Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Warning: error_log() has been disabled for security reasons in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-content/themes/jumla/functions.php on line 332
Semnal editorial 349: Cărțile din colecția Black Spot a editurii Lebăda Neagră (II) – Fahnert, Kutscher, Hausmann, Kurbjuweit, Barnett - Biblioteca lui Liviu

Semnal editorial 349: Cărțile din colecția Black Spot a editurii Lebăda Neagră (II) – Fahnert, Kutscher, Hausmann, Kurbjuweit, Barnett

Cântecul furiei - Mark Fahnert

Fostul soldat de elită, Wiebke Meinert, este șocată când află de uciderea surorii sale, Saskia, care a murit într-o explozie de mașină. Saskia a fost agent secret și se afla pe urmele unei conspirații periculoase. Ce a aflat ea? Cine a fost pe urmele ei? De la o persoană de contact, Wiebke află că există un avertisment privitor la acte iminente de terorism – și ceasul ticăie! Pentru a preveni aceste atacuri, Wiebke trebuie să se întoarcă la vechea ei viață și este convinsă că, dacă va reuși să îi oprească pe făptași, va găsi și indicii referitoare la asasinii surorii sale.

Wiebke a fost antrenată să ucidă. Nu se teme de adversari. Și nu-i place să-i spui ce să facă…

Noul thriller politic al lui Mark Fahnert îi va mulțumi cu siguranță pe toți iubitorii genului: un subiect extrem de actual și multă acțiune pe numeroase scene din întreaga lume.

Cântecul furiei - Mark Fahnert

Mark Fahnert (n. 1973) este un polițist german specializat în crime motivate pe criterii politice și religioase, care a devenit celebru datorită thrillerelor și romanelor sale polițiste inspirate din realitate. Mark Fahnert activează în poliția germană de mai bine de 31 de ani, iar printre cele mai cunoscute romane ale sale amintim ,,Echo des Verrats’’ (,,Ecourile trădării’’), ,,Edom, Dark Rain City’’ (,,Orașul ploii întunecate’’), ,,Klang des Feuers’’ (,,Sunet de foc’’). ,,Cântecul furiei’’ a fost publicat de Editura Piper în anul 2020.

Editura: Lebăda Neagră

Colecție: Black Spot

Data apariției: August 2021

Domeniu: Literatură străină contemporană, Carte străină

Limba: Română

Traducător: Iulia Dromereschi

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 432

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-9682-58-6

ISBN pdf: 978-606-9682-60-9

ISBN ePub: 978-606-9682-59-3

Moartea tăcută. Al doilea caz al comisarului Gereon Rath - Volker Kutscher

Berlin, martie 1930. Moartea unei actrițe îl conduce pe comisarul Rath la studiourile cinematografice din Berlin. Betty Winter a fost ucisă de un reflector în timp ce filma un film sonor. Rath descoperă curând dovezi care sugerează o crimă. Presupunerile sale nu sunt agreate de colegi, astfel încât el se vede nevoit să investigheze cazul singur. Când o a doua actriță este găsită moartă, lucrurile devin și mai încurcate. Cadavrului îi lipsesc corzile vocale…

Astfel, comisarul Gereon Rath face cunoștință cu latura întunecată a strălucirii unei industrii cinematografice aflată într-un moment de criză. Filmul sonor cucerește din ce în ce mai mult marele ecran, lăsând pe dinafară mulți producători, proprietari de cinematografe și actori de film mut.

Moartea tăcută. Al doilea caz al comisarului Gereon Rath - Volker Kutscher

Editura: Lebăda Neagră

Colecție: Black Spot

Data apariției: August 2021

Domeniu: Literatură străină contemporană, Carte străină

Limba: Română

Traducător: Mădălina Tvardochlib

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 684

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-94971-4-2

ISBN pdf: 978-606-94994-5-0

ISBN ePub: 978-606-94993-4-4

Dragă copilă - Romy Hausmann

Romy Hausmann explorează în romanul ,,Dragă copilă”, thrillerul său de debut, psihologia complexă și puțin înțeleasă a celor care au fost răpiți și închiși împotriva voinței lor. În special, ea aprofundează felul în care genele și experiențele unui individ îl pot determina să reacționeze atunci când este ținut captiv de o figură familiară, în care are deplină încredere, și care îi controlează fiecare aspect al vieții.

Într-o cabană izolată din pădure, Lena și copii ei, Hannah și Jonathan, respectă întocmai regulile stabilite de tată. Mesele, vizitele la baie, timpul de studiu sunt strict programate și ținute sub observare minuțioasă. El crede că astfel își protejează familia de pericolele care se ascund în lumea exterioară și se asigură că cei doi copii ai săi vor avea întotdeauna o mamă care să aibă grijă de ei. 

Femeia scapă în cele din urmă de răpitorul ei, dar sfârșitul poveștii este doar începutul coșmarului ei.

Spune că o cheamă Lena. Lena, care a dispărut fără urmă cu paisprezece ani înainte. Se potrivește profilului. Are cicatricea distinctivă. Dar familia ei jură că nu e Lena lor.

Fetița care a scăpat din pădure cu ea știe lucruri pe care nu le împărtășește, iar tatăl devastat al Lenei încearcă să pună cap la cap detalii care nu se potrivesc.

Lena e disperată să-și reia viața, dar ceva îi spune că torționarul ei încă vrea să recupereze ce-i aparține… și că ea nu poate fi capabilă să scape cu adevărat până când întregul adevăr despre ceea ce s-a întâmplat în pădure nu va fi descoperit.

Romy Hausmann (n. 1981) este o scriitoare din fosta Republică Democrată Germană. A activat ca jurnalist de televiziune și consultant media. În anul 2014, Editura Heyne din München i-a publicat volumul intitulat „Lisa heißt jetzt Lola und lebt in der Stadt” (Lisa se numește acum Lola și locuiește în oraș). „Liebes Kind” („Dragă copilă”) este thrillerul ei de debut, și a fost editat în 2019 de Editura DTV, München. Tradus în peste 15 țări, s-a bucurat de succes imediat după apariție și a devenit bestsellerul anului. Pentru acest roman, autoarea a primit Premiul Crime Cologne 2019. În 2020 i-a fost publicat romanul „Marta schläft” („Marta doarme”), la Editura DTV, München.

Dragă copilă - Romy Hausmann

Editura: Lebăda Neagră

Colecție: Black Spot

Data apariției: Iulie 2021

Domeniu: Literatură străină contemporană, Carte străină

Limba: Română

Traducător: Mădălina Tvardochlib

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 432

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-9682-64-7

ISBN pdf: 978-606-9682-66-1

ISBN ePub: 978-606-9682-65-4

Dispăruții - Dirk Kurbjuweit

,,Dispăruții” – un roman despre cel mai spectaculos caz penal din istoria germană.

Hanovra, 1923. Băieți care dispar, unul după altul, fără urmă. La început, polițiștii suspectează că aceste dipariții au la bază motivații politice – probabil că cei dispăruți sunt comuniști, care s-au orientat către nou-formata URSS sau sunt victime ale Partidului Nazist în plină ascensiune. Cu toate acestea inspectorul Robert Lahnstein începe să creadă că sunt în joc sunt mult mai multe forțe sinistre: posibil un ucigaș în acțiune? Poate Lahnstein să-l găsească pe criminal înainte ca acesta să comită o nouă crimă?

Bazat pe adevăratele crime ale lui Fritz Haarmann, legendarul Măcelar din Hanovra, acest nou roman captivant al lui Dirk Kurbjuweit explorează adâncimile depravării umane și oferă un portret întunecat al dreptății în timpul Republicii de la Weimar.

Dirk Kurbjuweit (n. 1962 în Wiesbaden) este un jurnalist și autor german. După absolvirea liceului, a studiat economia și a urmat Școala de Jurnalism pentru Politică și Economie din Köln. Din 1990 până în 1999 a fost redactor la ,,Die Zeit”, iar din 1999, la ,,Spiegel”. Este autorul a peste 15 volume – romane, lucrări narative, cărți de nonficțiune și scenarii de film (realizate împreună cu regizorul Jobst Oetzmann și compozitorul de muzică de film Dieter Schleip). Este laureat al premiilor pentru jurnalism „Egon Erwin Kisch” (în 1998 și 2002), „Roman Herzog Media” (în 2011) și „Reporter german” (în 2012) la categoria „Cel mai bun eseu” pentru ,,Half Cancelar”. Nuvela sa ,,Zweier ohne”, scrisă în 2001, a devenit din 2011 lectură obligatorie pentru ultimul an al școlilor secundare din Baden‑Württemberg.

Dispăruții - Dirk Kurbjuweit

Editura: Lebăda Neagră

Colecție: Black Spot

Data apariției: Iunie 2021

Domeniu: Literatură străină contemporană, Carte străină

Limba: Română

Traducător: Andreea Odoviciuc

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 392

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978‑606‑9682‑34‑0

ISBN pdf: 978-606-9682-36-4

ISBN ePub: 978-606-9682-26-5

În siguranță - S.K. Barnett

Jenny Kristal avea doar șase ani când a dispărut. Doisprezece ani mai târziu, ea s-a întors în mod miraculos acasă, dar, în timp ce părinții și fratele mai mare se bucură de revenirea ei, încep să-și pună și întrebări. Unde a fost Jenny în toți acești ani? De ce s-a întors acum? Este cu adevărat acasă cel mai sigur loc pentru ea sau pentru oricare dintre ei?

S.K. Barnett este pseudonimul romancierului american James Barnett Siegel (n. 1954). Este absolvent al NY University și a lucrat ca director executiv și vicepreședinte al BBDO, o cunoscută rețea de agenții de publicitate cu sediul la New York. În 2006 a părăsit publicitatea comercială, dedicându-se reclamelor politice. A făcut parte din stafful lui Eliot Spitzer (guvernatorul New Yorkului 2007-2008) și a candidatei la președinția USA, Hillary Clinton (în 2008). Este autorul romanelor ,,Storyteller” (2011), ,,Deceit” (2006), ,,Detour” (2005), ,,Derailed” (2003) și ,,Epitaph” (2001). ,,Derailed” a stat la baza filmului cu același nume realizat în 2005, care i-a avut ca actori principali pe Jennifer Aniston și Clive Owen.

În siguranță - S.K. Barnett

Editura: Lebăda Neagră

Colecție: Black Spot

Data apariției: Mai 2021

Domeniu: Literatură străină contemporană, Carte străină

Limba: Română

Traducător: Laura Carasevici

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 125×190 mm

Pagini: 384

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-9682-37-1

ISBN pdf: 978-606-9682-39-5

ISBN ePub: 978-606-9682-38-8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *