Mircea Opriţă revine la Millennium cu o a treia carte, după Povestiri de duminică(2010) şi H.G. Wells: Utopia modernă (martie 2011). Argonautica, un roman science fiction picaresc şi pitoresc deopotrivă, aflat acum la cea de-a treia ediţie, într-o formă revăzută, va apărea pe 23 noiembrie 2011, exact la timp pentru ca noi să îl putem oferi celor care ne vor vizita standul la Gaudeamus (nr.19 la parterul pavilionului central Romexpo, la fel ca anul trecut). Volumul va fi lansat oficial sîmbătă 26 noiembrie, la ora 14.30, în prezenţa autorului. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.
Pentru cunoscatori dar si pentru cei care inca nu stiu sau au citit aceasta carte -una din bijuteriile rare ale sefeului romanesc- este o carte care NU TREBUIE RATATA SUB NICI O FORMA!
Argonautica nu şi-a propus să fie, aşa cum greşit a putut şi ar mai putea încă să apară la prima vedere, dinamita care demolează întreg edificiul numit science-fiction. Cel mult o parte a lui. Cea peste care oricum trebuia să vină un cutremur, s-o îngroape, ca să se zidească altceva deasupra.
Nu ascund că lipsurile unor scrieri, de fapt deficienţele de creştere ale genului însuşi, aşadar o vârstă a lui se vizează în aceste pagini. Voi continua totuşi să cred că a râde de propriile tale imperfecţiuni constituie o dovadă de tărie şi de curaj, convingătoare chiar şi în ce priveşte vitalitatea unui gen literar. Nimeni nu aşteaptă fără îngrijorare apropierea bisturiului, dar vine o vreme când opera chirurgului este de preferat acumulărilor de rudimente şi de excrescenţe moarte. Dacă n-aş fi fost convins că o asemenea operaţie aplicată anticipaţiei devenise la un moment dat necesară, îmi închipui că proiectul Argonauticii nu s-ar fi născut, sau ar fi rămas abandonat după o primă versiune incompletă: cea din 1970, din seria „de buzunar” a Albatrosului.
Nu s-a întâmplat aşa şi din cauză că o dispoziţie ludică nu-i este cu totul străină autorului, după cum nici credinţa că jocurile lui zâmbitoare dintre două sau mai multe poveri îşi vor găsi un partener potrivit în cititorul pentru care râsul nu e o ruşine.
Va asigur ca aceste cuvinte ale autorului exprima doar o mica parte din aceasta bijuterie literara.
Iar pentru fani si nu numai THE BEST OF THE BEST EVER FROM SF ROUMANIAN, PRIMUL HARDCOVER ROMANESC SF
A venit… Şi arată absolut trăznet! Despre ce vorbesc? Desigur, despre ABAŢIA de Dan Doboş, în ediţia omnibus. Hardcover, 800 pagini, dimensiuni 23 x 15,5 x 6 cm, hîrtie volumetrică de 65 gr/mp, supracoperta cu laminare mată, semn de carte din mătase… Arată într-un foarte mare fel, pe măsura conţinutului, şi îi asigur pe toţi cei care o vor cumpăra că n-o să le pară rău. Nu e doar o carte faină, ci un obiect arătos din toate punctele de vedere.
Amundoua cartile vor putea fi gasite la standul Millennium Books sau pentru cei nerăbdători pot deja transmite pre-comenzi de aici. Si nu uitati ca puteti participa la cistigarea unui E-READER KOBO WIFI daca precomenzile sau comenzile pe care le faceti sunt in valoare minima de 50 de lei. Cit mai multe precomenzi sau comenzi va maresc sansele de succes, nu ratati aceasta minunata oportunitate!
posted by voicunike