Observ de mai multa vreme o miscare spre fantasy care ma bucura dar si spre sf-ul apocaliptic sau distopic, sau toate trei combinate. Cred ca omul s-a saturat de fata hida a realitatii si cauta o evadare din cotidian dar si o reintoarcere, doar in plan psihic, la vremurile minunate ale copilariei sau adolescentei cind totul era ca un vis in plina desfasurare.Nu stiu daca e bine sau rau dar eu inca ma consider un copil-adolescent desi ca virsta sunt matur si viata mi-a dat nenumarate lectii de duritate din care am invatat multe, cartile sunt sufletul meu iar inima mea bate la unison cu eroii preferati din cartile pe care le citesc si astept cu infrigurare ca si cind as fi la prima intilnire aparitia cartilor care urmeza sa apara si despre care stiu ca imi vor aduce numai bucurii. Este cel mai fascinant univers, universul cartilor,un univers in care totul este posibil iar lumile intilnite sunt nemaivazute si doldora de surprize, eroii sunt absolut minunati iar eroinele te fac sa iti doresti a le intilni in carne si oase.
Dintotdeauna omul a fost fascinat de mistere iar unul din misterele cele mai mari de pe aceasta planeta este cel de la Stonehenge, un monument megalitic care prin grandoarea si amplasamentul lui frizeaza orice logica, as spune ca oamenii din neolitic au facut imposibilul posibil. Cautind raspunsuri autorul propus de editura LITERA vine cu o carte senzationala care va dezlega multe dintre misterele de la Stonehenge si va raspunde intrebarilor care de 5000 de ani nu au avut raspuns.
Un mister de 5 000 de ani este, în sfârșit, elucidat.
Opt zile înainte de solstiţiul de vară, în străvechiul sit Stonehenge, un bărbat este înjunghiat în cadrul unui ritual la care participă un grup de oameni înveșmântați în robe. Câteva ore mai târziu, unul dintre cei mai importanți vânători de comori din lume se sinucide în propria casă, lăsându-i fiului său, tânărul arheolog Gideon Chase, o scrisoare misterioasă… În încercarea de descoperi ce se ascunde în spatele acestei sinucideri, Gideon intră într-o lume dominată de o ordine străveche: ritualuri, procesiuni, sacrificii. Într-un sanctuar labirintic din apropiere de Stonehenge au loc ritualurile de purificare ale unei societăți secrete care îşi transmite învăţăturile din generaţie în generaţie. Având la cârmă un lider nou, charismatic și nemilos, grupul săvârșește sacrificii umane rituale, în încercarea terifiantă de a dezvălui secretul pietrelor.Un thriller exploziv, care concurează chiar și cel mai bun roman al lui Dan Brown.
„Christer combină cu succes jurnale secrete, coduri și o serie de detalii istorice fascinante, despre unul dintre cele mai misterioase locuri din lume.” Publishers Weekly
„Cu o eficacitate diabolică, povestea descrie plauzibil legendele supranaturale care învăluie acest sit de 5 000 de ani.” Le Parisien
„Captivanta simbolistică a lui Dan Brown se îmbină cu acțiunea explozivă a lui Indiana Jones și cu investigația detectivistică a Patriciei Cornwell.” Longridge News
Cel mai bine vândut thriller în Marea Britanie
Roman publicat în 35 de țări
Dupa o asemenea prezentare cum sa nu iti doresti sa citesti asemenea carte?
Revenind la distopii in urmatoarele rinduri va prezint o carte care va rivaliza cu Jocurile Foamei ,un alt bestseller care se citeste pe nerasuflate, o carte captivanta si in care lumea nu mai este ce a fost.
În lumea în care trăieşte Cassia, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Cineva – Societatea – hotărăşte pentru toţi: ce să mănânce, cu ce să se îmbrace, cu cine să se căsătorească sau unde să lucreze. Când Cassia află că cel mai bun prieten al ei îi va fi Pereche, consideră această alegere perfectă. Nu pentru mult timp însă, căci imaginea care-i apare pentru o fracţiune de secundă pe microcardul ce conţine date despre Perechea ei aparţine unui alt băiat… Viaţa ei de până acum, atât de atent rânduită, este complet dată peste cap, iar consecinţele acţiunilor ei nu se lasă mult aşteptate.
Legăminte este prima carte dintr-o trilogie despre riscurile asumate în numele iubirii, despre prietenie, speranţă şi curaj.
„O poveste de dragoste distopică, scrisă de un suflet de poet… În sfârşit, o minunată lume nouă de care fanii seriilor Amurg sau Jocurile foamei o vor adopta ca fiind a lor.” Kami Garcia şi Margaret Stohl, autoarele romanului Cronicile Casterilor
Roman publicat în 31 de țări!
Suna tare fain asa-i?
Am fost mereu mort dupa calatoriile in timp si oare cine nu a visat cu ochii deschisi sa se poata intoarce in timp pentru a schimba ceva, iar cind decorul este Londra victoriana cum ai putea sa ratezi asa ceva? Am citit aproape la foc automat primul volum al acestei trilogii- ROSU DE RUBIN, aparut la tirgul din vara -si am ramas placut impresionat de poveste, iar eroina este unul din acele personaje care iti intra la inima.Iata ca LITERA vine cu volumul doi
Rămăsesem împietrită, incapabilă să mai fac vreo mişcare sau chiar să respir. Degetele lui îmi atinseră cu grijă buzele, îmi mângâiară bărbia şi urcară pe obraji, până la tâmple.
– Nu eşti o fată obișnuită, Gwendolyn, şopti el, trecându-şi degetele prin părul meu. Eşti cu totul şi cu totul deosebită. Nu ai nevoie de nici o Magie a corbului ca să fii specială pentru mine.
Chipul lui se apropie tot mai mult de-al meu. Când buzele lui îmi atinseră gura, am închis ochii. OK. Acum urma să leşin.
Să te îndrăgostești în trecut nu este, poate, cea mai fericită idee. Gwendolyn tocmai a descoperit că a moștenit de la familia ei capacitatea de a călători în timp. În Londra secolelor trecute, ea și Gideon au tot felul de probleme, cum ar fi: să salveze lumea sau… să învețe cum se dansează menuet. (Două lucruri nu tocmai ușoare.) În vreme ce atitudinea lui Gideon devine tot mai bizară, Gwendolyn se simte din ce în ce mai tulburată, până când misterul i se dezvăluie cutremurător de dureros, iar lucrurile se complică și mai tare…
Dragoste eternă este o trilogie palpitantă, amuzantă și plină de romantism. Urmăriți aventurile tinerei Gwendolyn în volumul al treilea, Verde de safir.
Roman publicat în 19 țări
Eu zic ca merita citita aceasta carte pentru savoarea fina a calatoriilor in timp.
At last but no last va prezint o poveste tulburatoare despre viata ,dragoste si destin. Ce ai face daca ai fi nevoit sa retraiesti aceeasi zi de mai multe ori pina afli cu ce ai gresit in viata?
Dacă ai avea o singură zi de viață, cum ai alege s-o trăieşti? Şi dacă ai şti că vei muri, ce moment ai vrea să retrăieşti?
Acestea sunt întrebările pe care şi le pune tânăra Samantha Kingston, în cele şapte zile aproape identice pe care le trăieşte şi retrăieşte pentru a îndrepta o greşeală pe care trebuie mai întâi s-o descopere. Ea pare să ducă o viaţă perfectă: face parte din grupul celor mai populari elevi, are ca iubit pe cel mai tare băiat din şcoală, are un grup de prietene cu care împarte totul şi aproape tot ce îşi doreşte. Dar oare e chiar aşa? După o petrecere aparent ratată, suferă un accident de maşină şi moare. Apoi se trezeşte a doua zi şi o ia de la capăt. Şi apoi iar. Şi iar. Ziua de 12 februarie, care ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta în viaţa ei, devine ultima ei zi din viaţă. De şapte ori. Ce trebuie să facă Samantha pentru a ieşi din această buclă temporală şi pentru a-şi salva sufletul şi pe cei din jurul ei?
Cartea seamana intr-o oarecare masura cu REPLAY a lui Ken Grimwood, carte care a obtinut in 1988 World Fantasy Award si a fost inclusa in Top Hundred a celor mai bune carti fantastice. Fara doar si poate vi le recomand pe amundoua.
Pentru final fiindca promisiunea este promisiune pentru badita Marian o mostra culinara in regie proprie
Reteta este simpla si de efect-aripi picante+afumatura+ciuperci+masline+usturoi si un pahar de vin alb iar restul lasati fantezia voastra sa zburde. Totul in maxim o ora.
Enjoy badita Marian!
posted by voicunike
multumesc fain!arata demential!