Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Vernisajul expoziției „Educație fizică și sport în România până în 1945” la Bookfest 2024 - Biblioteca lui Liviu

Vernisajul expoziției „Educație fizică și sport în România până în 1945” la Bookfest 2024

Publicat pe De Liviu Szoke

Arhivele Naționale ale României vă invită joi, 30 mai 2024, de la ora 13.00, la vernisajul expoziției „Educație fizică și sport în România până în 1945”, care va avea loc la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024, Scena Matca, Pavilionul B2, Romexpo. Consultantul științific al expoziției, realizată în colaborare cu Muzeul Sportului, Muzeul Național de Istorie a României și Arhiva Națională de Filme, este Bogdan Popa, istoric și cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”.

La vernisaj vor participa Mihai Covaliu – președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, campion olimpic și mondial, Radu Paraschivescu – scriitor, Pompiliu-Nicolae Constantin – profesor la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Bogdan Popa, istoric și cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” și Cristian Anița – directorul Arhivelor Naționale. Moderatorul evenimentului va fi Șerban Marin – șeful Biroului Documentare, Publicaţii şi Activităţi Ştiinţifice din cadrul Arhivelor Naționale.

Peste puțin timp, la Paris, vor începe Jocurile Olimpice de vară, care vor atrage atenția întregii planete. Interesul pentru sport și pentru extraordinara capacitate a corpului uman de a-și depăși limitele fizice datează de foarte mult timp. Dacă vă întrebați cum arătau sportivii cu mai bine de o sută de ani în urmă sau ce sporturi se practicau în România în perioada interbelică, vă invităm să vizitați expoziția.

Acesta pune în lumină sportul și educația fizică la diverse niveluri, atât prin activități oficiale cât și neoficiale. Sunt, de asemenea, reliefate variate tipuri de sporturi practicate atât la nivel profesionist cât și amator. Documentele prezentate în expoziție se referă la următoarele aspecte: educația fizică în școli; sportul ca loisir; concursuri sportive; asociații sportive; personalități care au contribuit la dezvoltarea sportului și sportivi de performanță; presa sportivă și contribuția sa la propagarea sportului; mișcarea sportivă muncitorească și mișcarea sportivă în mediul rural; mișcarea olimpică din România; instituții centrale și politici oficiale ale statului român în domeniul sportiv; imagini ilustrative cu sportivi și manifestări sportive.

Expoziția „Educație fizică și sport în România până în 1945” este deschisă pe toată perioada Salonului Internațional de Carte Bookfest, fiind expusă în proximitatea scenei Matca.
Vă așteptăm la Bookfest 2024, ocazie cu care veți putea achiziționa publicațiile Arhivelor Naționale, expuse la standul F20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *