Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Concurs ALL- GARGUI - Biblioteca lui Liviu

Dupa Inferno va propun o alta carte la concurs iar de data asta cistigatorii vor fi 2,mai ales ca aceasta este o carte mai speciala in care Infernul lui Dante pare un nou inceput dar si sfirsit,  asadar sa incepem.

Andrew Davidson s-a născut la Pinawa, Manitoba.

După obţinerea unei diplome în limba şi literatura engleză, a fost o vreme profesor în Japonia. Gargui este primul său roman, la care a lucrat vreme de şapte ani si pentru care primul editor a  achizitionat drepturile de publicare pentru suma de 1,25 milioane USD. Manuscrisul romanului s-a vandut, inainte de publicare, prin licitatie in 23 de tari. În România, s-a organizat o licitaţie pentru drepturile de autor. Peste 20.000 de euro.

Garguiul e o piatră sculptată, cu figură diavolească, folosită ca streaşină la bisericile catolice. Feudalii considerau că ele protejează  omul de jos de rele, de stihiile naturii.

Povestitorul din Gargui este un contemporan de-al nostru – cinic, frumuşel şi fustangiu – care bântuie prin vidul moral al vieţii moderne. Romanul debutează cu eroul nostru conducând maşina pe un drum întunecat, când atenţia îi este distrasă de ceea ce pare a fi o ploaie de săgeţi. Maşina cade într-o râpă, iar el suferă arsuri cumplite pe tot corpul. Îşi revine pe un pat de spital, îndurând chinuri inimaginabile, plănuind în detaliu suicidul pentru ziua când va fi externat – căci s-a transformat într-un monstru, atât trupeşte, cât şi sufleteşte. Dar lucrurile se complică odată cu apariţia unei femei misterioase, Marianne Engel, sculptoriţă de garguie, care îi mărturiseşte că îl cunoaşte dintr-o viaţă anterioară, când ei doi erau un cuplu de îndrăgostiţi.Dincolo de tulburătoarea poveste de dragoste, Gargui poate fi considerat un roman cu cheie, întrucât îşi livrează mesajul apelând la filozofie, medicină, arhitectură, pictură şi literatură. Topind alchimic legende şi mituri din diferite zone şi epoci – nordul viking, Anglia victoriană, Japonia feudală – Andrew Davidson creează o poveste de iubire stranie şi originală, într-un roman cotat ca o senzaţie în lumea literară internaţională .

Iata ce spune faimosul scriitor de horror Peter Straub: Gargui este pur şi simplu un deliciu, o minune, un festin! Un roman scris cu aplombul, curajul şi forţa stilistică a adevăraţilor maeştri!

Pe mine unul chiar m-a facut curios aceasta carte pentru care  s-a dat o lupta acerba la licitatie si va pot spune ca este un fantasy horror cu accente istorice , captivant si antrenant. Autorul demonstreaza ca este un profesionist al scrisului iar pana lui este maiastra, asa ca nu ratati acest roman superb.

Intrebarea concursului este urmatoarea: In citi ani a fost scris acest roman?

Dead line-ul este luni ora 21:00, cind vr fi anuntati si cistigatorii. Va urez bafta!

UP DATE: Cistigatorii concursului sunt Caly si AlexB. Felicitari!

posted by voicunike

31 de comentarii la „Concurs ALL- GARGUI

  1. 220924800 secunde… sau 3682080 minute… sau 61368 ore… sau 2557 zile… sau 84 luni…….. despre ce vorbeam ? 😀

  2. Salut,

    am o intrebare, stii cumva ce s-a intamplat cu livrarea cartii? Inca nu am primit-o.
    Merci si numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *