Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6085

Warning: error_log() has been disabled for security reasons in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-content/themes/jumla/functions.php on line 332
SURPRIZA de ANUL NOU - Biblioteca lui Liviu

Maine pregatiti-va pentru o mare surpriza! Va voi prezenta CARTEA ANULUI 2013 dar si AUTORUL cartii! si pentru ca surpriza sa fie si mai faina iata un mic teaser din carte:

„Tr a n s i l v a n i a

Munţii  Carpaţi,  Peştera Cioclovina

 Constantin se legăna la patruzeci de metri în aer. Funiile erau vechi, moştenire de familie, nodurile îngreunându-i munca de a trece coşul prin inele. Ar fi câştigat bine ca spălător de geamuri în capitală, dar, cum era un simplu ţăran hunedorean, îşi câştiga viaţa recoltând găinaţ de liliac. Guano, îl corecta mereu traficantul austriac.

Peştera, cea mai bogată din Europa în zăcăminte de guano, fusese exploatată încă din vremea Imperiului Habsburgic, apoi de comunişti, pentru serele lui Ceauşescu… Acum exploatarea era interzisă, însă Constantin nu era singurul care continua să braconeze ca să aibă din ce trăi.

Cei doi fii ai săi, prea mici ca să se caţere, îl ajutau de jos, descărcând coşul, de fiecare dată când reuşea să-l coboare. Blestemate noduri!

Peisajul era mirific, dar Constantin nu mai simţea asta demult, de când urcase prima oară cu tatăl său şi, ajuns sus, în dreptul ochiului sfânt, privise prin deschizătura circulară stâncile albastre şi valea verde croită de un gheţar în urmă cu zece mii de ani. Atunci, printre degete, văzuse puzderia de acoperişuri roşii, mai mici decât unghiile sale de copil. Acolo se născuse el, în Cioclovina, satul uitat de Dumnezeu… Bătrânii spuneau că denumirea venea de la ciocli, nu ciocli în sensul modern ci vracii care în Evul Mediu erau singurii în stare să-i vindece pe ciumaţii aduşi la mănăstire.

Coşul fu cât pe ce să se răstoarne şi Constantin blestemă din nou, de data asta cu glas tare. Fiii săi îl goliră repede, iar el începu să-l tragă nervos.

Atmosfera în peşteră era răcoroasă şi umedă. Peretele pe care se legăna fusese acoperit în întregime de un strat solidificat de guano străvechi, atât de gros încât pironul pe care îl bătea nu ajungea la stâncă.

…Dintr-o dată simţi că fierul a intrat prea repede. În clipa următoare un zgomot de tunet îl aruncă în aer, în vreme ce straturi enorme de guano pocneau în cascadă pe perete.

Un stol de lilieci ţâşni spre ochiul sfânt… ”

Daca v-am facut curiosi asteptati pina maine! Credeti ca puteti rezista?

posted by voicunike

One thought on “SURPRIZA de ANUL NOU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *