O carte pe zi 4

Dupa parerea mea este cel mai bun roman SF scris vreodata de un scriitor autohton

Intr-o lume decadenta si amenintatoare, imparatul Lemur al VII-lea se vede amenintat de diferite grupari, si totul pare a se invarti in jurul unui personaj interesant – care nu stie nici el daca este sau nu cel ce va aduce sfarsitul lumii… Mercenari, fanatici religiosi, soldati devotati, oameni de stiinta, nobili, tradatori si complotisti – cu totii alearga spre premiul care intr-un astfel de univers este – salvarea.

A nu se rata sub nici o forma!

posted by voicunike

You might also like

10 Comments

 1. avatar
  Oliviu Craznic says:

  Una din cartile care m-a zguduit efectiv, la fel ca Imperiul marelui Graal si Drumul spre Vozia – cred ca oricine trebuie sa o aiba in biblioteca, sf-ist sau nu – iar programa scolara ar trebui sa o faca obligatorie.
  @sagy> Intr-o lume decadenta si amenintatoare, imparatul Lemur al VII-lea se vede amenintat de diferite grupari, si totul pare a se invarti in jurul unui personaj interesant – care nu stie nici el daca este sau nu cel ce va aduce sfarsitul lumii… Mercenari, fanatici religiosi, soldati devotati, oameni de stiinta, nobili, tradatori si complotisti – cu totii alearga spre premiul care intr-un astfel de univers este – salvarea.

 2. avatar
  Oliviu Craznic says:

  e posibil sa ma insel – dar cred ca la Graal sunt 2 editii cu coperti diferite:). si eu sper intr-o reeditare, dar mai mult intr-o continuare. crede-ma, a fost primul roman sf de un autor roman citit de mine – nu aveam incredere in autorii romani, eh, prejudecati – si atunci am inteles ca avem valori oricand comparabile cu Literatura universala.

 3. avatar
  liviu radu says:

  Draga Nicu, scuze pentru intarzierea cu care scriu – am motive. Sunt un mare admirator, atat al Onei Frantz, cat si al romanului Sfasierea, dar de ce roman fantasy? Unde sunt elementele mitice si magice? Se face aceeasi confuzie ca si in cazul unui alt roman deosebit, Retetariul lui Costi Gurgu, adica daca nu-i cu roboti si calculatoare, e fantasy! Plus ca afirmatia ta da peste cap premiile V. Colin (care, prin dorinta lui G. Klein, se acorda numai pentru SF!) Adica, draga Nicule, vrei sa spui ca domnul Hobana nu-i consecvent si a gresit premiind-o pe Ona? Cred ca e cazul sa te gandesti mai bine si sa recunosti ca nu vrei sa-l superi pe domnul Hobana, nici juriul premiilor Colin, nici pe Ona, nici pe mine, si sa declari ca Sfasierea este cel mai bun roman SF (pentru ca in domeniul fantasy eu sunt jupanul!).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: