Primul eveniment Humanitas Fiction al toamnei literare 2022 – lansarea romanului „Perestroika la Paris“ de Jane Smiley

Miercuri, 21 septembrie, ora 19.00, Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea romanului Perestroika la Paris de Jane Smiley, recent apărut în traducerea Irinei Bojin în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

„Indiferent dacă veți aborda acest roman ca pe o fabulă sau o alegorie, ca pe o carte de aventuri sau ca pe un studiu despre bunătate, ba chiar și ca pe o imagine magică a Parisului, veți descoperi o scriitură și o artă de a povesti de mâna întâi. Mulți critici au descris Perestroika la Paris ca pe un antidot la timpurile neliniștite pe care le trăim. Au dreptate. Citind acest roman, cei mai mulți nu se vor putea sustrage unei înalte stări de bine de la prima pagină până la sfârșitul inevitabil.“ — New York Journal of Books

Participă: Cristina Stănciulescu, jurnalistă, Dana Pîrvan, critic literar și Sandra Ecobescu, președinte al Fundației „Calea Victoriei“. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction.

Accesul în librărie este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Perestroika, sau Paras, pentru cei care ajung să o cunoască mai bine, este numele pe care i l-au dat oamenii, căci oamenii, după cum ea însăși o spune, nu se prea pricep să recunoască un cal, în tot cazul nu așa cum se recunosc caii între ei. Nici chiar atunci când vine vorba despre un cal de curse ca ea, premiat și îndrăgit. Inocentă, ar putea-o descrie noii ei prieteni din Paris – Frida, bracul german care o învață regulile traiului pe străzile Orașului Luminilor, Raoul, corbul mândru și sfătos, cu un pedigree cel puțin la fel de lustruit ca al lui Paras, sau cuplul gălăgios de rațe Sid și Nancy –, plină de nerv și isteață, ar eticheta-o antrenorii. Poate că toate acestea laolaltă au făcut-o să părăsească hipodromul și să pornească într-o aventură prin Paris, o aventură care celebrează curiozitatea, ingenuitatea și dorința oricărei făpturi de a trăi în libertate și în armonie cu lumea.

Lansarea va fi transmisă și online & live, pe pagina de Facebook Humanitas Fiction.
JANE SMILEY
PERESTROIKA LA PARIS
Editura Humanitas Fiction, 2022
Traducere și note de Irina Bojin
Format 13×20 cm, 280 pagini, 39,90 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *