Nemira si Leda dau mina libera bunataturilor!

Dupa veritabilul ospat oferit de Nemira cu primul volum al lui Connie Willis-  Vanturile de la Marble Arch(vol.1)iata ca vine si desertul ,un desert pantagruelic si plin de minunatii

Varietatea este plăcere! Asa poate fi descrisa aceasta  colecţie de povestiri marca inconfundabila Connie Willis. In volumul doi pina si cititorii cei mai pretentiosi vor gasi   de toate. Poveştile acoperă întregul spectru, de la trist la  terifiant, de la  povestirile clasice la comori literare ascunse printre – urangutanii, Egipt, râme, friptura de gasca, profesori universitari, soacre, extraterestri, coduri secrete , Mos Craciun, staţii de metrou, cintatul in cor, oficiul poştal, nunti, divorturi, moarte, şi plăgi asortate cum ar fi scarlatina in povestea „Este o viaţă minunată.” Renumita pentru scrierile ei Connie Willis a fost numita, „cea mai   încântătoare scriitoare de science fiction în viaţă”, şi există numeroase exemple aici. Dintre acestea, sunt celebrele poveşti de premiate cu Hugo şi Nebula- „Watch Fire” şi „Even The Queen” şi „The last of the Winnebagos” – împreună cu o poveste care este un omagiu sincer adus lui Jack Williamson, „Nonstop to Portales.”

Sunt si povesti magice  aici, de la „Newsletter” si „Just Like the Ones We Used to Know…” la mai vechile  „Cash Crop” si „Daisy, in the Sun,”  pana la cele mai noi povesti ale scriitoarei cum ar fi minunata „Vânturile de Marble Arch.” cea care si da titlul antologiei. Exista literalmente ceva pentru toată lumea de aici. Daca esti un fan inveterat Willis, vei fi încântat sa gasesti comori nebanuite. Dacă nu  ai citit niciodată Connie Willis, aceasta este sansa ta de a descoperi  povesti uluitoare si o scriitoare meseriasa.

A nu se rata cu nici un chip procurarea volumului! In curind la NEMIRA Vanturile de la Marble Arch (vol. 2) de Connie Willis

Despre Arthur C.Clarke au curs riuri de cerneala si vor mai curge, geniul lui literar a depasit granitele imaginatiei iar multe dintre ideile lui au fost puse in practica sau in curind vor fi puse.Unul din titanii literaturii SF Arthur C. Clarke cu acest roman duce omenirea spre un viitor neasteptat si cu semnul interzis spre spatiul cosmic.

Suntem in plina cursa spatiala intre cei doi „monstri” ai razboiului rece SUA si URSS dar pe cind pregatirile pentru prima calatorie pe Luna sunt in toi deasupra principalelor orase ale lumii apar uriase nave extraterestre.Omenirii i-se interzice accesul in spatiul cosmic iar Overlods(extraterestrii) preiau controlul asupra planetei pentru a preveni distrugerea omenirii. Este instalata pacea totala pe Terra dar oare vor imblinzi extraterestrii spiritul salbatic al omului? Si cum arata EI?

Va invit asadar sa citim intr-un format de exceptie o carte simbol a sf-ului mondial, un exemplar de colectie pentru bibliofili si nu numai  Sfarsitul copilariei de  Arthur C. Clarke .

LEDA IS THE BEST!

EVE se intoarce! Dupa ce am citit cu sufletul la gura peripetiile lui EVE iata ca partea a doua este in pregatire

În Cartea întâi a seriei, într-o lume distrusă de o molimă care a făcut ravagii, Eve este obligată să se despartă de Caleb. ÎnSacrificiul, o găsim captivă în Oraşul de Nisip, capitala Noii Americi, acum aflat sub conducerea Regelui. Şi asta, după ce încercase să-l salveze pe Caleb, despre care aflase că este în pericol. Acum, după ce descoperă multe lucruri dureroase legate de trecutul ei, ar putea avea o viaţă liniştită şi lipsită de griji în Palatul Regelui. Dar Caleb reapare şi ea se strecoară afară din palat să-l întâlnească – pe el şi pe rebelii care intenţionează să pornească lupta împotriva monarhiei care i-a transformat pe oameni în sclavi. Lucrurile nu merg însă conform planului, iar Eve ajunge în situaţia disperată de a fi obligată să accepte un târg cu Regele.

Într-o lume ostilă şi dură, în care orice pas poate fi ultimul, iubirea reuşeşte oare să supravieţuiască? Şi cu ce preţ? Cu un dureros SACRIFICIU!

O alta veste buna vine cu o legenda

Coasta acoperită de ape a fostului oraş Los Angeles. Două naţiuni care se războiesc – Republica şi Coloniile.

Născută într-o familie de elită, într-unul dintre cele mai bogate districte ale Republicii, June e un copil-minune de cincisprezece ani. Ascultătoare, pasionată şi dedicată ţării ei, o aşteaptă o carieră de succes în rândurile armatei Republicii. Născut în mahalalele unui sector al Republicii, Day este cel mai căutat infractor din ţară, deşi are doar cincisprezece ani. Însă motivele lui s-ar putea să nu fie atât de rele pe cât par. Venind din lumi diferite, June şi Day nu au niciun motiv să se întâlnească – asta până când fratele lui June este omorât, iar Day devine principalul suspect. Angrenaţi într-un joc de-a şoarecele şi pisica, Day încearcă să asigure supravieţuirea familiei sale, iar June vrea să răzbune moartea fratelui ei. Însă, în mod cu totul neaşteptat, cei doi descoperă adevărul despre împrejurările întâlnirii lor, dar şi măsurile sinistre pe care ţara lor e dispusă să le ia pentru a-şi păstra secretele. Suna bine , al dracului de bine nu-i asa?

Am fost si suntem fascinati de mitologia celtica mai ales ca zinele parca acolo s-au nascut in constiinta omenirii,dar…

MacKayla Lane afla ca  sora ei este ucisă cu brutalitate în timp ce se afla la studii în Irlanda, si porneşte spre Dublin, pentru a da de urmele criminalului.  Dar, odată sosită în capitala Irlandei, îşi dă repede seama că lucrurile nu sunt deloc ceea ce par, dar şi că ea este cu totul altfel decât îşi imaginase. Într-o lume plină de vampiri, secrete străvechi şi alte fiinţe supranaturale, ale căror intenţii nu sunt întotdeauna nobile, MacKayla trebuie nu doar să-şi dea seama cine îi este duşman şi cine, prieten, ci şi să-şi accepte propriul destin.

Fiti cu ochii in patru, the future is near!

posted by voicunike

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *