SF-UL E DE LA TREI

EPSILON – Colectia de Science Fiction a Editurii Trei

In curand in librarii, primele doua aparitii Science Fiction la Editura Trei:

Cronolitii de Robert Charles Wilson

Antologia Nebula 2011 de Kevin J. Anderson

Mintea obisnuita nu poate nici sa inteleaga, nici sa se bucure de SF; science-fictionul necesita o imaginatie peste valoarea medie. – John W. Campbell, Jr., „Science Fiction” (1938)

Trecutul ne seduce, prezentul ne ameteste, iar viitorul ne inspaimanta. Ne inspaimanta fiindca fiinteaza latent in jurul nostru, asteptand sa se nasca in clipe de revelatie. Nimeni nu stie care-i va fi forma sau unde ne va purta.

Iar science-fictionul este felul prin care putem gandi si visa la viitor. Felul prin care putem integra universul obiectiv cu spaimele si sperantele subiective.

In societatea prezenta, in care schimbarea continua si inevitabila constituie dominanta, colectia Epsilon a Editurii Trei propune revelatia si incantarea SF-ului. Din universul cunoasterii aflat in permanenta extindere, va vom oferi cartile pe care veti dori sa le recomandati si altora indeajuns de curajosi pentru a le pasa cu adevarat de viitor.

„Jules Verne a fost tatal meu. H. G. Wells mi-a fost unchiul intelept. Edgar Allan Poe a fost varul sonat, care statea in mansarda. Flash Gordon si Buck Rogers mi-au fost frati si prieteni. Aceasta mi-e genealogia. Adaugand, desigur, faptul ca, dupa toate probabilitatile, Mary Wollstonecraft Shelley, autoarea lui Frankenstein, mi-a fost mama. – Ray Bradbury, din introducerea la S Is for Space (1966)

 

CRONOLITII

ROBERT CHARLES WILSON

Traducere de MIHAI DAN PAVELESCU

Colectia

EPSILON EDITURA TREI

Monumente enigmatice apar peste tot in lume, profetind o istorie militara a viitorului. JOHN W.CAMPBELL AWARD

Una din cele mai impresionante realizari science-fiction ale anului -New York Times

ANTOLOGIA NEBULA 2011  

EDITOR KEVIN J.ANDERSON

Traducere de Laura Bocancios, Alexandru Maniu,Ana Veronica Mircea, Mihai Dan Pavelescu

Colectia EPSILON

EDITURA TREI

Cel mai prestigios premiu al SF&F-ului mondial Nebula este prezentat la categoria fictiune scurta ,nuveleta si povestire.

DE LA TREI VINE E 

posted by voicunike

You might also like

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *