Millennium si Adrenergic

Nuvela este mereu specia cea mai nedreptăţită a literaturii. Dacă romanele trezesc cel mai uşor interesul editurilor, iar o povestire va „încăpea” fără probleme în spaţiul limitat al unei reviste, nuvelele (conform definiţiei SFWA, acestea numără între 15000 şi 40000 de cuvinte) cad undeva la mijloc: prea mari pentru întinderile tipografice ale unui periodic şi nu îndeajuns de profitabile pentru a fi publicate de sine stătător… Şi totuşi, nuvela este, credem noi, specia care se pretează cel mai bine literaturii science fiction & fantasy: ea oferă loc de desfăşurare unei intrigi complexe şi dezvoltării unor personaje credibile, crescînd astfel potenţialul literar al textului, fără a plictisi însă prin exces de expunere, prin aşa numitele „burţi” care tarează multe dintre romanele.

De ce această pledoarie? Ei bine, fiindcă Millennium a decis să acorde nuvelei science fiction & fantasy o şansă de a cuceri un public cît mai larg: am creat o serie dedicată exclusiv acesteia. Novella va fi numele ei, iar la Gaudeamus (între 23 şi 27 noiembrie, în pavilionul central de la Romexpo, unde ne veţi găsi la standul cu nr.19 de la parter) veţi avea ocazia să cumpăraţi primele titluri din serie. Vor fi cărţi în format mass market paperback (dimensiuni 180 x 110 mm), într-o prezentare grafică uniformă, numărînd între 100 şi 160 pagini, la un preţ accesibil oricărui buzunar (preţul recomandat librăriilor va fi de 12-15 lei / volum, în funcţie de numărul de pagini).

Vrem să vă oferim lecturi pentru un weekend plăcut, cărţi care să vă însoţească într-un drum cu avionul sau, de ce nu, care să vă ţină de urît în timp ce staţi la semafoare. Intenţia noastră este să construim o serie fără constrîngeri stricte legate de gen, de numărul de pagini, de originea autorului. Vrem să publicăm nuvele bune, poveşti care să vă fie pe plac. Un program scurt şi cuprinzător, credem noi.Si mai adaug eu, pe gustul tuturor. Enjoy!

You might also like

7 Comments

 1. avatar
  Catalin Maria says:

  Excelenta idee din partea „Ursului”, dar cea mai asteptata si aratoasa este de departe „Abatia.
  Dar pe langa surprizele de la Millennium, se pare ca Voyager Books se misca si cat de curand exista posibilitatea sa publice „Trezirea Leviatanului” de James S.A. Corey, car si carti de Jim Butcher.
  Ce se intampla cu Fanul SF? A adormit din cauza putinelor carti publicate si asteapta vremuri mai bune? Mai sunt 4 zile pana la Gaudeamus, chiar nu aveti nici o veste importanta pentru noi, chiar atat de multe edituri au inchis portile pentru SF/F?
  Stiu ca ati anuntat ceva carti, dar ma asteptam sa fiti mai activi.

  1. avatar
   Catalin Maria says:

   Imi pare rau sa aud asta. Eu tot speram ca ati aflat ceva si vreti sa ne surprindeti in ultimul moment. Dar asta-i treaba, poate vor veni si vremuri mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: