Pasionații de istorie sunt așteptați la ediția a doua a Clubului de istorie Corint: joi, 27 octombrie, ora 18.30, la Casa Filipescu-Ceasianu

A doua ediție a Clublui de Istorie Corint are loc joi, 27 octombrie, de la ora 18.30, în mansarda casei Filipescu-Cesianu, din Calea Victoriei 151. 

Jurnalistul Marian Voicu și invitații săi – Dinu Zamfirescu, Sorin Cristescu, Florian Banu și Ion M. Ioniță – vor aborda o temă care continuă să fascineze: Hitler și Germania nazistă. Punctul de pornire al discuției îl reprezintă trei volume publicate în imprintul Corint Istorie:

Ne propunem să aducem în discuție puterea lui Adolf Hitler de a disimula prin magnetism personal și talent oratoric o fire profund violentă, ferment al unui conflict de durată, a cărui intensitate nu se întrevede până în momentul în care Hitler încalcă suveranitatea Austriei și a Cehoslovaciei. Modelul dictatorului care seduce mulțimile și își orchestrează un cult al personalității întreținut de răzbunări politice, ură etnică și puseuri necontrolate de furie invită și în ziua de azi la analiză, deconstruire și reflecție.

Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile colecției Corint Istorie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului. Accesul este liber. 

***

Grupul Editorial Corint (GEC) are 28 de ani de experiență pe piața românească de carte, fiind unul dintre primele trei grupuri editoriale din România. În ceea ce privește cărțile de nonficțiune, a acordat o atenție deosebită domeniului istorie, care are nu mai puțin de patru colecții distincte: Corint Istorie (coordonator Ion M. Ioniță), Corint Istorie cu blazon (coordonator Filip-Lucian Iorga), Corint Istorie Autori Români (coordonator Florin-Răzvan Mihai) și Corint Istorii urbane (coordonator Adrian Majuru), cu zeci de apariții editoriale anual. 

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: