Noutăți Editoriale 12 – Grupul Editorial Art, partea a II-a: Editura Arthur, partea I (Mai – Septembrie 2016)

Harry Potter și copilul blestemat

J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne – Harry Potter și Copilul Blestemat (Harry Potter VIII: Harry Potter and the Cursed Child, 2016)

A OPTA POVESTE. NOUĂSPREZECE ANI MAI TÂRZIU.

Bazată pe o nouă poveste originală de J.K. Rowling, John Tiffany şi Jack Thorne, Harry Potter şi copilul blestemat este o nouă piesă semnată de Jack Thorne. Este a opta poveste din seria Harry Potter şi prima jucată oficial pe scenă. Premiera mondială a piesei a avut loc pe 30 iulie 2016, la un teatru londonez din West End. Acest volum conține scenariul repetiției cu public și ne invită să luăm parte la un nou episod din saga lui Harry Potter, a prietenilor şi familiei lui.

Pentru Harry Potter mereu a fost greu să fie el însuşi, iar acum, când lucrează până la epuizare la Ministerul Magiei, are soţie şi trei copii care merg la şcoală, nu e cu mult mai uşor.

În timp ce Harry se războieşte cu un trecut care refuză să rămână unde îi este locul, fiul lui cel mic, Albus, luptă şi el cu greutatea unei moşteniri de familie pe care nu şi-a dorit-o niciodată. Când trecutul şi prezentul se contopesc ameninţător, şi tatăl, şi fiul descoperă un adevăr incomod: uneori întunericul vine de unde nu te aştepţi.

Despre autori:

J.K. Rowling este autoarea celor şapte romane din seria Harry Potter, a trei cărţi inspirate din lumea Harry Potter publicate în scopuri caritabile, precum şi a romanului pentru adulţi Moarte subită. Sub pseudonimul Robert Galbraith a scris romanele poliţiste din seria Cormoran Strike.

J.K. Rowling debutează acum ca scenaristă şi este producătoarea filmului Animale fantastice şi unde le poți găsi, care va fi lansat în noiembrie 2016.

Jack Thorne scrie pentru teatru, film, televiziune şi radio. Este autorul pieselor Hope şi Let the Right One In, printre multe altele. Printre scenariile de film scrise de el se numără War Book şi The Scouting Book for Boys, iar pentru televiziune a scris Don’t Take My Baby, care a câştigat premiul BAFTA, The Fades şi seria This Is England. În prezent lucrează la adaptarea trilogiei lui Philip Pullman, Materiile întunecate, pentru BBC.

John Tiffany a câştigat numeroase premii pentru munca lui de regizor, atât de la teatre din West End, cât şi de pe Broadway. Printre piesele regizate de el se numără Menajeria de sticlă, Macbeth,Bacantele, Let the Right One In şi Black Watch. Este director asociat al Teatrului Royal Court şi a fost director asociat al National Theatre of Scotland din 2005 până în 2012.

Preţ: 42 lei.

– Publicată în septembrie 2016
– Piesă în două părți (Scenariul repetiției cu public)
– O nouă poveste originală de J.K. Rowling, John Tiffany și Jack Thorne
– Traducere din engleză de Tatiana Dragomir
– hardcover, 150×230
– ISBN 978-606-788-073-1
– Bestseller, Recomandată
– Autor: J.K. Rowling

 

Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța

Valerie Thomas și Korky Paul – Winnie și Wilbur: Winnie Baba Cloanța (Winnie the Witch I: Winnie the Witch, 1987)

Winnie Baba-Cloanța își duce veacul într-o casă neagră ca tăciunele. Fotoliile sunt negre, scările sunt negre, podelele sunt negre și ele, până și ușile sunt tot negre. Problema e că Wilbur, cotoiul lui Winnie, e negru și el.

Winnie va trebui să facă o vrajă sau două, ca să fie sigură că o să-l vadă pe Wilbur pe oriunde s-ar tolăni…

Preț: 22 lei.

– Publicată în septembrie 2016
– Ilustrații de Korky Paul
– Traducere din engleză de Laura Albulescu
– paperback, 30 p
– ISBN 978-606-788-038-0
– Pentru copii, Ilustrată
– Domeniu: Beletristică 0-6 ani

Winnie și Wilbur. Iarna lui Winnie

Valerie Thomas și Korky Paul – Winnie și Wilbur: Iarna lui Wilbur (Winnie the Witch II: Winnie in Winter, 1996)

Winnie Baba-Cloanța e sătulă până peste cap de iarnă! Iar Wilbur s-a săturat și el să-i tot înghețe mustățile. Așa că Winnie face o vrajă care aduce vara în grădina lor.

Dar, în timp ce Winnie se tolănește în șezlong, curtea îi este invadată de hoarde de oameni care vor să se bucure și ei de razele dogoritoare ale soarelui…

Preț: 22 lei.

– Publicată în septembrie 2016
– Ilustrații de Korky Paul
– Traducere din engleză de Laura Albulescu
– paperback, 32 p
– ISBN 978-606-788-039-7
– Pentru copii, Ilustrată
– Domeniu: Beletristică 0-6 ani

Marele Uriaș Prietenos (ediție tie-in)

Roald Dahl – Marele Uriaș Prietenos (The BFG, 1982)

Marele Uriaș Prietenos nu este un monstru sfarmă-oase. E foarte cumsecade și foarte zăpăcit. Asta spre marele noroc al lui Sophie. Dacă era răpită în toiul nopții de oricare alt uriaș, ar fi fost mâncată la micul dejun. După ce Sophie află că uriașii se grabnigrăbesc spre Anglia să gâtluiască niște coplii micuți, ea și MUP sunt hotărâți să-i oprească o dată pentru totdeauna.

Preț: 33 lei.

– Publicată în august 2016
– Ilustrații de Quentin Blake
– Traducere din engleză de Alexandra Columban
– hardcover, 232 p, 170×230
– ISBN 978-606-7880-63-2
– Bestseller, Recomandată, Pentru copii, Ilustrată
– Autor: Roald Dahl
– Ilustrator: Quentin Blake
– Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani

Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier

Michelle Cuevas – Confesiunile unui prieten imaginar: Memoriile lui Jacques Papier (Confessions of an imaginary friend: A memoir by Jacques Papier, 2015)

Inclus de revista Time în Top 10 Cărți pentru adolescenți și copii (2015).

Jacques Papier e convins că toată lumea îl urăște. La școală e ignorat de colegi și de profesori, iar acasă părinții uită să-i facă loc la masă. Ar vrea să spună lumii întregi cât de tare îl doare inima.

Ca să afle care sunt locul și rostul lui în lume, pornește într-o călătorie la capătul căreia înțelege cât de mare este puterea prieteniei și a imaginației.

Inclus de revista Time în Top 10 Cărți pentru adolescenți și copii (2015), Confesiunile unui prieten imaginar este un roman despre puterea ascunsă a tuturor lucrurilor nevăzute fără de care viața ar fi mai puțin frumoasă.

 Preț: 24.4 lei.

– Publicată în august 2016
– Traducere din engleză de Laura Sandu
– paperback, 184 p, 135×195
– ISBN 978-606-788-055-7
– Pentru copii
– Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani
– Colectie: Smart Blue

Eroina Clementina

Sara Pennypacker – Eroina Clementina I (Clementine I, 2006)

Clementina e o fetiţă de clasa a treia cu bucle roşcate, cu o inimă mare. Deşi e mereu certată pentru că nu e atentă la lecţii, Clementina observă lucruri pe care ceilalţi nu le văd şi găseşte soluţii care mai de care mai originale. Vede, de pildă, că prietena ei Margaret suferă că şi-a retezat o şuviţă de păr şi îi sare imediat în ajutor, tăindu-i părul cu totul şi făcând-o să arate ca o păpădie.

Soluţiile ei nu sunt apreciate chiar de toată lumea, dar Clementina nu se dă uşor bătută şi se străduieşte să-i înveţe pe oamenii mari să vadă lucrurile şi altfel.

Preț: 24.4 lei.

– Publicată în august 2016
– Traducere din limba engleză de Tatiana Dragomir
– Ilustraţii de Marla Frazee
– paperback, 128 p, 135×195
– ISBN 978-606-788-055-7
– Pentru copii, Ilustrată
– Autor: Sara Pennypacker
– Domeniu: Beletristică 7-12 ani
– Colectie: Funny Green

 

O scurtă istorie a lumii

Ernst H. Gombrich – O scurtă istorie a lumii (Eine kurze Weltgeschichte für junge Leser: Von der Urzeit bis zur Gegenwart, 1936)

Cea mai cunoscută carte de istorie pentru copii.

De la Vechiul Regat Egiptean la Cruciade, de la căderea Romei la căderea Zidului Berlinului – iată ambițiosul orizont al acestei „scurte“ istorii, pe care cel mai important istoric de artă al secolului, Ernst Gombrich, a scris-o în tinerețe și care rămâne și azi una dintre cele mai citite cărți ale genului.

Gombrich reușește să strecoare mii de ani de istorie în doar câteva sute de pagini, fără să-ți lase impresia că a uitat ceva esențial: multe dintre momentele importante ale istoriei lumii sunt aici, povestite toate pentru copii.

Preț: 24.4 lei.

– Publicată în august 2016
– Traducere din limba germană de Adriana Ionescu
– paperback, 336 p, 135×195
– ISBN 978-606-862-079-4
– Pentru copii
– Autor: E.H. Gombrich
– Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani, Cărţi educative
– Colectie: Violet History

 

Povești la telefon

Gianni Rodari – Povești la telefon (Favole al telefono, 1962)

A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ…

…un tată care şase zile pe săptămână străbătea întreaga Italie, în lung și-n lat. Duminica se întorcea acasă, iar luni dimineaţa o lua de la capăt. Înainte de plecare, fetiţa lui întotdeauna îl ruga să nu uite să-i spună în fiecare seară o poveste, pentru că altfel nu putea adormi. Aşa se face că, oriunde s-ar fi aflat,  la ora nouă fix, contabilul Bianchi dădea telefon acasă.

Cartea de faţă cuprinde toate aceste povești ale domnului Bianchi: avem aici palate din îngheţată şi oameni de unt, un nas care fuge de pe chipul stăpânului, păpuşi bolnave de bombănită – povești una și una, desprinse parcă dintr-un timp în care nu mai există cuvântul „plâns“.

Preț: 24.4 lei.

– Publicată în august 2016
– Ilustrații de Simona Mulazzani
– Traducere din italiană de Vlad Russo
– paperback, 240 p, 135×195
– ISBN 978-606-8620-38-1
– Pentru copii, Ilustrată
– Autor: Gianni Rodari
– Domeniu: Beletristică 7-12 ani
– Colectie: Classic Yellow

 

Shiloh

Phyllis Reynolds Naylor – Shiloh (Shiloh, 1991)

Carte premiată cu Medalia Newbery.

Marty Preston îşi doreşte foarte mult un căţeluş. Când în calea lui apare un pui de beagle, cu greu îşi mai poate imagina viaţa fără el și îl ia acasă.

În strădania lui de a-i oferi un adăpost ferit de pericole, Marty se trezeşte prins într-o avalanşă de evenimente dintre cele mai nefericite. Dar, cum în joc e soarta celui mai bun prieten, nu renunţă niciodată la speranţă.

Preț: 24.4 lei.

– Publicată în august 2016
– Traducere din engleză de Răzvan Năstase
– paperback, 184 p, 135×195
– ISBN 978-606-7880-57-1
– Pentru copii
– Autor: Phyllis Reynolds Naylor
– Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani
– Colectie: Classic Yellow

 

Ciorile din Pearblossom

Aldous Huxley – Ciorile din Pearblossom (The Crows of Pearblossom, 1944, 2011)

Singura carte pentru copii scrisă de Aldous Huxley, Ciorile din Pearlblossom e o poveste despre inteligența care
triumfă asupra egoismului.

Domnul şi doamna Cioară au o mare problemă. În fiecare zi, doamna Cioară face un ou – mai puţin duminica şi de sărbătorile legale. Dar, după ce se întoarce de la cumpărături, ia oul de unde nu-i!

Într-o bună zi, doamna Cioară ajunge mai repede acasă şi ce să vezi? Şarpele-cu- clopoţei, vecinul lor, tocmai termină de mâncat ouşorul ei scump şi drag. Odată făptaşul descoperit, soţii Cioară îi cer ajutorul Bătrânului Bufniţ şi împreună pun la cale un plan ca să-i vină de hac lacomului Şarpe.

Preț: 25 lei.
– Publicată în iunie 2016
– Ilustrații de Sophie Blackall
– Traducere din engleză de Laura Albulescu
– hardcover, 32 p, 250×250
– ISBN 978-606- 788-043-4
– Pentru copii, Ilustrată
– Autor: Aldous Huxley
– Ilustrator: Sophie Blackall
– Domeniu: Beletristică 0-6 ani
– Colectie: Vlad și cartea cu Genius
George cel curios
George cel Curios a fost publicată pentru prima dată în 1941 şi începând de atunci povestea lui H. A. Rey despre acest maimuţoi iscoditor a încântat generaţii întregi de copii.
George e un maimuţoi simpatic şi întotdeauna foarte curios. Tocmai curiozitatea îl face să-l cunoască pe bărbatul cu pălărie galbenă, să plece din Africa și să-şi caute o casă nouă într-o grădină zoologică, ba chiar să se certe cu pompierii! Dar aceeaşi curiozitate care-l bagă în bucluc pe George îl şi ajută s-o scoată la capăt cu bine.
Preț: 19 lei.
– Publicată în iunie 2016
– Traducere din engleză de Radu Paraschivescu
– paperback, 64 p, 220×270
– ISBN 978-606-788-049-6
– Pentru copii, Ilustrată
– Autor: H.A. Rey
– Domeniu: Beletristică 0-6 ani
– Colectie: Vlad și cartea cu Genius
George cel curios își găsește de lucru
George e un maimuţoi simpatic şi întotdeauna foarte curios. Tocmai curiozitatea îl face să fugă de la grădina zoologică şi să aibă parte de aventuri: se încâlceşte în spaghetele din bucătăria unui restaurant, lucrează ca spălător de geamuri, pictează pereții unei camere…

Dar aceeaşi curiozitate care-l bagă în bucluc pe George îl şi ajută s-o scoată la capăt cu bine.

Preț: 19 lei.

– Publicată în iunie 2016
– Traducere din engleză de Radu Paraschivescu
– paperback, 48 p, 220×270
– ISBN 978-606-788-050-2
– Pentru copii, Ilustrată
– Autor: H.A. Rey
– Domenii: Beletristică 0-6 ani, Beletristică 7-12 ani
– Colectie: Vlad și cartea cu Genius
Mănușa

Când Nicușor își scapă mănușa albă în zăpadă, nici nu-și dă seaman că a pierdut-o.

Rând pe rând animalele din pădure se strecoară în mănușă, unde e cald și bine. În vreme ce ele se culcușesc înăuntru, Nicușor își caută mănușa peste tot, fără să știe ce se întâmplă de fapt cu ea.

Preț: 19 lei.

– Publicată în iunie 2016
– Ilustrații de Jan Brett
– Traducere din engleză de Vlad Russo
– paperback, 32 p, 270×220
– ISBN 978-606-788-048-9
– Pentru copii, Ilustrată
– Autor: Jan Brett
– Domeniu: Beletristică 0-6 ani
– Colectie: Vlad și cartea cu Genius

Angry Birds - benzi desenate

Angry Birds – traducere de Florentina Hojbotă

Bazat pe Angry Birds filmul. Acest volum reunește două povestiri Angry Birds.

O nouă întâlnire cu cârdul nostru preferat!

Insula Păsărilor este perfectă. Aici nu se întâmplă decât lucruri bune. Dar Red, Chuck, Bombă, Stela și Matilda dau mereu de bucluc.

Fiți gata să porniți într-o nouă aventură și să vă lăsați încântați!

– Publicată în iunie 2016
– Traducere din engleză de Florentina Hojbotă
– paperback, 96 p, 220×270
– ISBN 978-606-788-040-3
– Pentru copii, Ilustrată
– Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani
– Colectie: Grafic Young

Posted by Liviu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *