Concurs:…si la sfirsit a mai ramas COSMARUL

Unul din cei mai buni si talentati autori romani OLIVIU CRAZNIC a aparut precum un meteor cu un suflu proaspat si cu un resurrection pentru genul gotic si vampiri pe firmamentul literaturii romanesti de sf&f. Romanul…si la sfirsit a mai ramas Cosmarul  aspru criticat la debut dar adulat dupa aceea a facut extrem de multi fani printre care ma numar si eu, in continuare va voi prezenta vorbele mele scrise la aflarea vestii ca va aparea acest roman”(Cu cea mai mare bucurie va pot anunta cea mai misto carte a Bookfest-ului 2010,iar asta scrisa de un AUTOR DEBUTANT ROMAN intr-un gen al sf&f mai mult decit pretentios, in care doar maestrul S.K.  si plus inca vreo doi-trei exceleaza)” Este un roman excelent in care literatura de calitate ,stilul propriu autorului dus pina la geniu si maniera de conducere a actiunii si personajelor provoaca acel minunat sentiment de placere al lecturii pe care numai o carte super buna ti-l produce, cum spun prietenii nostrii englezii „sense of wonder”. Cartea se citeste cu sufletul la gura si nici nu stii cind trece timpul, e ca un paianjen te prinde in plasa si nu-ti mai da drumul , si lucru mai rar intilnit la carti iti ramine in memorie mult timp, pe o scara de la unu la zece …si la sfirsit a mai ramas Cosmarul  primeste nota 9,9.

În Castelul Ultimelor Turnuri, lucrurile merg cu adevărat Rău.

Invitat la nunta unei necunoscute într-un castel bântuit de diavol, nobilul decăzut Arthur de Seragens se trezeşte prins într-o îngrozitoare plasă a nebuniei, trădării şi crimei. În vreme ce oaspeţii mor în jurul lui unul după altul într-un mod misterios, seceraţi de un duşman inuman, Arthur întrezăreşte cu groază cum laţul se strânge în jurul singurei persoane de care i-a păsat vreodată, superba Adrianna de Valois, tânăra fiică a întunecatului şi temutului şef al Poliţiei.

cop_ovi

Panicat şi confuz, Arthur se vede astfel nevoit să încheie o alianţă fragilă şi controversată cu cei mai puternici dintre supravieţuitori, care au început deja o anchetă în întuneric, împreună dar suspectându-se unii pe alţii: vicontele de Vincennes, prietenul din copilărie al lui Arthur, versat în intrigile de salon, logician şi vânător iscusit; baronul german Von Walter Călătorul, ale cărui peregrinări prin locuri uitate de lume l-au adus de atâtea ori în faţa unor adevăruri de neîndurat; frumoasa şi imorala Giulianna Sellini, despre care se spune în şoaptă că i-a sedus deodată pe Dumnezeu şi pe Diavol; fostul preot Huguet de Castlenove, acum un spadasin periculos, al cărui drum presărat cu cadavre duce la o amantă misterioasă; ducele de Chalais, puternic şi crud stăpânitor al ţinutului, rafinat, arătos şi incapabil de a-şi stăpâni pornirile violente; şi, mai ales, bărbatul care conduce investigaţia şi de care se tem toţi, căci o singură vorbă a lui poate aduce rugul – Albert de Guy, inchizitorul…

Autorul Oliviu Craznic impreuna cu blogul Fansf organizeaza un concurs care are drept premiu un exemplar din aceasta carte superba si care va fi atribuita unui singur cistigator desemnat prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

Cine este adevaratul „erou” al cartii?

Deadline-ul este marti orele 24:00.

„…Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul este un adevărat roman gotic, un text executat cu măiestrie, respectând la sânge (!) normele genului, este rezultatul unei intense munci de documentare şi-a unei foarte bune cunoaşteri a temei… Poveste trepidantă, cu multe întorsături de situaţie, cu fiori, cu fantome, vârcolaci, incubi, cu tot ce trebuie şi acolo unde trebuie… Şi ca şi când nu ar fi fost de ajuns, autorul alege să ne ofere o Postfaţă extinsă pe vreo sută de pagini, un adevărat tratat de mistică şi supranatural, în care elementele romanului sunt disecate, prezentate în amănunt, cu influenţe şi surse de inspiraţie, cu argumente solide şi, cel mai important, cu har.”Mircea PricajanMomentul Walpole în literatura română

Later edit: Datorita numeroaselor solicitari concursul se prelungeste pina miercuri,adica maine, 01.02.2012, orele 24:00. Bafta!

UP DATE: Datorita intrebarii foarte grele si a raspunsului interpretabil am hotarit impreuna cu autorul Oliviu Craznic ca in tragerea la sorti sa fie incluse toate raspunsurile voastre, sa aveti toti o sansa egala in cistigarea acestui premiu. Din punctul meu de vedere adevaratul erou al cartii era vampirul, acel vampir care a dat nastere atitor carti minunate si filme. Cistigatorul in urma tragerii la sorti este Alex Marin.

Fiti pe faza va pregatesc citeva surprize in viitorul apropiat!

posted by voicunike

You might also like

47 Comments

 1. avatar
  'Kyky' says:

  Cred ca nu este un „erou”, ci o eroina. Si acea eroina este Adrianna de Valois- parerea mea. Am tot incercat sa gasesc raspunsul, si inca nu sunt sigura, dar momentan ramane raspunsul final!

  P.S: Grea intrebare..

 2. avatar
  vali c. says:

  nu exista nu singur erou al cartii. poate fi Max Schwartz sau Adrianna, poate fi timpul sau frica. sau poate niciunul. poate chiar cititorul este eroul.

 3. avatar
  d.orin says:

  nu, nu, nu, doar scrie in titlu: … si la sfarsit a mai ramas COSMARUL.
  Cosmarul este, in opinia mea, adevaratul erou al cartii.

  … sau, poate, Adrianna de Valois, avand in vedere ultimele actiuni pe care le face. Dar asta pentru cei care cauta eroi. Din-aia eroici. Adica eroi de sunt de partea binelui si se lupta cu raul si castiga. 😀

  In fine, faina cartea.

  1. avatar
   voicunike says:

   Atentie! e vorba de stil si de talent , te prinde precum pescarul in cirlig textul,ceea ce este un mare lucru la cit de greu este astazi, nu crezi ca spun lucrurilor pe nume?!

   1. avatar
    d.orin says:

    Nicule, ce pot sa spun, am terminat cartea, destul de repede, scrie bine Oliviu. Extraordinar de bine nu as putea spune, dar suficient cat sa atraga atentia. Sper sa am timp cat de curand sa scriu o recenzie romanului, pe scurt are si bune si mai putin bune, uneori pare cliseic, dar piesele se asaza asa de bine in puzzle…

 4. avatar
  Flavian Petraru says:

  Vad ca acest concurs se adreseaza celor ce deja au citit cartea. Eu nu am citit-o asadar nu pot sa dau un raspuns. Oricum, de mult timp imi face cu ochiul si vreau sa o cumpar, căci am auzit doar cuvinte de lauda :D.

   1. avatar
    Flavian Petraru says:

    Nu particip la concurs deoarece nu stiu raspunsul si nu vreau sa dau copy/paste, reducind astfel sansele de castig ale unei persoane care a citit cartea si a dat un raspuns corect. Nu mi se pare fair play din partea mea.
    Voiam sa spun doar ca aceasta carte ma atrage si vreau sa o citesc chiar daca nu o voi castiga la acest concurs. 😉

 5. avatar
  raluka says:

  Ceea ce ii tine incordati pe protagonistii carti, este frica sau teama de moarte, asa ca un „erou” perfect al intrigii cartii devine … moartea…

 6. avatar
  dana71 says:

  Trebuie sa fie un EROU scris in ghilimele, deci nu cred ca este un nume de personaj, asa ca imi ramane sa nominalizez „cosmarul” sau „moartea” pe care o lasa in urma lor personajele malefice ale cartii.

 7. avatar
  Oliviu Craznic says:

  Felicitari castigatorului si multumiri tuturor celor care s-au aratat interesati(multumiri deosebite celor care au luat cartea, au recomandat-o, au scris/vorbit despre ea, si desigur Blogului Fan SF pt acest concurs).
  Intrebarea aleasa de amicul nostru Nicu a fost intr-adevar f grea, chiar si pt cei care au citit cartea, fiindca romanul este scris special in asa fel incat sa permita cititorului sa isi aleaga propriul erou din galeria numeroaselor si variatelor personaje. Ceea ce, din raspunsuri, am vazut ca s-a si intamplat.
  Inca o data, multumiri tuturor!
  Cu prietenie si recunostinta pt sprijin,
  Oliviu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *