Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Donaldson: Agonie si extaz - Biblioteca lui Liviu

Am fost incintat  si curios cind am aflat de la prieteni despre seria lui in care  eroul Thomas Covenant patrundea intr-o lume unde devenea mai ceva ca un rege. Asteptarea ce-i drept nu prea a fost lunga iar Nemira a avut grija de noi si a publicat primul volum al seriei intitulat in octombrie 2009. Mama, mama ce-mi povesteau prieteni ca-i buna rau cartea , am cautat si pe net si oh-oho numai critici pozitive, bun, zis si facut, am luat cartea de cum a aparut si m-am apucat sa-o citesc.Dezamagirea a fost crunta rau ,doar un singur scriitor m-a facut sa ma enervez in halul asta-tacanitul de Marcel Proust pe care l-am citit in tinerete; mi-au trebuit doua saptamini sa citesc cartea si asta cite pagini puteau suporta nervii pe zi, la o medie de 60-70 pagini la ora citite, asta-i viteza mea , va dati seama acum prin ce cosmar groaznic am trecut cu cartea asta.

Thomas Covenant este un antierou , un personaj pe care in mod sigur l-ai omori chiar daca din cauza lui ai face puscarie, eu unul as apasa pe tragaciul pistolului fara remuscari stiind ca am scapat lumea de o napasta. Epigon al lui Tolkien , Donaldson in anumite locuri sau actiuni petrecute in carte il copiaza pe maestru aproape la indigo , am avut destule controverse cu prietenii pe tema acestei serii asa ca pe o scara de la 1 la 10 seria CRONICILE LUI THOMAS COVENANT, NECREDINCIOSUL primeste nota 3,4 . Cei carora nu le place aceasta serie sunt invitatii mei sa-si exprime parerea dar si cei care sunt fani ai acestei serii din care la noi au aparut doua volume, pentru a va mari sansele la concurs astept ca raspunsurile voastre sa fie insotite de  parerile voastre despre aceste doua carti sau serie.

Editura NEMIRA impreuna cu blogul FANSF organizeaza un concurs care are drept premiu cele doua carti din serie aparute pina acum

    

 de Stephen R. Donaldson  primul volum din seria Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul

Isi spune Thomas Covenant Necredinciosul, fiindca nu indrazneste sa creada in lumea in care s-a trezit pe neasteptate – Taramul. Dar Taramul il ispiteste. Ca lepros, in propria sa lume fusese un proscris, un necurat, un paria. Acum este privit ca un mantuitor. Si ca reincarnarea celui mai mare erou al Taramului – Berek Jumatate de Mana. Numai puterile mistice ale aurului alb pe care il poarta i-ar putea proteja pe Nobilii Taramului de stravechea putere malefica a Dispretuitorului, Nobilul Foul. Si totusi Thomas Covenant nu are nicio idee despre cum si-ar putea folosi aceste puteri…

al doilea volum din seria Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul

Thomas Covenant, leprosul necredincios, se trezeşte din nou chemat pe Tărâm – o lume a magiei, refugiu fantastic din calea „realităţii“. Consiliul îi cere să-l înlăture pe Nobilul Foul, cel care deţine Piatra Bolii Pământului, sursa nesecată a puterii malefice. Dar, cu toate că Tamas Covenant are legendarul inel, încă nu ştie cum să  folosească forţa magică a aurului alb, aşa că de data aceasta riscă să piardă totul…

Setul de  doua carti va fi acordat celor doi cistigatori desemnati prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

Cite carti contine seria Cronicile lui Thomas Covenant,Necredinciosul?

Deadline-ul va fi miercuri orele 24:00. Va urez succes!

UP DATE: Cistigatorii concursului sunt Bercea Claudia si Puiu. Scuze de intirziere cu anuntul, viscol si ger afara! 🙂

posted by voicunike

80 de comentarii la „Donaldson: Agonie si extaz

 1. sunt 10 volume in aceasta serie.
  nu am citit cartile, dar no offesne, daca spunet ca Marcel proust a fost o dezamagire pt. dvs., atunci faptul ca si acest scriitor vi se pare o dezamagire, nu face decat sa imi creasca si mai mult interesul pentru cartile sale.

 2. Seria contine 10 volume iar la treaba cu Proust ar fi potrivit sa va mai ganditit:
  De ce v-ati ”chinuit” cu el,daca nu v-a placut?Doar de dragul de a citi?

 3. Doua trilogii si in lucru e o tetralogie=10 carti planificate.
  Proust e extraordinar,daca ai rabdare sa-l citesti si sa-l intelegi!

 4. Seria „Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” contine trei romane: „Blestemul Nobilului Foul” (1977), „Razboiul Uriasilor” (1978) si „Puterea care Păstrează” („The Power that Preserves”, 1979).

   1. Imi mentin raspunsul! Conform site-ului oficial Stephen R. Donaldson, seria „The Chronicles of Thomas Covenant the Unbeliever” are trei cărţi, iar seriile „The Second Chronicles of Thomas Covenant” si „The Last Chronicles of Thomas Covenant” sunt continuari si au cate 3 carti publicate, respectiv ultima serie are inca un roman in curs de aparitie (probabil 2013). Asadar „Necredinciosul” are numarul de carti mentionat initial de mine…

 5. Raspunsul corect din punctul meu de vedere este : 3 carti sunt cuprinse in seria „Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosu”.

 6. Seria “Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” contine trei romane: “Blestemul Nobilului Foul” (1977), “Razboiul Uriasilor” (1978) si “Puterea care Păstrează” (“The Power that Preserves”, 1979)

 7. 3 carti din seria „Necredinciosul”. Interesant,dar,parerea mea, nu de categorie grea,precum Tolkien,oricat se straduieste sa-l imite.De luat in vacanta si de citit daca ploua si nu aveti alta treaba!

 8. Seria “Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” contine trei romane: “Blestemul Nobilului Foul” (1977), “Razboiul Uriasilor” (1978) si “Puterea care Păstrează” (“The Power that Preserves”, 1979)

 9. Seria “Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” contine trei romane: “Blestemul Nobilului Foul”, “Razboiul Uriasilor” si “Puterea care Păstrează”

 10. Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul este o trilogie de romane fantasy scrisă de Stephen R. Donaldson. A fost urmată de o altă trilogie, A doua cronică a lui Thomas Covenant și de o tetralogie aflată în lucru, Ultima cronică a lui Thomas Covenant. Deci, 10 carti.

 11. Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul este o trilogie de romane fantasy scrisă de Stephen R. Donaldson. A fost urmată de o altă trilogie, A doua cronică a lui Thomas Covenant și de o tetralogie aflată în lucru, Ultima cronică a lui Thomas Covenant. Deci, 10 carti.

 12. Sunt 10 carti-nu le-am citit inca dar le voi cauta,sigur merita atentia,orice carte are atractia ei ,cu conditia sa intelegi intentia autorului in contextul dat.

 13. “Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosu” este o trilogie, deci raspunsul corect este 3 romane:

  1. Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  2. Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)[1]
  3. The Power that Preserves – (1979)

 14. Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul este o trilogie scrisă de Stephen R. Donaldson. A fost urmată de o altă trilogie, A doua cronică a lui Thomas Covenant și de o tetralogie aflată în lucru, Ultima cronică a lui Thomas Covenant.

  1. nu am informatii clare despre trilogie dar ma voi interesa;.trilogie fiind,ar insemna 3 carti dar poate avea si mai multe carti in cazul in care fiecare parte a trilogiei cuprinde mai mule carti.pare un joc de cuvinte,dar chiar voi cauta raspunsul bun,acum atat stiu.

 15. Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul
  Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)[1]
  The Power that Preserves – (1979)

  A doua cronică a lui Thomas Covenant
  The Wounded Land – (1980)
  The One Tree – (1982)
  White Gold Wielder – (1983)

  Ultima cronică a lui Thomas Covenant
  The Runes of the Earth – (2004)
  Fatal Revenant – (2007)
  Against All Things Ending – (octombrie 2010)
  The Last Dark – (estimat să apară în 2013)

  SI ACESTEA FIIND „SCRISE” , BAFTA TUTUROR!!!

  1. observ ca sunt multi fani ai literaturii science-fition ceea ce e bine,dupa cum evolueaza stiinta,s-ar putea sa apucam sa traim ceea ce traiesc personajele din carti.

 16. Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul sunt formate din 3 carti :

  Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)[1]
  The Power that Preserves – (1979)

  1. multumesc Cristina,esti bine informata si acum,sunt si eu.Poate altadata o sa-ti intorc serviciul,esti foarte amabila.

 17. Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul
  10 cărți:

  Prima cronică

  Lord Foul’s Bane (1977)
  The Illearth War (1978)
  The Power That Preserves (1979)

  A doua cronică

  The Wounded Land (1980)
  The One Tree (1982)
  White Gold Wielder (1983)

  Ultima cronică

  The Runes of the Earth (2004)
  Fatal Revenant (2007)
  Against All Things Ending (2010)
  The Last Dark (estimată să apară în 2013)

 18. Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul – 3 carti:
  1. Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  2. Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)
  3. The Power that Preserves – (1979)

 19. Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)[1]
  The Power that Preserves – (1979)
  Asadar, seria „Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” cuprinde 3 carti.

 20. 2 carti, asa cum se precizeaza
  Editura NEMIRA impreuna cu blogul FANSF organizeaza un concurs care are drept premiu cele doua carti din serie aparute pina acum

 21. Seria cuprinde 10 carti. Ultima e estimata sa apara in 2013. La noi s-au publicat doar doua. Mi-ar face placere sa le citesc.

 22. Desi am citit doar „Blestemul Nobilului Foul” si Razboiul Uriasilor”, sincer parerea mea pana acum este ca seria e mult sub Shannara, daca e s-o compar cu ceva. Singurul lucru care msalveaza cat de cat seria e paranoia lui Thomas Covenant.

 23. Seria „Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” este o trilogie de sine statoare si prin urmare cuprinde 3 carti.
  P.S. Ulterior a mai aparut inca o trilogie si o tetralogie ce continua subiectul.

 24. Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul contine 3 carti:

  Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  Războiul uriașilor – (1978)
  The Power that Preserves – (1979)

  Mai este o trilogie si o tetralogie:
  A doua cronică a lui Thomas Covenant
  Ultima cronică a lui Thomas Covenant

 25. O intrebare care ar avea 2 raspunsuri, un raspuns care ar indica 3 carti si altul care indica 10 carti… Amandoua pot fi valabile… Ma decid la raspunsul cu 10 carti (din simplu motiv ca acest numar este mai „sonor”…).
  Ar fi interesant, sa aflam maine care este motivatia „numarului” raspunsului corect.

  1. Am mai spus in comentariul meu ca nu am date concludente,voi cauta cartea si ma voi informa:pana atunci,n-are rost sa intru in discutii,sa comentez pe dinafara,sa dezinformez.

 26. Aceasta serie cuprinde 10 volume ce stau la baza a 3 Cronici (prima Cronica cuprinde prima trilogie, a doua Cronica cuprinde a doua trilogie si ultima Cronica este formata din ultima tetralogie).

 27. 3 carti:
  Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)[1]
  The Power that Preserves – (1979)

 28. Nu sint destule, atit de frumoasa este cartea! Sper sa apara toate si in limba romana! Sa moare Nicu de NECAZ!!!!{ Parca il si vad pe Nicu legat de un scaun si pe Bebe citind din Blestem linga el!} 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *