Ego. Proză – 20 de ani: Tudor Ganea la Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov, „Vreau să aud numai de bine”

Vineri, 10 mai 2024, la ora 18.00, la Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov (Strada Mureșenilor 14), va avea loc o întâlnire cu Tudor Ganea, cu prilejul lansării romanului Vreau să aud numai de bine, apărut de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Alături de autor vor vorbi: Georgeta Moarcăs și Adrian Lăcătuș

Colecția „Ego. Proză”, coordonată de Lucian Dan Teodorovici, împlinește anul acesta 20 de ani de existență. Au fost publicate peste 250 de titluri și aproximativ 150 de autori. Lista titlurilor apărute: https://polirom.ro/4-carti?categorii=ego-proza.

Un e-mail cu o invitație neverosimilă la un parastas întârziat cu două decenii dă peste cap viața lui Toma, un arhitect anxios din București. Deși straniu, mesajul îi oferă prilejul unei reîntâlniri în Constanța cu prietenii din liceu pe care nu i-a mai văzut de mult. Cu unsprezece demisii în zece ani, o situație familială tensionată și probleme de sănătate, nu poate rata ocazia unei schimbări de peisaj. La locul și ora stabilite, totul se dovedește a fi o farsă, însă vechea gașcă, cu excepția unuia dintre ei, este din nou împreună. Urmează o noapte de pomină, începută într-un bar și terminată în cimitir, punctată de revelații despre fiecare dintre ei. Nimeni și nimic nu este ceea ce pare, iar răsturnările de situație apar la fiecare colț de stradă. În Vreau să aud numai de bine Toma își spune povestea cu autoironie și mult umor negru – o poveste despre spectrul omniprezent al morții, despre succese care ascund eșecuri inimaginabile și secrete ce pot distruge vieți.

Tudor Ganea (n. 1983, Bucureşti) este arhitect. A debutat cu romanul Cazemata (Polirom, 2016, 2019; tradus în 2020 în limba franceză), pentru care a primit premiul „Tânărul prozator al anului 2016” în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, premiul pentru debut al revistei Observator cultural şi premiul „Nepotu’ lui Thoreau” (debut) şi a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor (debut). În 2017 i-a apărut cel de-al doilea roman, Miere (Polirom), distins cu premiul „Tânărul prozator al anului 2017”. Tot la Editura Polirom a publicat romanele Porci (2018), nominalizat pe lista scurtă a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2019, şi (2019). Romanul Cântecul păsării de plajă (ediţia I, Polirom, 2021) a fost nominalizat la premiile Radio România Cultural, categoria proză, 2022, şi Observator cultural, categoria proză, 2022. Fragmente din romanele sale au fost traduse în maghiară, turcă, italiană, franceză, spaniolă şi engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *