Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Noutăți editoriale 15 + Lansări Gaudeamus 2016: Editura Crux Publishing - Biblioteca lui Liviu

Noutăți editoriale 15 + Lansări Gaudeamus 2016: Editura Crux Publishing

Publicat pe De Liviu Szoke

Colecția toamnă – iarnă Crux Publishing la Gaudeamus 2016

Editura Crux Publishing are plăcerea de a vă invita la Târgul de Carte Gaudeamus, ediția 2016. Ca în fiecare an, Crux Publishing își așteaptă toți cititorii pasionați la stand, promițând nu numai o oferă de carte foarte bogată, dar și distracție din plin. Noutățile din această toamnă vor fi lansate sâmbătă, 19 noiembrie, începând cu ora 15.00 la standul editurii (nivelul 3.20) în prezența autorilor și a invitaților lor speciali.

  1. Jocul necromanților – Șerban Andrei Mazilu

După succesul de casă și critică înregistrat cu romanul dark fantasy Anotimpul pumnalelor, Șerban Andrei Mazilu revine în universul Voss la cererea expresă a fanilor, fiind deturnat de la alte proiecte literare de sutele de voci cerându-i o continuare. Așadar, avem parte de încă o aventură în Arhipelagul Voss, dar de această dată Corbii nu mai trebuie să împiedice o lovitură de stat, ci să oprească anihilarea universului însuși.

Întotdeauna există un rău mai mare, iar vechi dușmani pot deveni prieteni atunci când se confruntă cu Întunericul absolut. Pumnalele taie în carne vie, jocuri politice se fac și se desfac, mistere vechi sunt scoase la iveală și noi eroi își fac apariția. Personaje memorabile, o cursă pe viață și pe moarte, o poveste de dragoste cum puține mai sunt și un univers fantastic de o profunzime tulburătoare – vă puteți bucura de toate acestea și multe altele citind romanul Jocul necromanților.

Nr. Pagini: 370

Preț redus: 35 lei

  1. Ascensiunea stelară – Ana-Maria Negrilă

Mulți dintre noi au rămas visând la lumi stranii și la explorări dincolo de marginea universului după ce am dat ultima pagină din romanul space opera Regatul sufletelor pierdute de Ana-Maria Negrilă. Dar așteptarea nu a durat mult, căci autoarea revine cu al doilea volum al seriei StelariumAscensiunea stelarăo continuare a Regatului încă și mai spectaculoasă ca ideație și execuție.

Am părăsit planeta Galene și ne îndreptăm alături de cei trei agenți secreți din Regatul Celest spre o planetă exotică și misterioasă: Cardeea. Bun venit într-o lume post-umană, dar cât de familiară, cu intrigile ei politice, cu conflictele ei mai mult sau mai puțin subtile și cu jocurile de culise puse la cale de personaje ale căror adevărate intenții abia le putem ghici! Sub razele de lumină roșie și fierbinte a lui Adranus își dau întâlnire personaje umane și non-umane, inteligențe artificiale, creiere vegetale și chiar… nave spațiale – și toate au un singur scop. Care este acela și cine va ieși câștigător din această cursă veți afla numai citind Ascensiunea stelară!

Nr. Pagini: 470

Preț redus: 39 lei

  1. Față în față – Ciprian Mitoceanu

Ultimul volum din trilogia Predestinare genetică (primele două volume, În sângele tatălui și Insula Diavolului, apărând în 2015, respectiv 2016) încheie povestea celor două personaje care ne-au ținut cu sufletul la gură pe parcursul primelor două volume. În sfârșit față în față, Robert Piest și Leonard Goldman încep un joc periculos de-a șoarecele și pisica. Drumul spre adevăr este presărat cu cadavre, dar cine va câștiga și cine va plăti pentru faptele sale?

Predispoziția pentru crimă pare să se manifeste mai intens ca oricând, favorizându-i congresmanului Dawson o ascensiune politică fulminantă. Zorii unei noi ere se întrevăd, cu prețul vieții unor oameni nevinovați, iar politicianul este acolo pentru a culege roadele. În ultimul volum al trilogiei Predestinare genetică, Ciprian Mitoceanu ne provoacă să luăm parte la o adevărată cursă pe viață și pe moarte pentru a afla răspunsul la o întrebare aparent simplă: există vreo diferență între lege și dreptate? Așa cum spune și scriitorul și criticul literar Oliviu Crâznic, “recunoscut pentru talentul său de a crea și de a menține la cote înalte suspansul, Ciprian Mitoceanu ne prezintă în Predestinare genetică o lume distopică, apropiată și, din nefericire pentru viitorul nostru, verosimilă:  nu există armă mai primejdioasă și mai devastatoare decât politica”.

Nr. Pagini: 283

Preț redus: 33 lei

  1. Ecouri din tenebre – Rodica Bretin

Editura Crux Publishing este onorată să deschidă noua sa colecție ENIGMA cu un volum unic pe piața românească de carte. Volumul Ecouri din tenebre reprezintă o colecție de documentare și narațiuni inspirate din fapte reale ce se concentrează pe prezentarea și explicarea (acolo unde este posibil) unor fenomene paranormale ce le-au dat de gândit teologilor și oamenilor de știință deopotrivă: spirite neliniștite, poltergeist, doppelganger, telepatia, telekinezia, comunicarea cu cei trecuți în neființă și multe altele.

Există viață după moarte ? Se întorc oameni de Dincolo, încercând să comunice cu noi ? Există un văl între două lumi ce poate fi străpuns din ambele sensuri ? Împletind cu măiestrie narațiunea cu documentarul științific, faptele istorice cu talentul de prozator experimentat, atenția cercetătorului încercat cu sensibilitatea scriitorului înnăscut, Rodica Bretin ne oferă în volumul Ecouri din tenebre o antologie ce nu poate lipsi de pe raftul oricărui om pasionat de fenomene stranii și literatură de bună calitate. Darul desăvârșit al Rodicăi Bretin este acela că ne înfățișează întâmplări stranii, dar ne lasă deschisă calea de a le trece prin filtrul personal și de a ne continua propriile noastre cercetări.

Nr. Pagini: 270

Preț redus: 33 lei

  1. Aer și MSbP – Răzvan T. Coloja

Autor prolific, premiat național pentru romanul Soldați ai terebentinei, Răzvan T. Coloja revine la Crux Publishing cu un nou roman de factură transgresivă ce explorează o poveste de dragoste cel puțin neobișnuită. Mai puțin brutal decât Pascal Bruckner în Luni de fiere, mai puțin explicit decât Henry Miller în Tropicul Cancerului, dar la fel de lucid precum Chuck Palahniuk în Fight Club, Răzvan Coloja oferă o poveste ce are darul de a tulbura și de a ne smulge din banalul nostru cotidian.

Împletind siguranța scriitorului experimentat cu finul spirit de observație al psihologului antrenat, romanul Aer şi MSbP poate fi citit în mai multe chei. O poveste de dragoste toxică, o analiză psihologică riguroasă, o radiografie a celor pe care obișnuim să îi considerăm altfel și, poate, o odă închinată umanității din noi, cu toate calitățile, vulnerabilitățile și derapajele ei. Volumul Aer şi MSbP nu te poate lăsa indiferent, chiar dacă ai trăit sau nu acel tip de relație care te consumă până la scrum și te înalță până la ceruri.

Nr. Pagini: 184

Preț redus: 31 lei

  1. Conan Barbarul: Misterul fântânii blestemate – Robert E. Howard

Editura Crux Publishing continuă proiectul Integrala Robert E. Howard cu povestirea Conan Barbarul – Misterul fântânii blestemate, titlu emblematic pentru specia sword & sorcery care l-a consacrat pe Robert E. Howard propulsându-l printre titanii literaturii universale. De această dată îl avem pe Conan în centrul acțiunii și devenim părtași la o nouă aventură care ne va ține cu sufletul la gură. Dintre toate poveștile scurte cu Conan Barbarul, probabil nici una nu ilustrează mai bine apartenența la specia sa literară și nu încadrează mai bine toate aspectele sale definitorii decât Misterul fântânii blestemate.

În paginile ei se regăsesc toate elementele care fac deliciul a tot ce înseamnă sword & sorcery: un erou neînfricat, o corabie de pirați, o aventură desfășurată pe o insulă exotică, piperată cu lupte (atât dueluri cât și confruntări la scară mare), o prezență feminină care necesită protecția eroului (și care se regăsește în cea mai mare parte a poveștii foarte puțin îmbrăcată) și nu în ultimul rând, adversari mult mai puternici – avem aici creaturi  fantastice și misterioase, care sunt capabile să utilizeze magie întunecată. Chiar dacă de mici dimensiuni, Misterul fântânii blestemate este un adevărat giuvaer literar, element fundamental pentru întreaga operă a lui Robert E. Howard: intensă, dinamică, impecabil executată stilistic.

Nr. Pagini: 56

Preț redus: 18 lei

Crux Publishing vă invită așadar la Gaudeamus 2016 la stand pentru a vă bucura de toate aceste noi volume! Lansarea oficială a celor șase titluri va avea loc la standul editurii (Romexpo, pavilion central, nivelul 3.20) sâmbătă, 19 noiembrie, începând cu ora 15.00. Vă așteptăm!

Planuri și proiecte de viitor

Pentru primăvara anului viitor editura Crux Publishing are în pregătire un roman fantasy semnat de un tânăr autor debutant al cărui manuscris a fost selectat spre publicare la începutul acestui an. Titlul romanului fiind în lucru, momentan nu vă putem spune decât să vă pregătiți de o aventură plină de neprevăzut alături de un bard năstrușnic și prietenii săi.

Mai avem în pregătire și un volum de proză scurtă în cheie dark fantasy / horror conținând operele unor scriitori clasici, precum Lovecraft, Poe, Saki, Edward Lucas White, Prosper Mériméé și alții. Antologia, denumită momentan “Lumi interzise”, vine în continuarea volumului Metamorfoze și se aliniază misiunii editurii Crux Publishing de a aduce în atenția publicului cititor autori clasici de o importanță capitală pentru cultura universală.

Desigur, ne dorim să publicăm și următorul volum al seriei Cartea cu scoarțe de argint, ferecate, de Florin Pîtea, precum și alte volume semnate de Dan Rădoiu, Voicu Bugariu și alți autori români. Revenim cu vești cât de curând.

Posted by Liviu

One thought on “Noutăți editoriale 15 + Lansări Gaudeamus 2016: Editura Crux Publishing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *