Recuperatorii si un Agent

Astazi am avut parte de cea mai frumoasa surpriza drept pentru care ii multumesc in primul rind lui Daniel Penescu si intregii echipe Leda:

A aparut RECUPERATORII la Editura LEDA

Deja am inceput sa o citesc si va pot spune ca este foarte misto!

Tot astazi Nemira ne-a facut si ea o bucurie cu aparitia cartii AGENTUL CORMAC de Neal Asher

Pe surse  avem promisiuni din partea editurii ca daca vom cumpara aceasta carte adica vinzarile vor merge bine se va continua seria Agent Ian Cormac desi incepe cu volumul 4 , POLITY AGENT in varianta originala, si nu se va intimpla cu ea ce s-a intimplat cu Spectrul lui Phlebas.

Acesta este primul volum cu care incepe seria.Cind oamenii incep sa moara pe capete si procesul de teraformare colapseaza pe Samarkand , Cormac este trimis sa descurce itele.

Agentul Cormac este prins in mijlocul unui razboi civil devastator pe planeta Masada, iar ca lucrurile sa devina si mai complicate un biofizician genial rebel  activeaza o relicva abandonata de specia de extraterestrii Jain.


Ce te faci cind te urmareste o masina de distrus androida si pe deasupra mai buna ca Terminator 3? Ce au lasat in urma rasa Jain acum 5 milioane de ani? Cormac va incerca sa gaseasca raspunsurile in aceasta a treia parte din serie.

Partea a 4 a aparuta astazi la Nemira si in care va invit sa descoperiti singuri secretele seriei. Enjoy! Astept reactii dupa lectura.

Evenimentele se precipita si toate duc la lupte pe mai multe planuri inclusiv infruntarea  cu AI(inteligenta artificiala) , cu navele Erebuss dar si cu oamenii de alama iar cireasa de pe tort este incercarea de-a trezi rasa Jain la viata.

Din cartile scrise de NEAL ASHER va recomand citeva :

A patra carte din seria Polity.

A treia carte din seria Spatterjay.

Umbra scorpionului

Un univers mirific care incepe cu aceasta carte.

Astept pareri si reactii! 🙂

posted by voicunike

You might also like

14 Comments

 1. avatar
  Flavian Petraru [walftob] says:

  Eu sunt foarte dezamagit pentru ca Nemira a inceput Agentul Cormac cu a 4 carte din serie. De aia nici nu intentionez sa mi-o iau.
  Si sa inteleg ca nu vor continua sa mai publice nimic din seria Cultura? De ce?

 2. avatar
  viorel says:

  ”si nu se va intimpla cu ea ce s-a intimplat cu Spectrul lui Phlebas.”

  Adica… seria Cultura a fost abandonata?

 3. avatar
  I.Cosmin says:

  Sansele-s foarte mari ca sa sa intemple la fel si cu aceasta serie,mai ales ca au inceput seria cu vol. 4(stiu ca au mai facut o prostie de genul acesta ,parca la Greg Bear de au publicat vol. de mijloc al trilogiei -Eternitate ,cred) si inca o serie inceputa aiurea ,care nu v-a fi terminata asemeanea celorlalte: din vechea colectie Nautilus(Werber ,cu furnicile ,mi se pare ca mai era un volum din trilogie ,nu l-au publicat , si initiatul ,la fel ,vad ca la Hobb dau semne de renastere ,iar Blestemul n. Fou ,care sincer,chiar cred ca nu ar fi trebuit publicata ,foarte bine ca n-au continuat-o ,la Kard se misca incet ,da` rau de tot) si alte lucruri ,cel putin asta e parerea mea : o reeditare a unor titluri de la Pygmalion(vad ca au facut-o cu Nemuritorul ,Poarta si Omu` Demolat , dar ar trebuie si mai mult ,multe carti bune nu se mai gasesc pe piata) niste S.F. vechi,de la Tineretului(niste Beleaev,Ghenadi Gor si alti autori foarte RARI!!!) si Univers(colectia romanelor S.F.) si ,cred eu ca ar da bine si niste antologii romane cu povestiri stranse din Almanahurile Anticipatia,structurate pe autori(dar nu ma refer la L.Radu ,pentru ca el deja are cam toate povestirile publicate pe la Tritonic si Millenium), si nu numai.Ca tot veni vorba zilele astea ,nu stiu ce imbold m-a manipulat(poate cel al iubitorului de literatura) de am cautat prin debara si am gasit ,cine stiu de am uitat-o ; o antologie de povestiri romane S.F. de la editura ion Creanga(Fuga prin spatiu si timp) ,pot spune ca inima mi-a crescut de doua ori cat era pana-n momentul respectiv:).

 4. avatar
  I.Cosmin says:

  Bine ,dar ma refeream ca nu Nemira a scos seria pana la final si nici nu prea stiu ce sa zic de editura asta ,iar coperta e vai de mama ei !

 5. avatar
  bebe says:

  Stephen King- Marsul cel lung
  ” ” – Santier in lucru
  ” ” – Fugarul- Reed.
  Serge Brussolo- Destroy
  ” ” – Bulevardul banchizelor
  Isaac Asimov- Magie
  ” ” – Ratacitor in spatiu
  ” ” – Robotul de pe Jupiter
  ” ” – Fantomele soarelui
  Arthur C. Clarke- Redez-vous cu Rama- Reed.
  ” ” ” – Rama ii- Reed.
  ” ” ” – Gradina din Rama
  ” ” ” – Razboi pe Rama
  Philip Jose Farmer- Poarta
  ” ” ” – Dayworld
  ” ” ” – Rebelul din Dayworld
  ” ” ” – Dayworld terminus
  A. E. van Vogt- Universul umbrelor
  ” ” ” ” – Razboi impotriva Yazilor
  John Brunner- Orbita periculoasa
  ” ” – Un labirint de stele
  Victor Kernbach- Luntrea sublima- Reed.
  Nancy Cress- Foc incrucisat
  ” ” – Luna probabilistica
  ” ” – Soarele probabilistic
  ” ” – Spatiul probabilistic
  Gerard Klein- Legea talionului
  Bernard Werber- Imperiul ingerilor
  Neal Asher- Cowl
  Charles Sheffield- Pinza dintre lumi
  Marcel Brion- Orasul de nisip
  Pierre Pelot- Delirium circus
  Acum iti spune ceva editura Lucman?

 6. avatar
  Cosimo says:

  Cei de la Nemira de la o vreme isi dau singuri cu stangul in dreptul. Ba scot cataroaie cartonate la preturi prohibitive, ba, iata, incep serii cu cartea a patra. E incredibil! Normal ca nu vor mai publica si restul, fiindca e clar ca nu se va vinde decat ocazional, necunoscatorilor sau celor carora inca nu le-a murit speranta.
  Mie mi-a murit tot cu seria „Cultura”, ca sa fiu sincer. Vad ca mai sunt si altii care sufera dupa aceasta serie.

 7. avatar
  voicunike says:

  @Cosimo- Daca ne uneam toti fanii si cititorii si cumparam cartea apareau si celelalte volume din seria CULTURA; acum nu ne ramine decit sa suferim! 🙁
  @I.Cosmin-Volumul doi din Disfunctia Realitatii va aparea in primul trimestru din 2011,la Card se lucreaza,dar Initiatul ?????=despre ce este vorba?

 8. avatar
  I.Cosmin says:

  K. Kurtz/D. T. Harris – Initiatul (Seria The Adept -are inca 4 volume)- ma gandeam ca daca Nemira s-a hotarat sa reediteze niste titluri din vechea colectie Nautilus v-a incerca sa si finalizeze respectivele serii din care fac parte acele carti si asa ar mai fi trilogia aceea a Chelse-i Yarbro(cea cu vampiri) si ar mai fi multe de spus … sa nu uitam ca multe serii au ramas neterminate(inclusiv in vechea colectie:Eternitate ,la care-au facut aceasi greseala ca si la Cormac ,adica au publicat vol. de mijloc al trilogiei ,din cate-mi amintesc eu ,de Runeswords nu vobesc ,pentru ca am auzit ca celelalte volume sunt din ce in ce mai slabe)
  De pohl se mai aude ceva? Cu finalizarea seriei?
  De PKD cu o noua nuvela? Nu-i mai stiu sigur titlul dar era ceva cu Policeman seed…
  +O idee: In cazul furnicilor de ce nu s-ar stradui Nemira sa reediteze aceste 2 tiluri + cel de la Lucman(pe care nu l-as cumpara) asta in cazul in care traducerea este buna si astfel ,pe langa titlurile pe care le au in pregatire ar scoate si ceva vechi ,doar cu o fata noua si sunt sigur ca multi le-ar cumpara.
  +Niste noi tiraje la Contact si Ghidul Autostopistului??? Nu am vazut la Bookfestul de anul acesta si cred ca nu au fost nici la Gaudeamus.
  +Seria Rama reeditata ,in cazul in care are traducerea este buna ,daca tot au inceput cu Clarke.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *