Datorita bunei noastre prietene ADINAB patroana blogului de carti, va prezint impresii si poze chiar de la fata locului.Le multumim din inima celor doi vajnici sefisti si oameni superbi Adina si Peter(el a facut si pozele).

Cum a fost: publicul – cam 30 de oameni, maxim 40; au venit multi oameni de la Helion. HNU a venit insotit de doamna HNU si de fiica lor, care avea si ea tricou cu Millenium Books 🙂

A cuvantat intai scurt HNU, despre colectia Metatext. A anuntat ca de acum colectia aceasta va fi editata de Mircea Opriță (care era prezent la masa celor care-au cuvantat). Apoi a zis Opriță cateva cuvinte despre colectie si despre cartea lui (H. G. Wells, Utopia moderna), despre cum a ales textele ajutatoare din ea, despre structura cartii si asa mai departe.

A cuvantat apoi Florin Pîtea, despre Art Wasn’t Quite Crime; discursul a fost acelasi ca la Gaudeamus si s-a bucurat si aici de chicote din public.



Apoi a spus si Cătălin Badea-Gheracostea cateva cuvinte despre Alternative critice, insistand pe faptul ca el se ocupa de literatura SF romaneasca; a amintit si de faptul ca e fericit sa constate ca avem scriitori SF egali ca valoare cu cei straini, ba chiar peste ei.

A urmat apoi piesa de rezistenta, prezentarea antologiei Steampunk. A doua revolutie. toti cei din public au primit brosura cu The Making Of, HNU a spus cateva cuvinte despre „geneza” antologiei si despre cuprins (insistand pe faptul ca pana acum s-a scris foarte putin steampunk in Ro, iar genul e extrem de actual pe afara); apoi a citit un textul scris de editor, Aspoiu. Textul a fost cat se poate de haios – un pamflet despre cum se distreaza acum editorul in Caraibe, incunjurat de admiratia intregului fandom romanesc.

Prezentarea oficiala s-a incheiat cu inca un indemn din partea lui HNU de a cumpara antologia si de a o savura. A urmat o sesiune de autografe, oferite de scriitorii prezenti la manifestare. Totul a durat in jur de o ora.

Si acum alte poze:

Buna noastra reportera la fata locului.Plecaciuni domnita!

Public.

Horia citind discursul editorului.

Maic dand de zor autografe.

Mai,mai ce stand frumos! Unde mai pui ce frumos arata antologia,the most beautiful in the world.

V-a relatat cu drag  fanul sf de serviciu si care vegheaza in permanenta- nicu

3 comentarii la „Lansarea de la Timisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *