#ComingSoon: cărți în pregătire pentru 2021 la Nemira/Armada

Editura Nemira a publicat în 2020 titluri noi în toate colecțiile consacrate, precum și un proiect special care a luat pulsul anului dificil prin care am trecut cu toții: ebook-ul IZOLARE, o antologie cu texte scrise de autori, jurnaliști și artiști români despre perioada de lockdown (toate încasările obținute din vânzarea acestui ebook se donează către Asociația Dăruiește Viață). 

Top 10 cărți Nemira în 2020

 1. Biblioteca de la miezul nopții, de Matt Haig
 2. Institutul, de Stephen King (imprintul Armada)
 3. Sărutul pictat, de Elizabeth Hickey (colecția Babel)
 4. Turnul rândunicii (seria Witcher), de Andrzej Sapkowski
 5. Peste cinci ani, de Rebecca Serle (colecția Damen Tango)
 6. Leii Siciliei, de Stefania Auci (colecția Babel)
 7. Balada șerpilor și păsărilor cântătoare, de Suzanne Collins (imprintul Armada)
 8. Străinul, de Stephen King (imprintul Armada)
 9. Bărbatul cu haină roșie, de Julian Barnes (colecția Babel)
 10. Te-am iubit deja în visul meu, de Holly Miller (colecția Damen Tango)

Top cinci cărți pentru copii în 2020

 1. Învață să cheltuiești (seria Moneybunny), de Cinders McLeord
 2. Dar motan (seria Dar Motan), de Cristina Andone
 3. Planetele la orizont, de Céline Manillier (seria Nemi Explorator)
 4. Mozart și curcubeul muzical (seria Povești din Pădurea Muzicală), de Cristina Andone
 5. Lama lama, ce dezordine!, de Anna Dewdney

În 2021, Nemira pregătește multe surprize editoriale și proiecte noi. Printre titlurile din prima jumătate a anului se numără următoarele:

O trilogie prequel a seriei Dune: Casa Atreides, Casa Corrino și Casa Harkonnen, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson – romane scrise de fiul legendarului Frank Herbert despre conflictele dintre cele trei mari case, cu 30 de ani înainte ca Paul Atreides să pășească pe Arrakis.

Domnița Lacului, volumul al VI-lea din seria Witcher, de Andrezj Sapkowski: continuarea poveștii lui Geralt, acum ecranizată pe Netflix. 

Seria de autor Stephen King se îmbogățește cu cel mai nou roman al autorului, Later, cu noi ediții ale clasicelor Carrie și Christine, precum și cu volumul de povestiri Anotimpuri diferite care cuprinde, printre altele, nuvela care a stat la baza filmului Shawshank Redemption. 

În imprintul Armada de science fiction, fantasy și thriller o să mai apară: Project Hail Mary, de Andy Weir (lansată simultan cu celelalte ediții străine), Devolution, de Max Brooks, A deadly education, de Naomi Novik și The witch elm, de Tana French. 

În colecția Babel apare Seria Mituri, inițiată de Canongate, care a invitat scriitori contemporani de prestigiu să rescrie mituri celebre. Seria se deschide cu Penelopiada lui Margaret Atwood și va continua cu Weight, de Jeanette Winterson și A short history of myth, de Karen Armstrong. Pe lângă acestea, alte două romane notabile sunt Fiica Reichului, de Louise Fein și senzaționalul debut al lui C Pam Zhang – How Much of These Hills is Gold, nominalizat la ediția 2020 a Man Booker Prize. 

În colecția Damen Tango o să apară un nou roman de la Josie Silver, autoarea bestsellerului O zi de decembrie, Cele două vieți ale Lydiei Bird, un nou roman al îndrăgitei Dinah Jefferies, The missing sister, și Artista henna, de Alka Joshi, carte aleasă la Reese’s Book Club x Hello Sunshine.

Pentru cititorii Young Adult, 2021 înseamnă o nouă serie de la autoarea Victoria Aveyard – The realm breaker și alte câteva serii noi.

Micii cititori se vor bucura de continuările seriilor Dar Motan și Povești din Pădurea muzicală, de Cristina Andone, Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu și volume noi în seria Nemi Explorator, cărți care îi vor ajuta pe cei mici să înțeleagă lumea înconjurătoare, animalele, plantele, stelele, universul. Pete motanul și iepurașul Matei se întorc și ei cu volume noi de aventuri.

You might also like

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *