Concurs Editura Art & Cărți Musai, în parteneriat cu Biblioteca lui Liviu: Fredrik Backman – Oameni anxioși

Publicat pe De Liviu Szoke

Un nou concurs: Editura Art și Biblioteca lui Liviu oferă trei exemplare din „Oameni anxioși”, de Fredrik Backman, apărută în colecția Cărți Musai. Pentru a participa la concurs, trebuie să dați like paginii Biblioteca lui și paginii Cărți Musai și să răspundeți la întrebarea: Care este cartea voastră preferată din colecția Cărți Musai a editurii Art?

Vă puteți inspira de aici, bineînțeles. Așadar, 3 exemplare, 3 câștigători/câștigătoare! Extragerea va avea loc luni, 31 august, și va fi anunțată atât aici, pe blog, cât și pe pagina mea de Facebook (https://www.facebook.com/profile.php?id=100007516980374) și pe cea a Bibliotecii lui Liviu (https://www.facebook.com/LiviuSzoke). Succes!

Despre carte:

Un spărgător de bănci înarmat fuge de la locul faptei și ajunge într-un apartament scos la vânzare, unde are loc o vizionare. Pentru că poliția e pe urmele sale, se baricadează înăuntru și îi ia ostatici pe cei șapte potențiali cumpărători, aparent normali și inofensivi, printre care doi „rechini” imobiliari, un cuplu de lesbiene, o multimilionară cu tendințe suicidare și un sabotor de vizionări deghizat în iepure. Dar lucrurile o iau razna atunci când ostaticii și spărgătorul încep să-și dezvăluie dramele personale și anxietățile. Când spărgătorul le dă drumul ostaticilor și oamenii legii năvălesc înăuntru, nici urmă de infractor, iar depozițiile halucinante ale martorilor nu fac decât să-i bulverseze și mai mult pe polițiști: Unde e infractorul și ce nu-i în regulă cu oamenii ăștia?

„Am un nou scriitor preferat, iar numele lui e Fredrik Backman. Oameni anxioși are toate ingredientele pentru a deveni un nou succes internațional. Poveștile pe care Backman le spune ne demonstrează capacitatea autorului de a sonda mințile umane, iar felul în care combină asta cu intriga și personajele nu este altceva decât artă.” Nettavisen

„Fredrik Backman este unul dintre puținii autori contemporani capabili să descrie singurătatea masculină.” Dagens Nyheter

Dacă l-ar întâlni pe Fredrik Backman, Andreea Caleman i-ar spune: „că editura care îl publică în România a reușit să traducă Oameni anxioși înaintea celor din SUA, Germania sau Franța. Că mi-a plăcut la nebunie fiindcă e dureros de actuală, căci am trecut cu toții prin experiența de a fi închiși într-un apartament și am trăit cu toții o anxietate colectivă în pandemia asta. I-aș spune și că e îngrozitor de haioasă, că am râs cu lacrimi. Că iepurele în chiloți e personajul meu preferat. Pe urmă aș schimba subiectul și am vorbi despre altceva. Nici eu, nici el nu suntem prea competenți social, așa că aș alege ceva simplu. Fotbal, de pildă. Sau ciocolată.” Citește un interviu cu Andreea Caleman, traducătoarea romanului, pe blog.

„Recomand toate cărțile scrise de Backman pentru ironia și auto-ironia tipic suedeze, umorul acid și totodată plin de tandrețe și înțelegere, care, puse împreună, nu fac decât să ne aducă aminte de faptul că suntem minunat de diferiți, că fiecare ciudățenie și excentricitate poate fi poetică în felul ei, dar și cât de mult contează ca între un individ și comunitatea în care trăiește să existe o relație de sinceritate, acceptare și înțelegere.” (Simina Răchițeanu)

Citește pe blog care sunt recomandările de lectură ale Siminei Răchițeanu.

Citește un fragment pe blogul Radio Guerrilla.

Citește un fragment pe blogul Pălărisme.

Citește pe blog articolul Fredrik Backman: Un fascinant cameleon al literaturii contemporane.

De același autor:

Un bărbat pe nume Ove

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău

Scandalul

Noi contra voastră

60 de comentarii la „Concurs Editura Art & Cărți Musai, în parteneriat cu Biblioteca lui Liviu: Fredrik Backman – Oameni anxioși

  1. De ce să ne limităm doar la o singură carte?
    Un bărbat pe nume Ove, Cartea memorie și minunata carte grafică Zâmbește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *