Cele mai bune cărți SF&F care vă așteaptă în 2017 la Nemira

Cu ocazia noului an este momentul să faceți loc în raftul de SF&F căci v-am pregătit multe surprize în colecțiile Nautilus și Young Adult.

Așa cum am anunțat deja, la începutul anului vor apărea cele două volume din partea a treia a seriei Outlander – Cercul de piatră. Ele continuă povestea lui Claire Fraser care ajunge în Scoția secolului al XVIII-lea unde trăiește o nemuritoare poveste de dragoste, printre intrigile și luptele de putere ale epocii. Tot în 2017 va apărea și a patra carte a seriei, Drums of Autumn.

Seria de autor dedicată fraților Strugațki continuă cu Lunea începe sâmbăta, un roman în care știința și magia se ciocnesc.

Totodată vom începe seria Revelation Space, de Alastair Reynolds, un space-opera despre pericolele călătoriei în spațiu, iar în romanul Central Station, al tânărului scriitor israelian Lavie Tidhar, vedem cum afectează călătoriile spațiale oamenii obișnuiți de pe Pământ.

Seria Pământul lung, de Terry Prattchett și Stephen Baxter continuă și ea cu The Long War, în care aflăm mai în detaliu cum a afectat călătoria în lumi paralele umanitatea.

Tot în 2017 ne întoarcem în lumea geek a lui Ernest Cline, cu cel mai nou roman al său, Armada. Într-o poveste mai apropiată de realitatea noastră decât Ready Player One, Cline ne trimite să oprim o invazie extraterestră pe ritumuri de rock, cu multe referințe la francize SF îndrăgite, ca Star Wars și Star Trek și într-un alt joc video, specific generației noastre.

Dacă v-a plăcut filmul Arrival, fiți fără griji, v-am pregătit o nouă ediție a colecției de povestiri a lui Ted Chiang, Povestea vieții tale,  în care puteți citi povestirea care a inspirat filmul și multe altele.

Nu am pregătit doar SF-uri pentru 2017, ci și multe povești Fantasy. Printre acestea se numără și Fool’s Fate, a treia carte din trilogia Omul arămiu, de Robin Hobb, în care aflăm care este soarta lui Fitz și a prietenilor săi.

Pentru fanii Witcher, avem vești bune! A treia carte a seriei lui Andrzej Sapkowski și primul roman din saga, Blood of Elves va fi lansată în anul care vine. După ce am făcut cunoștință cu Geralt și celelalte personaje importante din lumea lui, pornim acum în marea sa aventură. Regatele Nordului se află în plin război cu imperiul Nilfgaard, non-umanii atacă oameni pretutindeni, monștrii pândesc în întuneric, iar un vrăjitor malefic are planuri mărețe cu Ciri, fetița pe care Geralt a ajuns să o considere fiica sa.

Pe lângă seria Temeraire, în raftul Nemira vine și Uprooted, cel mai nou roman al lui Naomi Novik, câștigător al premiilor Nebula și Locus în 2016. Singurul roman din afara seriei scris de autoare, Uprooted este scris în stilul poveștilor slavice, având multe referințe la basme cunoscute.

Continuăm seria de romane fantastice cu A natural history of dragons, de Marie Brennan. Într-o lume fantastică, în care dragonii sunt creaturi demult dispărute, asemenea dinozaurilor noștri, o femeie de viță nobilă, om de știință și zoolog specializat în dragoni, pornește într-o expediție care ar putea schimba tot ce se știe despre aceste creaturi.

Tot în seria Fantasy, în 2017 vom începe seria Shades of Magic, de V.E. Schwab, cu A darker shade of magic. O poveste  în care există patru lumi și numai câțiva pot călători între acestea, prin orașul central, Londra. Kell este unul dintre ultimii călători, crescut în Londra Roșie, unde magia este apreciată și respectată. Londra Gri este cea obișnuită, în care magia nu există, condusă de regele nebun George III. Londra Albă este o lume periculoasă, în care oamenii luptă să controleze magia. Despre Londra Neagră nimeni nu vorbește…

Anul 2017 aduce şi o nouă carte de Kim Stanley Robinson, Aurora. Printr-o călătorie pe o navă generațională, care are ca scop colonizarea unei noi planete, Robinson studiază teme precum inteligența artificială și efectele călătoriei spațiale asupra oamenilor.

Luna: New Moon, de Ian McDonald explorează o lume a viitorului adaptată unei societăți feudale. Luna este scena unor intrigi și lupte pentru putere, în care dinastii importante încearcă să controleze industria de pe satelitul Pământului.

Încheiem lista SF cu un roman deosebit, pe care fanii Jocului lui Ender sau ai Infanteriei Stelare îl vor îndrăgi imediat. Ninth City Burning, de J. Patrick Black, ne prezintă o lume răvășită de războaie seculare cu extratereştrii.

Posted by Liviu

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *