PALADIN: Renasterea sf&f-ului romanesc

De pe meleagurile indepartate unde am fost, am privit cu cea mai mare satisfactie nasterea unei noi colectii dar si edituri care se ocupa exclusiv de SF&F iar satisfactia a fost cu atit mai mare cind am aflat ca cel care o pastoreste nu este nimeni altul decit marele om si scriitor MICHAEL HAULICA, omul orchestra al sefeului romanesc . Am fost  uimit de alegerea de a publica ISAAC ASIMOV dar dupa ce am cugetat mai bine mi-am dat seama ca a fost o alegere inspirata si ca o colectie care se vrea serioasa nu poate decit incepe cu acest mare scriitor al SF-ului mondial,  un scriitor devenit o legenda dar si cel care a indrumat pasii si inca ii indruma multor oameni spre SF dar si spre visele care pot deveni realitate.

PALADIN este editura si colectia care va restitui integral mari opere ale SF&F, pe unii ii va face sa indrageasca sf-ul, pe altii nostalgici sa-si aduca aminte de vremurile cind erau tineri iar pe generatia tinara sa descopere carti in care visele se adeveresc , carti science-fiction si fantasy care sa-i indemna la visare si de ce nu, sa le indrume pasii in viata.

Paladin

Dar sa-l lasam pe MICHAEL HAULICA ne spuna citeva cuvinte despre editura si colectie in mini interviul pe care a avut amabilitatea sa mi-l acorde in deschiderea acestui concurs organizat de editura PALADIN si blogul FANSF.

Voicunike – De la ce vine numele editurii? Care au fost celelalte variante? Povestește-ne nașterea colecției.

Michael Haulica-Îmi ceri prea mult. Am o listă de vreo 50 de nume, pe care o folosesc de fiecare dată cînd trebuie ales un nume de revistă, de editură etc. Ei, nu e chiar fixă, mai adaug de fiecare dată un nume, două. Stăm de vorbă, le luăm la rînd, alegem, facem o primă selecție, apoi discutăm finalistele. În cele din urmă un nume rămîne ultimul. Prefer să nu-ți dau numele finalistelor, vreau să le păstrez în lista mea. Poate o să mai am nevoie de ele. Din lista aia am ales și Galileo, cu Horia Nicola Ursu, și Argos, cu Bogdan Bucheru.

Cît despre apariția ideii… Eu nu am nici un merit în asta. Ideea au născut-o alții, care au considerat apoi că eu aș fi potrivit s-o împlinesc. S-or fi gîndit probabil că am mai făcut așa ceva, cu oarecare succes, și că pot s-o fac și de data asta. Eu nu pot decît să le fiu recunoscător și să încerc să nu le înșel așteptările. Pe de altă parte, recunosc că îmi cam doream așa ceva, treaba asta cu editatul cărților, odată gustată, creează dependență. Da, îmi era dor să mai fac o colecție de F&SF.

Încă ceva: ideea inițială era de a publica o colecție de capodopere ale sefeului mondial. Apoi am ajuns la concluzia că, dacă vom publica și serii (și, iată, începem cu două serii, Mitago și Vorkosigan), nu toate cărțile dintr-o serie sînt capodopere. Așa că am rămas la ideea de maeștri. Maeștri mai vechi, unii chiar deținători ai titlului de Grand Master acordat de SFWA, sau maeștri ai anilor care vor veni.

Voicunike- Colecția a început cu marele maestru Isaac Asimov. Cine sînt ceilalți autori care își așteaptă rîndul să intre în ceea ce se anunță una dintre cele mai tari colecții de sf din România?

Michael Haulica- Aș vrea eu să fie una dintre cele mai tari! De fapt, dacă n-aș vrea asta, dacă n-aș crede că ar putea fi, nu văd de ce m-aș mai fi apucat de ea.

Autorii… Păi, sînt cei listați pe panoul de la Gaudeamus. E drept că de acolo lipseau Richard K. Morgan și Robert A. Heinlein.

După traducerea lui Horia Nicola Ursu din Asimov, pe care vom continua să-l publicăm în 2013, primii autori care vor fi publicați vor fi Robert Holdstock, Arthur C. Clarke și Lois McMaster Bujold, traduși de Mircea Pricăjan, Mihai-Dan Pavelescu și Ona Frantz. Cărțile lor sînt gata traduse, redactate, paginate. Singura problemă pe care o mai avem de rezolvat este cea a copertelor, care văd că durează mai mult decît am crezut, dar am vrut să avem ilustrații care să fie pe măsura cărților. Sper să rezolvăm și problema asta în ianuarie și să ajungem la zi cu ceea ce scrie în catalogul de la Gaudeamus.

Așa că… vă mai cer puțină îngăduință. Încercăm să facem lucrurile cît mai bine, și asta ia timp.

Alți autori pe care-i avem în planul pe 2013 sînt Ray Bradbury (cu o capodoperă, Fahrenheit 451, și să vedem dacă mai încape și o ediție completă a povestirilor apărute sub titlul Omul ilustrat), China Miéville (Regele Șobolan și cel puțin una dintre Kraken –  Premiul Locus 2011 –  și Embassytown – premiul Locus 2012), David Brin (cu Poștașul premiile Campbell Memorial și Locus 1986, cu o ediție tradusă din limba engleză de Ana-Veronica Mircea și, sperăm să fie gata tot în 2013, Existence, cel mai nou roman al lui Brin), Brian Aldiss (cu Helliconia. Primăvara – premiile Campbell Memorial și British SF 1983 – și Helliconia. Vara, urmînd a lăsa cel de-al treilea volum pentru 2014), Jo Walton (cu un roman care a luat în acest an premiile Hugo, Nebula și British Fantasy – Among Others), Gene Wolfe (The Knight, prima parte din Wizard Knight, cu nominalizări la Nebula, World Fantasy și Locus în 2005), Richard Morgan (cu Black Man – Premiul Arthur C. Clarke 2008), Michael Chabon (cu The Yiddish Policemen’s Union – premiile Hugo, Nebula, Locus 2008), Robert A. Heinlein, Robert Silverberg, Stanislaw Lem… dar deja e prea mult și, dacă nu reușim chiar tot, vom fi urecheați de fani. Avem planuri mari, încercăm să ne ținem de ele, colegii mei lucrează la cărțile pentru 2013, eu mă ocup deja de 2014 – 2015, dar despre asta propun să discutăm la sfîrșitul lui 2013.

Voicunike-Care sînt planurile tale de viitor pentru aceasta editură? Ce surprize pregătești pentru cititori?

Michael Haulica- Planurile sînt mari, cum ziceam, din partea editurii-mame, Art, avem tot sprijinul, ideea e să avem în portofoliu cît mai mulți maeștri și cît mai multe capodopere ale sefeului și fantasy-ului mondial. Clasici și moderni.

Iar despre surprize… Hai să le lăsăm să fie surprize. La urma urmei, Jo Walton și Michael Chabon sînt niște surprize și pentru mine! Nu mă gîndeam, acum șase luni, cînd am început, că o să avem pe piață în primăvara viitoare cartea care a luat/urma să ia în acest an premiile Hugo și Nebula. Și nici la Chabon nu mă gîndeam că va fi posibil să-l avem. Și mai sînt nume care îmi apăreau doar în vis… dar toate la timpul lor. Ți-am spus și-așa destul de multe. Și-apoi nu știu dacă e bine să spun că în 2014 o să apară X și în 2015 o să apară Y… Hai să ne rezumăm doar la 2013, că ăsta vine acuși.

Voicunike- La Paladin vor apărea și autori români?

Michael Haulica- Nu, deocamdată nu. Poate mai încolo, după ce ne-om așeza bine pe piață… Să facem mai întîi primii pași. Și-apoi om mai vedea cît o să ne dezvoltăm și în ce direcție.

Voicunike- Ce urări ai pentru cititorul român în apropierea sărbătorilor?

Michael Haulica- Să-i fie greu să facă un Top 10 al cărților citite în acest an. Să se bucure de cărțile autorilor români (iar dacă nu are așa ceva în bibliotecă, la anul musai cu asta să-și înceapă cumpărăturile).

Ei, să fie sănătos și să nu-și piardă nădejdea că Miron Costin avea dreptate cînd zicea că „… nu este alta și mai frumoasă și mai cu folos în toata viața omului zăbavă decît cetitul cărților”.

Voicunike- Un mic discurs în încheiere pentru sf&f-ul românesc.

Michael Haulica- Discurs e cam mult și chiar nu sînt pregătit. Dar cred cu tărie în sefeul românesc (SF, fantasy și toate subgenurile, ca să nu mai despicăm firul în patru), cred în scriitorii români de gen, în cei vechi și în cei noi deopotrivă, cred că oricîte reviste și oricîte edituri am avea niciodată nu vor fi prea multe și, mai ales, cred că e loc sub soare pentru toți, că nimeni nu ia locul nimănui, nimeni nu devine mai frumos, mai deștept și mai talentat dacă pune umărul la prăbușirea altuia sau dacă se face că nu-l vede, cred că sîntem niște fraieri orgolioși că ne certăm toată ziua și nu avem răbdare să-l ascultăm și pe celălalt, iar cînd cineva ne contrazice, în loc să vedem dacă nu cumva are dreptate, ne grăbim să-i dăm în cap și să-l considerăm dușman al poporului, cred că ceea ce face fiecare se adună cu ceea ce fac ceilalți și numai așa, dar NUMAI AȘA, vom putea fi cîndva o “literatură“ și nu doar niște indivizi care încearcă marea cu degetul, cred că traducerile ne fac să fim cetățeni ai lumii, să trăim în interiorul literaturii mondiale, ne ajută să nu fim ridicoli cînd propunem una sau alta publicului și că traducerile întotdeauna au contribuit la creșterea valorii operelor autohtone (și niciodată nu le vom mulțumi îndeajuns traducătorilor), cred că se poate trăi din scris în România, o spun și o repet de ani de zile și încă nu m-a contrazis nimeni cu argumente, nu mi-a arătat nimeni pe cineva care a vîndut 30.000 de cărți într-un an și n-a avut ce mînca (nici în America nu se fac bani cu 200 de exemplare vîndute), cred că niciodată n-a fost mai ușor să te afirmi ca scriitor decît azi, cînd există 8 (OPT!) reviste care publică proză F&SF (sper să le fi numărat bine!), cred că dacă ai un text bun nu se poate să nu existe o revistă care să-l aprecieze și să-l publice, cred că ne apropiem de vremea în care vom avea reviste care plătesc autorii, iar autorii vor ști să aleagă revistele spre care să se îndrepte, etapă cu etapă, cred că anul ăsta au apărut cîteva cărți românești foarte bune și nu mă împiedică nimic să cred că la anul poate vor mai apărea și altele și… și… Despre lucrurile urîte nu vorbim, da? Important e ce facem bine, ce construim, ce oferim celorlalți.

Imperiul I. O piatra pe cer (Isaac Asimov)

„Pentru că… o editură nouă care intră pe piaţa de carte F&SF nu poate debuta decât cu Isaac Asimov şi, dacă bunul doctor Asimov a debutat ca romanicer cu O piatră pe cer, cine suntem noi să facem altfel?

Nu în ultimul rând, pentru că Isaac Asimov este unul dintre primii clasici ai modernităţii care se alătură părinţilor fondatori Jules Verne şi H.G. Wells în galeria celor numiţi Grand Masters ai literaturii F&SF.” Michael Haulică

„Una dintre cele mai plăcute cărţi ale lui Asimov într-o nouă traducere. Probabil că a venit momentul ca o nouă generaţia să-l descopere pe extraordinarul scriitor american.”  Tudor (Cititor SF)

Chinezii spun că orice drum începe cu primul pas. Ceea ce nu mai spun chinezii, dar o face Isaac Asimov, este că orice pas te poate duce într-o altă lume.
Aşa păţeşte şi Joseph Schwartz care, păşind peste o păpuşă, intră într-o altă lume, aparţinând unui imperiu galactic, dar pe aceeaşi planetă Pământ. Aceasta a ajuns să fie doar o piatră pe cer, o planetă radioactivă, în unde locuitorii sunt trataţi ca toţi băştinaşii lumii noastre de când omul a început să descopere noi teritorii.

Aceasta este prezentarea primului volum aparut la noua editura si colectie PALADIN, partea cea mai frumoasa si cea mai tare este ca timp de 37 de saptamini cititorii vor putea cumpara cartile aparute la PALADIN , hardcovere cu o tiparitura eleganta si moderna la incredibilul pret de numai 25,9 lei! Este inadmisibil sa ratati o ocazie ca asta mai ales ca traducatorii cartilor sunt unul si unul(cei mai buni) iar cartile arata extrem de bine.

Incepind de astazi pina joi 27 decembrie editura PALADIN impreuna cu blogul FANSF organizeaza primul concurs dedicat noii colectii de SF&F care se numeste bineinteles tot PALADIN si care are drept premiu doua carti din prima aparitie a colectiei O PIATRA PE CER de ISAAC ASIMOV. Concursul se va incheia joi 27 dec orele 15:00. Cei doi cistigatori vor fi desemnati prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

Care sunt cele 10 titluri care urmeaza sa apara la editura PALADIN specificate in catalogul editurii publicat la tirgul de carte Gaudeamus 2012?

Nu imi ramine decit sa va urez- Succes!

Later edit : Cistigatorii vor primi ca bonus o carte, de fiecare, scrisa de coordonatorul colectiei MICHAEL HAULICA.

UP DATE: Cistigatorii concursului sunt in ordinea tragerii la sorti Alina Andrea si Catalin Cofaru.Felicitari!

posted by voicunike

You might also like

36 Comments

 1. avatar
  Radu says:

  Astept cu rabdare 🙂 aparitia celor doua volume, Richard Morgan cu Black Man si Michael Chabon cu The Yiddish Policemen’s Union , felicitari pt. noua colectie, Craciun fericit si sarbatori distractive !!

 2. avatar
  Ion says:

  1) Robert Holdstock – Mitago
  2) Arthur C. Clarke – Orașul și stelele
  3) Lois McMaster Bujold -Cioburi de onoare
  4) Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  5) China Mieville – Regele sobolan
  6) David Brin – Postasul
  7) Brian Aldiss – Helliconia.Primavara
  8) Jo Walton – Printre ceilalti
  9) Gene Wolfe – Cavalerul
  10) Stanislaw Lem – Solaris

  Urez succes noii edituri , pentru mine a fost cea mai mare surpiza in materie de SF din ultimul timp .
  Sper sa-l publice pe Asimov integral . Doamne ajuta.
  Sarbatori fericite tuturor, La multi ani !

 3. avatar
  Elemental says:

  01. Robert Holdstock – Mitago
  02. Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  03. Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  04. Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  05. China Mieville – Regele sobolan
  06. David Brin – Postasul
  07. Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  08. Jo Walton – Printre ceilalti
  09. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris

 4. avatar
  Teo says:

  01. Robert Holdstock – Mitago
  02. Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  03. Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  04. Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  05. China Mieville – Regele sobolan
  06. David Brin – Postasul
  07. Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  08. Jo Walton – Printre ceilalti
  09. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris

 5. avatar
  Caly says:

  1. Robert Holdstock – Mitago
  2. Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  3. Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  4. Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  5. China Mieville – Regele sobolan
  6. David Brin – Postasul
  7. Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  8. Jo Walton – Printre ceilalti
  9. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris

 6. avatar
  Cătălin Cofaru says:

  Conform catalogului…

  …erau programate:
  noiembrie 2012 – Robert Holdstock (Mitago), în traducerea lui Mircea Pricăjan
  decembrie 2012 – Arthur C. Clarke (Orașul și stelele), în traducerea lui Mihai Dan Pavelescu

  …sunt programate:
  ianuarie 2013 – Lois McMaster Bujold (Cioburi de onoare), în traducerea Onei Frantz
  februarie 2013 – Ray Bradbury (451° Fahrenheit), în traducerea lui Petre Solomon
  martie 2013 – China Mieville (Regele Şobolan), în traducerea lui Mircea Pricăjan
  aprilie 2013 – David Brin (Poştaşul), în traducerea Anei-Veronica Mircea
  mai 2013 – Brian Aldiss (Helliconia. Primăvara), în traducerea Cristinei şi a lui Ştefan Ghidoveanu
  iunie 2013 – Jo Walton (Printre ceilalţi), în traducerea lui Horia Nicola Ursu
  iulie 2013 – Gene Wolfe (Cavalerul), în traducerea Cristinei şi a lui Ştefan Ghidoveanu

  …la care se adaugă, în august 2013, Stanislaw Lem (Solaris)

 7. avatar
  azamantes says:

  01. Robert Holdstock – Mitago
  02. Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  03. Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  04. Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  05. China Mieville – Regele sobolan
  06. David Brin – Postasul
  07. Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  08. Jo Walton – Printre ceilalti
  09. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris

 8. avatar
  funnystargate says:

  1. Robert Holdstock – Mitago
  2. Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  3. Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  4. Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  5. China Mieville – Regele sobolan
  6. David Brin – Postasul
  7. Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  8. Jo Walton – Printre ceilalti
  9. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris

 9. avatar
  funnystargate says:

  1. Robert Holdstock – Mitago
  2. Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  3. Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  4. Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  5. China Mieville – Regele sobolan
  6. David Brin – Postasul
  7. Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  8. Jo Walton – Printre ceilalti
  9. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris.

 10. avatar
  Alina Andreea says:

  01. Robert Holdstock – Mitago
  02. Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  03. Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  04. Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  05. China Mieville – Regele sobolan
  06. David Brin – Postasul
  07. Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  08. Jo Walton – Printre ceilalti
  09. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris

 11. avatar
  Georgian says:

  1. Mitago – Robert Holdstock
  2. Orasul si stelele – Arthur C. Clarke
  3. Cioburi de onoare – Lois McMaster Bujold
  4. Fahrenheit 451 – Ray Bradbury
  5. Regele Sobolan – China Mieville
  6. Postasul – David Brin
  7. Heliconia. \primavara – Brian Aldiss
  8. Printre ceilalti – Jo Walton
  9. Cavalerul – Gene Wolfe
  10. Solaris – Stanislaw Lem

 12. avatar
  Octavian says:

  Dupa Isaac Asimov – O piatra pe cer vor veni:

  1. Robert Holdstock -Mitago
  2. Arthur C. Clarke -Orasul si stelele
  3. Lois McMaster Bujold -Cioburi de onoare
  4. Ray Bradbury Fahrenheit 451
  5. China Mieville -Regele sobolan
  6. David Brin -Postasul
  7. Brian Aldiss -Heliconia primavara
  8. Jo Walton -Printre ceilalti
  9. Gene Wolfe –Cavalerul
  10. Stanislaw Lem-Solaris

 13. avatar
  Nicu says:

  1. Robert Holdstock – Mitago
  2. Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  3. Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  4. Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  5. China Mieville – Regele sobolan
  6. David Brin – Postasul
  7. Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  8. Jo Walton – Printre ceilalti
  9. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris.

 14. avatar
  qwerty says:

  Cele 10 carti sunt:

  01 Robert Holdstock – Mitago
  02 Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  03 Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  04 Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  05 China Mieville – Regele sobolan
  06 David Brin – Postasul
  07 Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  08 Jo Walton – Printre ceilalti
  09 Gene Wolfe – Cavalerul
  10 Stanislaw Lem – Solaris

 15. avatar
  Георге Саучук says:

  1) Robert Holdstock – Mitago
  2) Arthur C. Clarke – Orașul și stelele
  3) Lois McMaster Bujold -Cioburi de onoare
  4) Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  5) China Mieville – Regele sobolan
  6) David Brin – Postasul
  7) Brian Aldiss – Helliconia.Primavara
  8) Jo Walton – Printre ceilalti
  9) Gene Wolfe – Cavalerul
  10) Stanislaw Lem – Solaris

  Recomandare, folosiţi random.org pentru tragere la sorţi.. ar dispărea câteva dispute 😛

 16. avatar
  Edil says:

  01. Robert Holdstock –Mitago
  02. Arthur C. Clarke –Orașul si stelele
  03. Lois McMaster Bujold –Cioburi de onoare
  04. Ray Bradbury –Fahrenheit 451 05. China Mieville – Regele sobolan 06. David Brin – Postasul
  07. Brian Aldiss –Helliconia. Primavara
  08. Jo Walton – Printre ceilalti
  09. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris

 17. avatar
  Skandalouz says:

  Robert Holdstock – Mythago
  Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  China Mieville – Regele sobolan
  David Brin – Postasul
  Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  Jo Walton – Printre ceilalti
  Gene Wolfe – Cavalerul
  Stanislaw Lem – Solaris

 18. avatar
  Cristi says:

  01. Robert Holdstock – Mitago
  02. Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  03. Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  04. Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  05. China Mieville – Regele sobolan
  06. David Brin – Postasul
  07. Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  08. Jo Walton – Printre ceilalti
  09. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris

 19. avatar
  sebi says:

  01 Robert Holdstock – Mitago
  02 Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  03 Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  04 Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  05 China Mieville – Regele sobolan
  06 David Brin – Postasul
  07 Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  08 Jo Walton – Printre ceilalti
  09 Gene Wolfe – Cavalerul
  10 Stanislaw Lem – Solaris

 20. avatar
  hoyad says:

  Cei zece „negri mititei” sunt:
  1. Imperiul. O Piatră pe Cer de Isaac Asimov în traducerea lui Horia Nicola Ursu
  2. Mitago de Robert Holdstock în traducerea lui Mircea Pricăjan
  3. Oraşul şi Stelele de Arthur C. Clarke în traducerea lui Mihai Dan Pavelescu
  4. Cioburi de Onoare de Lois McMaster Bujold în traducerea Oanei Frantz
  5. Fahrenheit 451 de Ray Bradbury în traducerea lui Petre Solomon
  6. Poştaşul de David Brin în traducerea Anei-Veronica Mircea
  7. Regele Şobolan de China Mieville în traducerea lui Mircea Pricăjan
  8. Helliconia. Primăvara de Brian Aldiss în traducerea Cristinei şi a lui Ştefan Ghidoveanu
  9. Printre ceilalţi de Jo Walton în traducerea lui Horia Nicola Ursu
  10. Cavalerul de Gene Wolfe în traducerea Cristinei şi a lui Ştefan Ghidoveanu

  Sunt incantat de faptul ca la editura Art se „misca” in bine S.F-ul si Michael Haulică alaturi de traducatorii Mircea Pricăjan, Mihai Dan Pavelescu, Horia Nicola Ursu, Oana Frantz, Petre Solomon, Ana Veronica Mircea si a sotilor Ghidoveanu (Cristina si Stefan), vor aduce o noua colectie in acest minunat spectru al literaturii.

 21. avatar
  Mia says:

  1. Robert Holdstock – Mitago
  2. Arthur C. Clarke – Orașul si stelele
  3. Lois McMaster Bujold – Cioburi de onoare
  4. Ray Bradbury – Fahrenheit 451
  5. China Mieville – Regele sobolan
  6. David Brin – Postasul
  7. Brian Aldiss – Helliconia. Primavara
  8. Jo Walton – Printre ceilalti
  9. Gene Wolfe – Cavalerul
  10. Stanislaw Lem – Solaris

 22. avatar
  emilian says:

  Imperiul. O Piatră pe Cer – Isaac Asimov (publicata)
  Mythago – Robert Holdstock
  Orașul si stelele – Arthur C. Clarke
  Cioburi de onoare – Lois McMaster Bujold
  Fahrenheit 451 – Ray Bradbury
  Regele sobolan – China Mieville
  Postasul – David Brin
  Helliconia. Primavara – Brian Aldiss
  Printre ceilalti – Jo Walton
  Cavalerul – Gene Wolfe
  Solaris – Stanislaw Lem

  P.S. Sarbatori frumoase si Craciun fericit !

 23. avatar
  Alina Andrea says:

  Am vazut ca sunt o fericita castigatoare si va multumesc foarte mult. As dori sa stiu cum pot intra in posesia premiului. O seara frumoasa!

 24. avatar
  Jiji B. says:

  Deci pana acum am cumparat
  noiembrie 2012 – Robert Holdstock (Mitago)
  decembrie 2012 – Arthur C. Clarke (Orașul și stelele)
  ianuarie 2013 – Lois McMaster Bujold (Cioburi de onoare)

  Le citesc si vai ce misto sunt. Felicitari Paladin, sunteti in grafic.

 25. avatar
  Jiji B. says:

  Abia astept, mai ales Mythago Wood. Dar nu pot sa observ ca toate promisiunile facute de edituri sunt de fapt apa de ploaie. Cand ai un calendar, te tii de el, nu il anunti de florile marului, asa, ca sa dea bine la P.R.

 26. avatar
  Alex Batrana says:

  Salut,
  Ceva informatii despre lansarile de la bookfest? Poate continuarea seriei de autor, Asimov?
  Cu stima.

  1. avatar
   Alex Batrana says:

   Mulțumesc mult pentru răspuns! Bănuiesc ca de Metro 2033 nu poate fi vorba anul asta?! 🙂

   1. avatar
    michael says:

    Alex Batrana: nu cred că vom avea Metro anul ăsta. sînt convins că va fi gata traducerea, dar avem cam multe traduceri gata, care se cer redactate și publicate. heinlein, wolfe, aldiss, samatar, joyce, jemisin, bradbury… 🙂

  1. avatar
   michael says:

   e redactată, se paginează… teoretic ar trebui ca într-o lună să fie gata. dar, cum nu fac eu treaba asta, nu pot să dau termene exacte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *