După lista cea lungă, iată și captura. 85 de volume. Multe edituri, ofertă bogată, reduceri așa-și-așa, multe dintre ele totuși foarte tentante. Bugetul fiind evident limitat, multe dintre ele vor aștepta până data viitoare. Din lista cu dorințe lipseau vreo 15 volume de la Millennium Books, cu care rămăsesem în urmă, însă convenisem deja cu Horia să mi le aducă la târg, așa că nu au mai apărut pe lista cu dorințe.
Mi-am completat toată colecția nouă Enigma de la editura Univers, de la editura Trei, din colecțiile SF și Fantasy îmi mai lipsesc două volume doar, dar voi face rost de ele cât de curând, editura Nemira s-a întrecut pe sine și a scos totul la timp, iar lansările au avut un public foarte numeros, păcat că cele trei lansări (las deoparte Marte de Foc, a lui Antoinette Wornik, căci a avut loc duminică) de sâmbătă dedicate literaturii SF și F s-au comasat și am mai apucat doar un pic din ele, deși aveam și eu o carte tradusă ce a fost chiar pusă pe afiș, la intrare în târg, printre noutățile toamnei de la Nemira (dar am luat autograf de la autorii lui Mineral, Marian Truță și Dănuț Ungureanu). M-a întristat un pic asistența foarte scăzută de la lansările editurii Paladin, la Marțianul lui Andy Weir, la Calea Regilor a lui Brandon Sanderson și la lansările colecției Crime & Noir, dar în schimb m-am bucurat mult când am văzut câtă lume s-a strâns la lansarea editurii Millennium Books, care a venit cu cele două noi apariții, Antologia Dincolo de Orizont, despre care am scris vineri, și o nouă ediție, revăzută și adăugită din Așteptând-o pe Sara, de Michael Haulică, de la care am primit un autograf foarte frumos pe Madia Mangalena, singura sa carte care îmi lipsea.
Un gest foarte frumos au făcut Lucian Dragoș Bogdan și Teodora Matei, care s-au plimbat tot târgul după mine până când editura Tracus Arte s-a deranjat într-un târziu să mai aducă niște exemplare (puține, prea puține) din romanul lor, Omul Fluture, pentru a-mi da un autograf pe el. Un gest la fel de frumos a făcut și Liviu Surugiu, care s-a străduit să-mi dea un exemplar din Rămășițele Viselor, la a cărui lansare n-am reușit să ajung, din păcate. Marian Coman a avut o lansare foarte frumoasă și cu o asistență impresionantă la al său Haiganu și vă dezvălui în premieră că Blogul FanSF a făcut un parteneriat cu cei de la HAC!BD, așa că vor urma câteva surprize pe viitor. Mulțumesc și super-amabilului Iulian Băbălău, care mi-a dăruit un exemplar din Nori de Furtună, primul volum din seria Harry Dresden (profit de această ocazie pentru a-i ura mult succes și multe cărți vândute), ce a apărut la proaspăt înființata editură Final Chapter, iar la fel de proaspăt înființată editură Hecate a scos două romane superbe, într-o prezentare grafică de excepție, Pilda Semănătorului, de Octavia E. Butler, și Amonit, de Nicola Griffith (mulțumesc foarte mult, Diana Bogdan).
Și mai doresc să le mulțumesc foarte mult Anei Nicolau, cu care din păcate n-am reușit să schimb mai multe de vreo cinci cuvinte, Alexei, de la aceeași editură dragă mie, lui Teo Ivan, PR-ul editurii Trei, cu care am stabilit un parteneriat sper eu de lungă durată, Cristinei Nemerovschi și lui Alexandru Voicescu, cu a căror editură, Herg Benet, am încheiat un parteneriat de sponsorizare și promovare (se vede rezultatul în poză – nu știu ce s-a întâmplat cu noul roman al lui Flavius Ardelean, Scârba Sfântului cu Sfoară Roșie, ori l-am primit și l-am rătăcit, ori nu l-am primit deloc). Îi mai mulțumesc și lui Matei Sâmihăian, pentru că, în ciuda aglomerației, a bineovoit să-și rupă din timp să schimbăm câteva cuvinte, după ce am asistat la frumoasa lansare a trei volume fantasy, apărute la editura Arthur: O Istorie Secretă a Țării Vampirilor I: Cartea Pricoliciului, de Adina Popescu (despre carte am scris aici), Harry Potter și Piatra Filozofală și Cronicile din Narnia – Nepotul Magicianului. Am stat minute bune de vorbă cu Andreea Sterea și Șerban Andrei Mazilu, cei responsabili cu apariția pe piață a editurii Crux Publishing, am cumpărat și de la ei două cărți și jumătate, să zicem, am primit autografe de la Oliviu Crâznic, de la Andrei Mazilu, de la Florin Pîtea și de la Ciprian Mitoceanu, de la Adina Popescu, de la Marian Coman, de la Cristina Nemerovschi, Cristina Boncea, Lavinia Călina, Lucian Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Marian Truță, Dănuț Ungureanu, Ana-Maria Negrilă, Dan Doboș, Roxana Brînceanu, Michael Haulică, Liviu Surugiu, Alexandru Max Orbescu (apropo, am reușit să-i cunosc în carne și oase pe o parte din absolvenții Secției 14, despre ale căror povestiri am scris aici), de la Alexandra Medaru, Iulia Albota, Andrei Duduman (mulțumesc foarte mult pentru carte!), Adrian Poenaru, Adrian Răducan, Valeriu Tudose, Narcisa Stoica și, dacă am uitat pe cineva, îmi cer scuze. Iar seara de sâmbătă s-a încheiat, cum altfel, cu nesfârșitele și extrem de plăcutele discuții de la fostul Giotto (nici acum nu i-am reținut noul nume).
Lume multă, cărți multe, dacă vrei să cumperi cărți și să iei pulsul târgului, sâmbăta e cea mai nepotrivită zi de târg, în schimb, dacă vrei să asiști la cât mai multe lansări, sâmbăta e cea mai potrivită zi.
Bun, Final Frontier, venim!
Posted by Liviu