Grupul Editorial Nemira: Cărți în pregătire pentru toamna lui 2020

Publicat pe De Liviu Szoke

Preluare de pe Blogul Nemira:

Nemira revine din toamna asta cu o producție bogată și variată, plină de titluri noi, continuări de serii și ediții noi ale unor bestsellere.

Seria de autor Stephen King se îmbogățește cu mult-așteptatele romane clasice: Apocalipsa, Carrie, Salem’s Lot, J.F.K., Misery și Mobilul, astfel încât fanii maestrului thrillerului modern își pot îmbogăți raftul cu edițiile noi din imprintul Armada.

C.J. Tudor (autoarea bestsellerului Omul de cretă) revine în Armada cu un nou thriller: Dispariția lui Annie Thorne.

Una dintre cele mai premiate scriitoare science fiction din ultimii ani – N.K. Jemisin – revine și ea în Armada cu o nouă serie The City We Became: un fantasy urban incredibil de original despre avatarii umani ai spiritelor care guvernează orașele fără ca noi să știm.

Tot în Armada apare romanul SF câștigător al premiilor Hugo și Nebula în 2019: Calculating Stars, de Mary Robinette Kowal, începutul unei povești care se petrece într-un viitor în care cucerirea spațiului a fost preocuparea generală a omenirii încă din anii 60.

O altă autoare extrem de populară apare în Armada fantasy la toamnă: Susanna Clarke, cu romanul Piranesi.

Se continuă seriile Corabia magiei, de Robin Hobb, cu volumul al doilea: Corabia nebună, trilogia Southern Reach, de Jeff Vandermeer cu Autoritate și Biblioteca invizibilă, de Genevieve Cogman cu Orașul mascat.

Și pentru că în decembrie are loc premiera noii ecranizări Dune, realizată de Denis Villeneuve, extindem universul fascinant creat de Frank Herbert cu seria Casele Dune, scrise de Brian Herbert și Kevin J. Anderson.

Pentru cititorii de Young Adult, vești bune! Se încheie seria Frăția corbilor, de Maggie Stiefvater, cu volumul Regele corb, seria Everless, de Sarah Holland continuă cu Evermore și deschidem o nouă poveste alături de îndrăgita autoare Claire Legrand și seria fantasy Furyborn.

În colecția Damen Tango apare un nou roman semnat de îndrăgita Dinah Jefferies – Contesa Toscană, care va cuceri cititorii cu aceeași rețetă infailibilă care combină detaliile istorice savuroase cu povestea unei eroine de excepție.

Tot în Damen Tango publicăm două romane de dragoste care au făcut furori printre cititoarele din Marea Britanie și SUA: The Sight of You, de Holly Miller și In Five Years, de Rebecca Searle.

În colecția Babel de literatură universală, toamna asta readucem pe raft doi dintre cei mai îndrăgiți autori străini: Julian Barnes, cu cel mai nou roman al său, The Man in the Read Coat, dar și ediții noi ale îndrăgitelor Până când m-ai cunoscutNiveluri de viață și Papagalul lui Flaubert, și Jhumpa Lahiri cu cel mai recent volum: Dove mi trovo, precum și ediții noi ale romanelor Distanța dintre noiPorecla și Interpreter of maladies.

People like us, de Louise Fein este un roman răvășitor care apare în noiembrie în colecția Babel și spune povestea de iubire imposibilă din mijlocul unei Germanii sfâșiate între nazism și sentimentele umane cele mai pure.

În n’autor, colecția de literatură română contemporană a editurii Nemira, vor apărea, la începutul toamnei, două debuturi literare splendide: Viitorul anterior, de Liviu Ornea, și Oameni mari, de Maria Orban. Pregătim și alte surprize, desigur.

Îndrăgitul Matt Haig revine cu cea mai recentă carte a lui: Biblioteca de la miezul nopții, o poveste despre multiplele opțiuni pe care un om le poate avea într-o multitudine de universuri paralele. O bibliotecă în care fiecare carte e o oglindă spre o altă viață posibilă.

Pentru iubitorii Yorick avem o spectaculoasă poveste a unui muzician de neuitat: autobiografia lui Carlos Santana.

Iar pentru cititorii de nonficțiune propunem două cărți de știință pasionante: Pisica lui Schroedinger, de John Gribbin și Prima teorie a lui Darwin, de John Wesson.

O altă carte de ficțiune importantă pentru discuțiile actuale este No visible bruises: What We Don’t Know About Domestic Violence Can Kill U, de Rachel Snyder – un volum multipremiat despre violența domestică, cu studii de caz și observații relevante pe subiect.

Toama asta vor intra în scenă și mai vechii prieteni ai Nemi – editura de carte pentru copii: iepurașul Matei, familia și prietenii săi. Vor fi trei cărți noi, pentru fanii seriei, trei întâmplări nou-nouțe în care copiii se oglindesc și află cum e cu prietenia, cu solidaritatea, cum orice se poate ierta într-o familie și cum orice copil e, mai devreme sau mai târziu, un ștrengar de modă veche.

Spre finalul anului, Matt Haig se întoarce la Nemi cu un personaj adorabil, spiridușa adevărului, protagonista a două cărți ilustrate și a două povești cu mai multe chei de lectură, dar care arată cu empatie spre câteva căi prin care copiii pot să înfrunte provocări de tot felul și pot învăța să se iubească pe ei înșiși, împrietenindu-se cu o spiridușă căreia, ei bine…îi e imposibil să mintă. E o carte-surpriză de la autorul seriei Un băiat numit Crăciun, care îi va încânta pe fanii mai vechi, dar sigur va câștiga și cititori noi.

Nici fanii adorabilului Lama lama nu mai au mult de așteptat până să se întâlnească nu cu una, ci cu două isprăvi noi, în care vor descoperi cum învață el să-și împartă jucăriile și cum să își facă un pic de ordine în cameră (nici asta nu e tocmai ușor).

Revine cu două volume seria la fel de îndrăgită a animalelor fermecate din Pădurea Înrourată, de această date protagonistele fiind Sophie, veverița și Hailey, ariciul.  

Luna octombrie, când parcă și cheful de învățat se întoarce și se instalează vine cu noutăți. Vom aduce în fața prietenilor noștri o serie nouă de cărți de non-ficțiune despre natură, despre cosmos, despre poli și despre vulcani.

Toamna asta vine și cu rotunjirea seriei de Povești din Pădurea Muzicală, scrisă de Cristina Andone, și pariem că asta e o veste bună pentru mulți copii, pentru fanii mai vechi, dar și pentru cei care o vor descoperi cu ochi și urechi proaspete. În acest noiembrie, la serie se vor adăuga poveștile despre Chopin și Ceaikovski.

Revine și seria Simonei Antonescu, povestită de aceiași gemeni, Ilinca și Călin, care de data asta, ne însoțesc în Evul Mediu, întâi în vremea lui Vlad Țepeș și apoi în a lui Iancu de Hunedoara.

3 comentarii la „Grupul Editorial Nemira: Cărți în pregătire pentru toamna lui 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *