Vine vara! si vine cu o droaie de carti bune ,cu debuturi de colectii, cu carti nominalizate la Hugo sau Nebula, cu carti scrise de autori romani {care intre noi fie vorba sunt absolut dar absolut, super! stiu pe ce ma bazez si va invit sa descoperiti singuri acest lucru} sau cu carti noi-noute si cu mare priza la cititori.Sa incepem deci lungul drum catre”casa”:
CRONOLITII- editura TREI
Si va mai fi, dar cum spun englezii ,putina rabdare!
Leda vine cu ceva tare ca un elixir
Suntem într-o lume care se destramă, stăpânită de foamete şi violenţă. Bolile distrug populaţia, nu mai există păsări care să zboare, iar norii arată ciudat. Restauraţia, facţiunea politică menită a salva o lume muribundă, dar care, îmbătată de putere, a devenit despotică, domină vieţile şi gândurile tuturor. Ecosistemul a fost distrus de abuzurile oamenilor, iar unul dintre rezultate este apariţia unor persoane cu abilităţi ciudate. Printre ele se numără şi Juliette, a cărei atingere e fatală. Nimeni nu ştie de ce e aşa, dar Restauraţia a găsit soluţia – după şaptesprezece ani în care a fost ostracizată de părinţi, colegi de şcoală şi întreaga comunitate, Juliette este închisă într-o celulă, căci atâta vreme cât nu poate să facă rău, nimănui nu-i pasă de ea.Timp de 264 de zile, Juliette stă singură între patru pereţi, în 13 metri pătraţi de spaţiu. Însă lumea începe în sfârşit să se răzvrătească, iar conducătorii s-au răzgândit: poate că ceea ce pare a fi blestemul lui Juliette ar putea fi folosit cumva, poate că este exact arma de care au ei nevoie acum. Iar Juliette, după cele 6 336 de ore petrecute în singurătate, trebuie să aleagă: să fie pionul lor sau să lupte împotriva lor.
Nu ezitati sa cititi aceasta carte,va asigur ca veti avea parte de ceva foarte misto,dar lucrurile bune nu se opresc aici si hai sa vedem cum ce? si cum?:
Max Ride, tânăra de paisprezece ani, ştie ce înseamnă să te ridici deasupra lumii – la propriu! Ea şi ceilalţi membri ai stolului – Fang, Iggy, Nudge, Gasman şi Angel – sunt nişte copii obişnuiţi, doar că au aripi şi pot zbura. Pentru unii, pare un vis minunat, însă viaţa lor se poate transforma într-un adevărat coşmar în orice clipă… ca atunci când Angel, cea mai mică din stol, este răpită şi dusă înapoi la „Şcoală”, locul în care ei au crescut. Aici, închişi în cuşti, au fost cobaii unor aşa-zişi „savanţi”, care au experimentat asupra lor diverse modificări genetice, pentru ca în final copiii să fie 98% umani şi 2% păsări. Şi ca şi cum asta nu ar fi destul, ei sunt urmăriţi de Eliminatori, oameni-lupi, alte fiinţe mutante rezultate în urma experienţelor cumplite din laborator.Nimic însă nu poate întrerupe călătoria micului stol, la capătul căreia copiii speră să afle răspunsul la întrebările care-i chinuie obsedant: cum au venit pe lume, cine sunt părinţii lor, de ce sunt superiori altor fiinţe umane, cum pot scăpa de creaturile blestemate care-i urmăresc şi multe, multe altele…
Surprizele nu se opresc aici si pentru tirg puneti banuti multi la tescherea.
Nemira nu se lasa si contraataca cu o serie de „lovituri” extrem de populare
Trei mari ,tustrei cei mai bine vazuti in tagma scriitorilor din apus,am mai vorbit despre aceasta carte intr-o postare anterioara iar povestea din spatele cartii este delicioasa.MUST READ!
Thomas Covenant se întoarce pe tărâmul devastat de ostașii lui Foul. Fără speranţă, pornește să înfrunte puterea dușmanului. Printre însoţitorii lui se numără un Uriaș și femeia cu minţile rătăcite, în faţa căreia greșise.Considerată una dintre cele mai reușite serii fantasy de după Stăpânul inelelor, trilogiaCRONICILE LUI THOMAS COVENANT, NECREDINCIOSUL a devenit o referinţă clasică a genului. Special pentru Bebe pentru ca ii place al dracului de mult!
Continuare a bestsellerului Centurionul, romanul Gladiatorul este o incursiune în trecutul întunecat al unui imperiu însetat de sânge. Intrigi crâncene, întâmplări palpitante și luptători neînduplecați îi așteaptă pe amatorii de senzații tari la fiecare pagină a unei cărți de citit cu sufletul la gură. O nota de exotism in lecturile mele dar o serie care merita recomandata fara doar si poate.
Nu pot sta cu mainile in san si va mai recomand inca vreo doua-trei carti:
În Italia fascistă, în plin război mondial, Pin, un băiat fără prieteni sau repere, încearcă să se agaţe de cei mari, de obiceiurile şi obsesiile lor ciudate, care îl fascinează: arme, băutură, sex, crime. Rămas doar cu o soră prostituată faţă de care se simte complet înstrăinat, Pin îşi găseşte pentru scurt timp refugiul într-o tabără de partizani, închegată din personaje pitoreşti şi tragice în acelaşi timp: Văru’, Pişichieru’, Şchiopu’, Piele.Martor al naturii ipocrite şi nestatornice a adulţilor, Pin nu-şi doreşte decât să găsească un prieten adevărat, căruia să-i poată împărtăşi marele său secret: locul magic, ascuns, în care păianjenii îşi fac cuib. O asemenea aşteptare, izvorâtă din puritate copilărească, se dovedeşte greu de satisfăcut, dar nu şi de înăbuşit.
Enciclopedia este formată din paisprezece capitole mari, acoperind o gamă largă de subiecte de interes: Misterele lumii de dincolo, Şamanii, spiritismul şi misticii, Fenomenele religioase, Religiile şi cultele misterelor, Societăţile secrete, Magia şi vrăjitoria, Profeţia şi divinaţia, Obiectele de putere şi mister, Locurile de mister şi putere, Spiritele şi fantomele, Creaturile misterioase, Enigmele minţii, Superstiţiile şi legendele urbane, Invadatorii din spaţiu. După fiecare capitol o secţiune de lecturi suplimentare face trimitere la cărţile, publicaţiile, programele TV, site-urile de Internet, filmele şi documentele folosite, oferind cititorului bogate oportunităţi de cercetare a subiectului pe cont propriu.
De la editura RAO primim un semn despre o carte in mod cert steampunk, care nu poate fi ratata
Este secolul al XIX-lea şi Imperiul Britanic începe încet să îşi piardă puterea şi să fie înlocuit de imperii private uriaşe. Unul dintre cele mai importante este controlat de familia Wildenstern, care se bucură de puteri supranaturale. Fratele cel mai mare al lui Nate Wildenstern moare în condiţii suspecte, Nate este acuzat şi intră în conflict cu ceilalţi membri ai familiei. Ei se bucură de puteri supranaturale şi consideră acceptabil să ucizi pentru a avansa în grad. Încercând să-l descopere pe ucigaşul fratelui său, el va trebui să înfrunte şi animalele-maşini, creaturi uimitoare ce pot fi întâlnite oriunde. Romanul combină Irlanda victoriană cu elemente fantastice şi atinge în acelaşi timp teme sociale fără a deveni moralizator. Plină de istorie, ştiinţă şi fantezie, această carte îi va distra pe tinerii cititori şi îi va intriga.
Un roman premiat cu Man Booker Prize
Romanul este scris cu umor, adesea amar, cu inteligenţa şi căldura umană. Uneori oboseşte prin argumentaţia încâlcită, alteori divulgă urzeala ideilor. În mare parte, amuza şi emoţionează. Temele sunt de o actualitate dureroasă : antisemitismul şi antisionismul în crestere, în media, în universitaăţi, în politică; ura de sine, preluarea clişeelor antisemite de către evrei ; preocuparea obsesivă pentru Israel şi evrei. Toţi cad în capcana prejudecăţilor, extrapolând anumite caracteristici la un întreg grup. Problema Finkler nu are soluţie, iar finklerismul sfidează toate încercările de a-l defini.
Suna interesant dar ca optiune as alege JOSE DONOSO oricind cu aceasta carte uriasa:
Luxuriant,superb si superfantastic; monstrul Imbunche face toti banii!
Iar pentru incheiere o carte tare,tare misto, alaturi de Cronolitii cred ca vor fi revelatiile anului exceptind surprizele din partea autorilor romani
Nicu, poate afli de la Leda ce se intampla cu Anthem by Neal Stephenson; daca tin bine minte traducerea a fost trimisa catre editura along time ago…..
Va fi si Anathem.
De unele dintre ele știam că or să apară încă de anul trecut, dar alte .. vai, abia aștept să apară și să le comand! 😀
Ca o curiozitate, cei de la Nemira au pus la Gladiatorul aceasi coperta pe care o are Marele Gladiator, de Gordon Russel, aparut la Polirom in 2007. E drept ca este o pictura, dar chiar sa copiezi taietura exact?
Stiu ,dar traim in Romania!
Imi pare rau de cei de la Nemira, se pare ca se duc de rapa, a plecat Dan Pavelescu, au inceput sa strice si copertile…
Ce are plecarea lui Pavelescu cu coperta unei carti din colectia Suspans (Gladiatorul)?
Are legatura, deoarece este o stare de decadere generala acolo. Pavelescu nu a plecat degeaba, iar starea copertilor (intr-adevar Warriors are o coperta groaznica, de anii 90), ma face sa cred ca pleaca si altii. Se va intampla ca la Tritonic, vor incepe sa publice politiste cu drepturi de autor ieftine. Dar nu e vina lor! Incearca sa supravietuiasca cum pot.
Dramatizezi. Lucrurile se vor indrepta incet ,incet.
cred ca se referea la Warriors?
care banuiesc ca a aparut in colectia Nautilus?
si nu numai Warriors, dar si celelalte noutati ale colectiei…