Online & live despre romanul Tatăl meu la izolare de Cristian Teodorescu

Publicat pe De Liviu Szoke
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „Cristian TEODORESCU Fietion-Lta Tatăl meu izolare TtS Piko Foলe Cristian TEODORESCU despre romanul Tatăl meu la izolare LIEE pe paginile de Facebook Polirom, Marti, 7 decembrie, ora 19.00, ONLINE Librăria Humanitas de Cişmigiu & Librăriile Humanitas Vor vorbi, alături de autor: Carmen MuÈat și Ovidiu Șimonca POLIROM NE Û facebook.com/ibrilehumanitas”

Marti, 7 decembrie, ora 19.00, pe paginile de Facebook Polirom, Librăria Humanitas de la Cișmigiu & Librăriile Humanitas

• facebook.com/polirom.editura
• facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu
• facebook.com/librariilehumanitas

Online & live despre romanul Tatăl meu la izolare de Cristian Teodorescu, Editura Polirom, 2021, colecția „Fiction Ltd.”

Vor vorbi, alături de autor: Carmen Mușat și Ovidiu Șimonca

Un orășel din Dobrogea, un inginer chimist, fost țărănist, care încearcă să se pună la adăpost de epurările comuniste, o fată frumoasă, casieră la Alimentara locală, fiica unui fost cîrciumar, un stigmat de neșters în toiul obsedantului deceniu. Noul roman semnat de Cristian Teodorescu este o poveste desprinsă din cartea-fenomen Medgidia, orașul de apoi, care pune sub lupă viața unei mici comunități din cea mai neagră perioadă a comunismului românesc, cînd scara valorilor se inversase și oamenii își pierdeau munca de o viață, cînd închisorile terorii erau o amenințare constantă pentru cei care nu aveau originea și orientarea politică acceptate de regim. Și, în mijlocul haosului și nedreptății, o poveste de dragoste improbabilă, cu un destin inevitabil, marcată atît de sprijinul celor care au reușit să își depășească frica și să își păstreze bunătatea, cît și de trădări dureroase. Tatăl meu la izolare este un roman cu o imensă încărcătură emoțională și o perspectivă nouă asupra coliziunii micilor istorii cu istoria mare.

Cristian TEODORESCU s-a născut la Medgidia, în 1954. A absolvit Facultatea de Filologie, secția română-engleză, a Universității din București. A început să scrie proză de la 14 ani, pentru revista Vînătorul și pescarul sportiv. A debutat editorial în antologia Desant ’83 (Cartea Românească, 1983). În 1985 îi apare volumul de povestiri Maestrul de lumini, la Editura Cartea Românească (reeditat în 2005), urmat în 1988 de romanul Tainele inimei, la aceeași editură. În 1991 publică la Editura Alex Faust repovestit băieților mei, Petre și Matei, apoi Povestiri din lumea nouă (RAO, 1996), Îngerul de la benzinărie (povestiri, Paralela 45, 2002), Maestrul de lumini și alte povestiri (Curtea Veche, 2005) și romanele Medgidia, orașul de apoi (Cartea Românească, 2009; Polirom, 2012), Șoseaua Virtuții • Cartea Cîinelui (Cartea Românească, 2015; Polirom, 2019), Cartea pisicii (în colaborare cu Mardale, roman, Polirom, 2017) și București, marea speranță (Polirom, 2019). A primit Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor (1986), Premiul Academiei Române (1990), Premiul pentru proză scurtă (1997) și Premiul pentru roman ale Uniunii Scriitorilor (2010), precum și alte premii ale unor ziare și reviste. Povestirile sale au fost traduse în Olanda, Franța, Statele Unite, Muntenegru, Polonia și Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *