Mark Hodder – Trilogia Albertian Britain

Burton and Swinburne in the Strange Affair of Spring-Heeled Jack – o lectura extraordinara ce imbina cu succes fictiune istorica, detectiva si stiintifica. Colectia de personaje e redutabila (Burton, Swinburne, Darwin, de Sade, Palmerstone, Wilde samd), acestea comportandu-se adorabil de diferit fata de contextul istoric, participand intr-o lume surprinzator de diferita de cea reala (nu se observa doar prezenta tehnologiei prin abur, ci cu totul alte concepte/filozofii/norme de organizare a claselor), prin actiuni pe cat de demente (“Of course! Exactly that! Fuck yourself into existence!”) pe atat de ilariante (“Message from the stinking Prime Minister’s Office”, it cackled. ” You are requested to attend that prattle-brain Lord Palmerston at 10 Downing Street at nine o’clock in the morning. Please confirm, arse-face. Message ends.”). Incepe banal, primul fir de poveste ivindu-se abia pe la pagina 50, dar te rasplateste cu varf si indesat. N-am fost surprins atat de placut de la The Amazing Adventures of Kavalier & Clay incoace.

The Curious Case of the Clockwork Man – o continuare perfecta la Spring-Heeled Jack. Pe atat de bun pe cat poate sa fie un amalgam de steampunk, istorie alternativa, filosofie si sarcasm. Istoria e si mai data peste cap ca data trecuta, personajele sunt din ce in ce mai interesante, twisturile devin din ce in ce mai placute, iar maiestria cu care s-au pus la punct toate itele de poveste ma da peste cap. N-am ce sa mai spun fara sa dau de gol povestea si personajele din volumul asta sau cel precedent, asa ca zic doar ca, alaturi de Swan Song, e lectura preferata a anului.

You might also like

3 Comments

  1. avatar
    Schizoid says:

    Recenzia a fost lasata in draft de ceva vreme, tot asteptam sa adaug si ultimul volum, Expeditions to the Mountains of the Moon, dar inca n-am apucat sa-l cumpar si citesc, iar timp de asta in viitorul apropiat nu prevad sa am, asa ca am publicat cum e – recenzie la o trilogie neterminata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: