Arkadi Renko II: Polar Star, 1989)

Cândva anchetator de prestigiu la Moscova, Arkadi Renko reuşeşte să scape din clinica psihiatrică în care este închis pentru „instabilitate politică” şi ajunge pe Steaua Polară, o uriaşă navă sovietică de prelucrare a peştelui, care traversează apele îngheţate ale Mării Bering. Atunci când o membră a echipajului moare în condiţii suspecte, căpitanul îi desemnează lui Renko sarcina de a investiga posibila crimă, lucru care dă naştere unor complicaţii neaşteptate. Ancheta scoate la iveală indicii despre contrabandă, spionaj şi intrigi politice. Martin Cruz Smith îşi dovedeşte din nou talentul de a ne ţine cu sufletul la gură, continuând seria aventurilor lui Arkadi Renko, anchetatorul din romanul Gorki Park.

Steaua Polară nu este numai opera unuia dintre cei mai buni autori de romane poliţiste, ci a unuia dintre cei mai buni autori în general.“

New York Times

„Imposibil de lăsat din mână….o carte plină de suspans care îţi taie respiraţia, cu intrigi complexe, dar în acelaşi timp o operă literară de calitate, ambiţioasă şi atent studiată.“

 The Detroit News

„Martin Cruz Smith scrie cele mai ingenioase intrigi, dintre toţi autorii de romane poliţiste de primă clasă.“

The Washington Post Book World

Preţ: 34,4 lei

– Publicată în mai 2016
– Traducere din engleză şi note de Laura Ciobanu
– hardcover, 416 p, 145×210
– ISBN 978-606-8673-09-7
– Domeniu: Crime
– Colectie: Seria Crime Masters

 

Vânătorul

Richard Stark – Vânătorul (Parker I: The Hunter, 1962)

Vânătorul spune povestea lui Parker, un infractor pentru care niciun jaf nu mai pare o misiune imposibilă. Dar atunci când se asociază cu alți patru jefuitori pentru a sustrage banii dintr-o tranzacție cu arme, este trădat și e pe punctul de a-și pierde viața. Pe când ceilalți îl cred mort, Parker își construiește metodic planul de răzbunare, principala lui țintă fiind unul dintre membrii celei mai mari organizații criminale din New York. Dar va putea un singur om să țină piept unui întreg sistem criminal? Urmarea este o vânătoare sângeroasă în care Parker nu ezită să ucidă și să își pună viața în pericol.

Richard Stark reconstruiește cu realism atmosfera anilor șaizeci, concentrându-se asupra felului în care funcționau organizațiile criminale și a legăturii acestora cu rețelele de prostituție.

Preţ: 25 lei

– Publicată în mai 2016
– Traducere din engleză de Loredana Frăţilă-Cristescu
– hardcover, 208 p, 115×185
– ISBN 978-606-8673-06-6
– Domeniu: Crime
– Colectie: Paladin BLACK Pocket

Lupul din umbră

Tony Hillerman – Lupul din Umbră (Leaphorn & Chee I: The Blessing Way, 1970)

Investigând moartea suspectă a unui tânăr indian navajo în pustietatea deşertului, locotenentul Joe Leaphorn se vede nevoit să ia în considerare varianta existenţei unui criminal cu puteri supranaturale. Urmele lăsate de acesta îl poartă pe Leaphorn pe un drum înfricoşător, care şerpuieşte periculos între misticism şi crimă.

Atunci când prezenţa forţelor malefice devine palpabilă, până şi cei mai curajoşi oameni încep să se teamă.

„Un roman care îţi dă fiori… Recomandat cu încredere.”

The New Yorker

„Tony Hillerman este un adevărat povestitor, serios şi cu picioarele pe pământ.”

Los Angeles Times

„Nu există niciun strop de banalitate în povestirile lui Hillerman, pentru că au întotdeauna o intrigă bine construită şi o aură magică, evocatoare.”

Entertainment Weekly

Preţ: 24,4 lei

– Publicată în mai 2016
– Traducere din engleză de Ştefan şi Cristina Ghidoveanu
– hardcover, 232 p, 115×185
– ISBN 978-606-8673-08-0
– Domeniu: Crime
– Colectie: Paladin BLACK Pocket

 

Poştaşul sună întotdeauna de două ori

James M. Cain – Poștașul Sună Întotdeauna de Două Ori (The Postman Always Rings Twice, 1934)

Interzis în Boston la momentul apariţiei din cauza mixului de violenţă şi erotism, Poştaşul sună întotdeauna de două ori este un clasic al romanului noir, care l-a transformat pe James M. Cain într-unul dintre cei mai importanţi scriitori ai literaturii de acest gen. Povestea de dragoste dintre un vagabond şi o femeie căsătorită cu un bărbat pe care nu îl iubeşte ia o turnură neaşteptată în momentul în care cei doi hotărăsc că sunt capabili de orice pentru a fi împreună. Stilul concis, dialogurile vii, personajele puternice şi atmosfera plină de suspans fac din acest thriller psihologic un adevărat page-turner.

„O poveste bună, intensă, violentă.“

Dashiell Hammett

„Nu fac nici un efort să fiu dur, sau cinic, sau înfiorător, sau în vreun alt fel în care se spune că sunt. Eu doar încerc să scriu aşa cum ar scrie personajul, având mereu în minte faptul că omul de rând are o vioiciune a limbajului dincolo de orice aş putea eu inventa.“

James M. Cain

Preţ: 25 lei

Publicată în mai 2016
– Traducere din engleză de Gabriel Tudorie
– hardcover, 152 p, 115×185
– ISBN 978-606-8673-23-3
– Bestseller, Recomandată
– Domenii: Crime, Noir
– Colectie: Paladin BLACK Pocket

 

În curs de aparție la Editura Paladin:

N. K. Jemisin – Cele o Sută de Mii de Regate (Inheritance I: The Hundred Thousand Kingdoms, 2010) – traducere de Radu Haulică

Robert Holdstock – Lavondyss (Mythago Wood II: Lavondyss, 1988) – traducere de Mircea Pricăjan

 25742767

David Brin – Existență (Existence, 2012) – traducere de Ona Frantz

Pierce Brown – Furia Aurie (Red Rising II: Golden Son, 2015) – traducere de Iulia Pomagă

Dmitri Gluhovski – Metro 2033 (METRO I: Metro 2033, 2005) – traducere de Antoaneta Olteanu

16126718 18966819 22248293

 

Posted by Liviu

 

 

 

 

5 comentarii la „Noutăți Editoriale 11 – Grupul Editorial Art, partea I: Editura Paladin (Mai – Septembrie 2016)

  1. Observ ca Paladinul se pastreaza pentru finalul anilor. Ma bucura numarul decent de aparitii si sper sa nu fie un ultim foc de paie ramas din mandatul lui M. Haulica. Apropo, stie cineva ceva de noul coordonator de colectie, de noua politica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *