Stiri,aparitii noi si bunataturi!

O sa incep aceasta postare cu o stire care sigur va va bucura, MIHAI DAN PAVELESCU va fi coordonatorul noi colectii de SF de la editura TREI , iar la editura TREI va fi infiintata o noua colectie de SF. Ii urez marelui om Mihai Dan Pavelescu multe carti si multe realizari iar succesul sa ii fie prieten nedespartit! Este cel mai titrat si cel mai bun traducator din tara iar ca un bun connoisseur in ale sefeului ne putem astepta la multe , multe bunataturi, asa ca fiti pe faza!

O a doua stire este ca in curind apare la VOYAGER PREMIUM BOOKS o carte care va face multe furori si va va intra la corason

Trezirea Leviatanului, un roman space opera de JAMES S.A.COREY recomandat de George R.R. Martin si Charles Stross in traducerea celui mai mare traducator MIHAI DAN PAVELESCU.

La editura noastra draga NEMIRA in afara de DANSUL DRAGONILOR in format paperback va mai aparea

Al treilea volum din seria INTOARCEREA ACASA din care au mai aparut Amintirea pamintului si Chemarea Pamintului in traducerea binecunoscutei scriitoare si traducatoare Roxana Brinceanu.

Iar ca bonus pentru o colectie de exceptie o carte mare de la un autor mare

 In format hardcover aceasta carte este una din cartile care merita citite si recitite, geniul lui PKD este colosal.

LEDA nu continua sa ne uimesca cu bunataturile asa ca in curind vom citi un cyberpunk impletit cu steampunk totul cu aroma de romance si presarat cu zombi

 Anul este 2195. Locul este Noua Victorie – o naţiune high-tech modelată după moravurile, obiceiurile şi moda unei epoci străvechi. Nora Dearly, o adolescentă din înalta societate, este mult mai interesată de istoria militară şi de tulburările politice ale ţării ei decât de ceaiurile dansante şi de balurile debutantelor în societate. Dar după moartea iubiţilor ei părinţi, Nora este lăsată în grija – şi la cheremul – mătuşii sale despotice, o arivistă risipitoare care a cheltuit averea familiei şi acum plănuieşte să găsească un soţ bogat pentru nepoata sa. Pentru Nora, nicio altă soartă nu poate fi mai oribilă de-atât – până când este aproape răpită de o armată de cadavre ambulante.
Dar soarta de-abia şi-a început jocul cu Nora. Catapultată din lumea ei de politeţuri de salon, ea se trezeşte împuşcând zombi lihniţi de foame alături de nişte comandouri misterioase înveşmântate în negru şi înfruntând un virus fatal – aşa-numitul Laz – care învie morţii şi, odată cu ei, şi Iadul. Cu greu se poate numi asta o situaţie fericită. Apoi Nora îl cunoaşte pe Bram Griswold, un tânăr soldat curajos, frumos, nobil… şi mort. Dar, aşa cum se întâmplă şi cu restul unităţii lui speciale de nemorţi, norocul şi ştiinţa modernă i-au oferit lui Bram posibilitatea de a-şi păstra mintea, bunele maniere şi toate părţile corpului. Iar când relaţia, bazată pe încredere, dintre el şi Nora se transformă în tandreţe, nu mai există cale de întoarcere. Ei ştiu că în cele din urmă molima va învinge, despărţindu-i pentru totdeauna pe nefericiţii îndrăgostiţi. Dar până atunci, vor avea ceea ce inimile lor – fie că bat sau nu – îşi doresc.

Cum suna pentru voi prezentarea?In opinia mea suna bine tare de tot.

Tot la Leda va mai fi un super roman, o carte uriasa si la propriu si la figurat

ANATHEM

Anathem

Nu va dezvalui nimic, atit doar va pot spune: Recomandat doar celor cu inima tare!

Iar pentru cei care sunt amatori de senzati tari si cititori de cursa lunga o carte cu C mare

DROOD de Dan Simmons

Drood Traducatorul nu este nimeni altul decit cel mai meserias traducator-MIRCEA PRICAJAN, iar aici puteti urmari un interviu pe care Mircea l-a luat de la marele Simmons.

De la bunul nostru prieten Horia Nicola Ursu am aflat ca a inceput prima etapa de votare la PREMIILE GALILEO 2012, cei care au abonament la revista Galileo sunt liberi sa-si exprime optiunile pentru nominalizari.

Iar ca incheiere va propun un mic „joc”, faceti un top five cu cele mai memorabile carti cu vampiri citite pina acum.

Mie unul mi-a intrat la corason un roman descoperit recent si scris de un autor cu vina si stil, rar imi este dat sa ma prinda asa de tare o carte ca asta, cine il ghiceste primeste din partea mea un cadou(carte) surpriza.

Later edit: Pentru MAIC

Hunter's Run In curind la NEMIRA inca o carte scrisa de marele G.R.R. Martin- RAZBOINICII. Detalii aici.

posted by voicunike

You might also like

21 Comments

 1. avatar
  Iliescu C.A. says:

  As face o presupunere in legatura cu romanul atat de drag dumneavoastra: din cate stiu este gotic dar parca si cu putina groaza in el(nu l-am citit inca) avand si influente vampirice.Deci,cumva,Oliviu Craznic cu ”…si la sfarsit a ramas cosmarul”?
  p.s. :De cand a plecat Mihai-Dan Pavelescu de la Nemira?(ca sa-mi pot da seama daca declinul s-a produs de cand era dansul acolo) si cine este coordonator acum?

   1. avatar
    Iliescu C.A. says:

    Pai,stiu ca v-a placut foarte mult dupa ce l-ati citit ,apoi ati precizat ca autorul este cu ”vana si stil” (lucru pe care l-am observat atat in parerile dv. cat si ale altora) si,cel mai important,este descoperit recent :N-avea cum sa fie o carte aparuta mai de mult si pe care dv sa n-o fi citit(dupa cate mi-am dat seama pana acum) si ,deci, am considerat ca ”…si la sfarsit a ramas cosmarul” s-ar potrivi cel mai bine.Se pare ca chiar asa a fost!
    P.S. : Nu este nevoie de cadoul acela, carte, as fi raspuns cu placere si fara el.
    P.P.S : Ceva vesti despre colectia aceea de SFF de la ed. Trei?
    P.P.P.S. Ati primit e-mail-ul meu? (va va aparea cu numele celui ce a scris Mobydick…

   2. avatar
    Iliescu C.A. says:

    Vedeti dv,aici intervine o problema…sunt mai mult ca sigur ca nu pot veni la Final Frontier(pana acum abia am ajuns la BookFest-ul din 2010 ,iar la cel din 2011 m-am dus cu gandul si cu imaginile postate aici si pe alte cateva blog-uri de S.F.) asa ca,va rog,daca se poate…sa o puneti in pachet cu Pumnalul Diafan.
    P.s. : Inca un lucru va rog:Se poate un autograf pe ele?

   1. avatar
    d.orin says:

    si arata ca naiba.

    chiar nu inteleg, era absolut necesara o astfel de schimbare de imagine?

    sper ca DD sa nu apara in design-ul nou, ci tot in cel vechi. altfel nu mai cumpar in veci de la Nemira…

    nu stiu, sincer logo-ul vechi si design-ul de pana acum de la Nautilus m-au atras dintotdeauna…

 2. avatar
  Tibi says:

  Top 5 vampire books:
  1. Oliviu Craznic – si la sfarsit a mai ramas cosmarul;
  2. Stephen King – Salem’s Lot;
  3.Bram Stoker – Dracula;
  4.Sheridan LeFanu – Carmilla;
  5.Richard Matheson – I am legend

 3. avatar
  Dan says:

  The Naked God by Peter F. Hamilton, ai idee, o sa mai apara la Nemira? Stiu ca volumele precedente au fost traduse de MDP.

 4. avatar
  d.orin says:

  Nicule, dar cu Razboinicii de ce nu ai pus cover?
  Sa vada si lumea cum arata versiunea de la Tor, sa avem cu ce compara ce o sa scoata Nemira… 😀

 5. avatar
  kyodnb says:

  Si cine a ramas in locul lui MDP la Nemira? Ca pe site inca mai e trecut domnia sa.

  Si in spate la Voyager e cineva cunoscut? Site-ul e cam gol in informatii.

 6. avatar
  kyodnb says:

  up!…
  Warrios e antologie, nu a scris-o Martin 😛 …

  sau au tradus cei de la Nemira, Hunter`s Run cu Razboinicii ?…

  ca pare un pic cam a nepotrivire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: