Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Semnal editorial 493: Editura Rao lansează „Drumul spre Macondo” de Gabriel García Márquez - Biblioteca lui Liviu

Semnal editorial 493: Editura Rao lansează „Drumul spre Macondo” de Gabriel García Márquez

Drumul spre Macondo este un compendiu al scurtelor lucrări în care autorul a introdus satul mitic care avea să fie ulterior locul central al nenorocirilor familiei Buendía. Așadar, volumul este o antologie unică, realizată cu scopul de a urmări cariera scriitorului și de a cuprinde toate textele în care se conturează acest univers fictiv, dar de un realism profund.

Locul apare în peste douăsprezece lucrări ale autorului; Macondo este un oraș de pe malul unui râu, centrat pe exportul de banane și fondat de José Arcadio Buendía. Pe străzile sale au avut loc evenimente uimitoare, războaie, bătălii politice, morți, nașteri, iubiri și ură. Fără îndoială, cea mai cunoscută dintre aceste epopei este Un veac de singurătate, un roman apărut în 1967 în care se regăsește  cea mai complexă descriere a orașului.

Vă propunem o carte emoționantă, scrisă de Rodrigo Garcíafiul lui Gabriel García Márquez: „RĂMAS-BUN, GABO ȘI MERCEDES. Amintirile unui fiu despre Gabriel García Márquez și Mercedes Barcha”

„În ciuda naturii sale gregare și a unei aparente acomodări cu viața publică, tata era o persoană destul de retrasă, uneori chiar secre­toasă. Asta nu înseamnă că nu se bucura de faimă sau că, după decenii de adulare, n‑a fost atins de narcisism, dar a avut întot­deauna o lipsă de încredere față de celebritate și de succes literar…
Adesea i se părea că succesul lui nu era un rezultat al realizărilor lui, ci doar o întâmplare. Până târziu în viață, pe măsură ce memoria îi pălea, nu și‑a recitit niciodată cărțile, de teama că le va găsi stânjenitor de imperfecte și că l‑ar paraliza din punct de vedere creativ.” (p.33)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *