Dupa cum va povesteam ieri, marti am participat la o frumoasa lansare a colectiei Nautilus in Slobozia, lansare prezidata de doamna Angelica Nicolau, domnita Gabriela Preda  si domnul Daniel Vaduva, toti trei din partea editurii Nemira, si doamna Mihaela Racoviteanu din partea Bibliotecii Judetene Ialomita, o absenta notabila a fost a domnului Mihai Dan Pavelescu coordonatorul colectiei Nautilus care din pacate a fost retinut in Bucuresti cu probleme stringente.

Partea frumoasa este ca acest tirg anual de carte din Slobozia a implinit frumoasa virsta de 20 de ani iar aniversarea a fost pe masura.

Lume multa compusa mai ales din tineri care vor si sper din tot sufletul sa-i tina cit mai mult ,sa citeasca carti bune mai ales ca cele citeva carti prezentate fac parte din elita iar autoriii sunt pe gustul celui mai pretentios public. Printre autorii prezentati au fost A.C.Clarke, G.R.R.Martin , Pittacus Lore, Stephen King, Robin Hobb si Frank Herbert. Dupa o introducere in lumea minunata a cartilor Nautilus prezentata de doamna Angelica Nicolau a luat cuvintul domnita Gabriela Preda care a prezentat cartile aduse dar si o parte din planurile de viitor ale editurii din care mentionez in treacat ca de la anul il vom citi iarasi pe marele maestru al literaturii SF -pe insusi the great ISAAC ASIMOV. Dupa cuvintarea domnitei Gabriela Preda care a predat cam repede stafeta domnului Daniel Vaduva , a fost rindul acestuia sa tina publicul captivat si a facut-o cu brio legind intr-un mod ingenios cartile de filme pentru ca sa nu uitam ca multe dintre cartile aparute la Nemira au avut parte de ecranizari cu mare succes la public. Domnul Daniel Vaduva a reusit sa creeze un feed-back din partea publicului si sa stirneasca curiozitate tinerilor aflati in sala dar si pofta de a citi. Fara sa ma astept la asta mi-a fost cedat cuvintul si cred ca am reusit prin cele citeva propozitii spuse de mine sa induc in rindul celor prezenti fascinatia lecturii. in continuare am sa va prezint citeva poze facute de mine la aceasta lansare.Se pare ca aceste poze le voi pune mai tirziu ,imi lipseste cablul de date! 🙂

Din campaniile de promotii nu ratati oferta editurii MILLENNIUM BOOKS  image021

Cei care au vizitat standul Millennium de la Salonul de Carte de la Deva (desfăşurat în perioada 4-6 octombrie sub egida Bibliotecii Judeţene Ovid Densuşianu) au avut parte de o ofertă specială, pe care Millennium o oferă acum tuturor celor dornici de un chilipir: pentru fiecare comandă care conţine cel puţin două titluri dintre cele aflate în stoc veţi primi o reducere de 10 lei din preţul fiecărui volum comandat. Aici puteţi vedea titlurile apărute, iar aici puteţi să vă transmiteţi comenzile. Oferta e valabilă în limita stocului disponibil pînă pe 15 octombrie. Vă aşteptăm cu drag!

Oferta editurii LEDA este una grozava si se desfasoara in toate librariile Carturesti

Editura Leda- 2+1 cadouhttp://librarie.carturesti.ro/promotii/editura-leda-2-1-cadou-1177/http://librarie.carturesti.ro/promotii/corint-junior-2-1-cadou-1178/http://librarie.carturesti.ro/promotii/editura-corint-2-1-1176/

Suna al naibii de tentant nu-asa? Sa nu care cumva sa ratati aceasta promotie!

La noi aparitii SF am sa incep cu un roman scris de un autor roman , acelasi autor care ne-a daruit inegalabila Abatie, DAN DOBOS cu un roman surprinzator si care te cucereste de la primele pagini

Iata ce spune Michael Haulica despre acest roman :

La zece ani dupa ce ne-a oferit Abatia, Dan Dobos vine cu un nou roman, DEMNET, despre care se va vorbi cu siguranta, inca vreo zece ani de aici inainte. Este un roman amplu , complex, plin de idei, despre oameni si despre omenire, un roman ecranizabil, un roman pe care il vad a fi best-sellerul acestui deceniu. Ma entuziasmez greu, asa ca va rog sa ma credeti cind spun ca va fi best-sellerul acestui deceniu.

Il cred pentru ca asa cum v-am spus romanul te prinde de la primele pagini si este captivant, in curs de citire la mine. Multe multumiri autorului pentru aceasta extraordinara carte.

La LEDA a aparut o carte greu incadrabila in diferitele nise ale literaturii , asa cum toate marile romane ale lumii sunt in mod constant atrase spre diferite genuri de gusturile celui care scrie , acest roman se incadreaza la capodopere literare

Vă voi prezenta pe scurt un thriller-regal literar, care te duce cu gândul la cărţile scrise de Raymond Chandler, Oliver Sacks si Irvine Welsh. A fost distins cu NATIONAL BOOK CRITICS CIRCLE AWARD 1999 şi GOLD DAGGERAWARD 2000 şi declarat cel mai bun roman al anului 1999 de revistele EsquireMcSweeney’sTin HouseThe New York Times şi Paris Review

Lionel Essrog este o ciudăţenie a Brooklynului, un orfan pe care impulsurile sindromului Tourette de care suferă îl fac să latre, să numere şi să masacreze limba engleză în fel şi chip. Împreună cu trei veterani de la Orfelinatul pentru băieţi  St Vincent, el munceşte pentru agenţia de detectivi a măruntului mafiot Frank Minna. Viaţa fără Frank Minna, charismaticul Rege al Brooklynului, ar fi de neimaginat, prin urmare cui îi pasă dacă sarcinile pe care acesta le încredinţează băieţilor sunt… ei bine, nu chiar legale.  Dar când Frank este înjunghiat mortal, unul dintre colegii lui Lionel ajunge la închisoare, ceilalţi doi se luptă pentru a-i ocupa locul, văduva victimei fuge din oraş, iar lumea lui Lionel este complet răvăşită. Însă iată că acest paria, care cu greu poate purta chiar şi o simplă conversaţie, luptă să descâlcească iţele cazului, încercând în acelaşi timp să-şi ţină sub control efectele bolii.

Va las si pe voi sa descoperiti farmecul imuabil al acestei carti, aclamata si laudata in Vest sunt sigur ca va va prinde.

O aparitie surprinzatoare este noua carte aparuta la editura BRUMAR, o carte despre care se va scrie un riu de cerneala si sper ca din aceea buna -adica laude si critici favorabile, dar sa lasam imaginile si gindurile editorului Robert Serban sa vorbeasca

Intrigă precum un cârlig de prins rechinii, personaje puternice şi plauzibile, acţiune tensionată, cu suspans aproape permanent şi schimb mortal de… lasere, confruntări între civilizaţii, dar şi între mentalităţi, situaţii surprinzătoare, ce-ţi lipesc degetele pe foile de hârtie. Toate aceste calităţi, plus o fluenţă a scrisului, fac din romanul Programul INRI, de Bogdan Bocşa, o carte care se citeşte cu interes şi plăcere. Autorul, deşi debutant, stăpâneşte bine arta literaturii SF şi ne invită să pătrundem cu curaj într-o lume care – deşi trăieşte în viitor şi nu e tocmai cea mai bună dintre lumile pe care ni le-am putea imagina – este foarte posibilă.

Astept cu nerabdare parerea voastra despre aceasta carte si am sa revin cu noi informatii despre autor si roman.

Pentru impatimitii de SF pur si al dracului de bun iata o veste uriasa: APARE MELCUL PE POVIRNIS

O carte briliant in stilul clasic al celor doi frati Strugatki, o carte in care lupta omului cu Padurea pe o alta planeta se transforma intr-un razboi al umanitatii impotriva ei insusi. Nu ratati aceasta carte bestiala.

Pentru ca exista in Romania cel mai mare fan SERGE BRUSSOLO adica TEO va anunt ca a plecat spre tipar NOAPTEA LUPULUI

Titlul initial era Printesa Neagra dar a fost modificat.Capturata si vinduta ca sclava, Inga este vinduta unei doamne ciudate poreclita Printesa Neagra.Care este secretul tenebros al acestei printese care aduna toti copii cu dizabilitati intr-un castel ruinat? Va las pe voi sa aflati cumparind aceasta carte.

Pentru impatimitii genului fantasy printre care ma numar si eu iata  noua aparitie de la proaspata editura VOYAGER PREMIUM BOOKS

Este inadmisibil sa ratati aceasta extraordinara carte dar si autor, chiar ati uitat Palatul Mutantului sau Regele Pescar ale lui TIM POWERS? Mai stie cineva de aceste frumoase carti?

De la un prieten foarte drag am primit o carte scrisa numai de autori romani si pot spune ca prozele lor mi-au dat o mare satisfactie dar si incintare, se vede ca autorii au vina dar si stil , din partea mea tineti-o tot asa dar si puneti mina sa scrieti mai mult. Iaca si antologia cu pricina

In afara de autorii mei preferati  care au niste texte jos palaria-Adrian Buzdugan, Oliviu Craznic, Mircea Pricajan, Marian Coman, i-am remarcat cu placere pe Cristina Nemerovschi si Robert Serban cu proze viguroase si talentate, mi-au reconfirmat parerea buna autori precum Horia Garbea,Ivona Boitan, Ionut Caragea, Lucian Merisca, Bufnila, Antonesei, Schwartz si Cosmin Perta care au scris texte super misto.

Tot la editura Herg Benet a aparut un volum semnat CRISTINA NEMEROVSCHI -Sange Satanic

Un roman greu incadrabil in tiparele genurilor literare.A se citi doar cu lumina aprinsa!

Din viitoarele aparitii la Nemira una este cea mai asteptata si la care se lucreaza din greu

Da! este la tradus si daca estimarile mele sunt corecte exista o sansa destul de mare  ca sa avem aceasta carte la tirgul din toamna.

Dar cea mai tare aparitie de la tirgul din toamna  va fi ANATHEM de Neal Stephenson la editura LEDA

O carte mare si la propriu dar si la figurat, o carte care merita citita si cumparata! Fiti pe faza sa nu care cumva sa ratati acest „diamant” al literaturii sf !

Si conform celor spuse de cei doi vajnici traducatori-Stefan si Cristina Ghidoveanu este pe teava o alta carte care va face deliciul cititorilor avizi de o lectura buna

O carte si o serie care a obtinut numai superlative din partea criticilor dar mai ales a cititorilor. Mai mult decit recomandata!

O stire proaspata si de ultima ora este aparitia in format hardcover a uneia dintre cele mai celebre si vestite serii, seria JOCURILE FOAMEI, o serie atit de captivanta si minunata incit te lasa fara suflare.Priviti si bucurati-va inima:

Katniss infrunta sistemul Panemului.

Cind totul parea ca s-a sfirsit , lucrurile iau o turnura surprinzatoare!

Rasturnari de situatie si un epilog neasteptat! O serie recomandata tuturor cititorilor indiferent de virsta!

Voi reveni si cu alte informatii pe parcursul zilei de astazi!


2 comentarii la „Colectia Nautilus si noi aparitii SF

  1. ha! nu mi-as fi inchipuit ca a ajuns tim powers cunoscut in ro!

    prima lui carte citita, „declare”, mi s-a parut formidabila. m-a facut sa regret ca e oarecum neglijat in umea cititorilor de… hmm… fantasy? sf?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *