20 la 200 : NEMIRA versus DROOD

Anul acesta se implinesc 20 de ani de la lansarea colectiei NAUTILUS a editurii NEMIRA, dar si 20 de ani de la inceputurile Nemirei. Ca sa ne rasfete astazi la Nemira a aparut in cerneala si foi cartea DROOD.

La 200 de ani de la naşterea lui Charles Dickens, eveniment sărbătorit prin ample manifestări în lumea întreagă, Editura Nemira publică în premieră romanul Drood de Dan Simmons, cunoscutul scriitor american, deţinător al distincţiilor Hugo AwardBran Stoker AwardBritish Fantasy Award şi World Fantasy Award.

drood

Considerată una dintre cele mai bune cărţi ale autorului,Drood este o poveste fascinantă pentru orice iubitor de literatură. Apărută în 2009, această ficţiune reprezintă o provocare pentru imaginaţia oricărui cititor. Dan Simmons imaginează ultimii ani din viaţa lui Charles Dickens, celebrul scriitor britanic care s-a stins din viaţă înainte de a termina romanul Misterul lui Edwin Drood.  Povestea începe în anul 1865. Autorul Marilor speranţescapă cu viaţă dintr-un accident feroviar şi întâlneşte un personaj misterios, care ar fi călătorit într-un sicriu. Thriller scris pentru cei mai rafinaţi cititori, povestea îl urmăreşte pe Charles Dickens, care porneşte în căutarea enigmaticului Drood, avântându-se în Londra întunecată a secolului XIX-lea, plină de personaje pitoreşti. O fantasmă pe nume Edwin Drood îşi vânează atât propriul creator, cât şi pe scriitorul Wilkie Collins, naratorul romanului. În egală măsură thriller psihologic, roman de suspans, roman de aventură şi mostră de literatură intertextuală, cartea lui Dan Simmons este o reuşită în care se împletesc istoria şi ficţiunea. Misterele trecutului, trecutul cărţilor şi trecutul oamenilor se înfăţişează ca un tablou ce aşteaptă să fie desluşit şi admirat.

          Traducerea romanului Drood este semnată de Mircea Pricăjan.

Iata si ce spune autorul : Personajul Charles Dickens din romanul meu se bazează pe documentare. În viaţa scriitorului a existat o latură întunecată, una profund intimă, în care n-a pătruns aproape nimeni.Dan Simmons

Cititi interviul pe care Mircea Pricajan l-a publicat in revista Suspans cu cel mai faimos autor de sf -Dan Simmons.

Si nici nu va inchipuiti ce bucuros am fost cind am tinut cartea in brate si am rasfoit-o.Este supeer!

posted by voicunike

You might also like

Comments

  1. avatar
    Gabriel says:

    Pentru mine NEMIRA va fi intotdeauna sinonima cu NAUTILUS sau cu SF-ul. Poate si datorita faptului ca orice descoperire facuta in adolescenta este de mare-mare importanta si ramane intiparita in suflet si minte pana la moarte.

    Nemira a ales insa sa largeasca aria de interes/promovare si in acest moment SF-ul a cazut (spre dezamagirea mea) undeva pe locul 2. Sunt convins insa ca alegerile pe care Nemira le face nu pot fi sub stacheta pe care ei insisi au ridicat-o.

    Scurta descriere pare interesanta si … ma face sa ma gandesc serios la o modalitate de a obtine acest titlu. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *