Nu ratati miine aparitia unui fantasy ca lumea si care este altfel decit orice v-ati imaginat iar dupa trilogia asta avem parte de o serie desfasurata in acelasi univers dar care promite un steampunk fantasy de prima clasa ,toate cartile vor aparea la editura LEDA, cea mai titrata editura din Romania.Aceasta carte va revolutiona multe din prejudecatile voastre si va va intra la inima asa cum nu va inchipuiti , în mod sigur merită să intraţi în lumea acestui thriller fantastic, cu elemente de film horror neogotic şi o intrigă ameţitoare de urban fantasy.
Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii… un dar pe care ceilalţi oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră.
În Cartea întâi, Oraşul Oaselor, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacată de un demon – un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni şi să-i controleze pe vampiri şi vârcolaci.
De asemenea, Clary îl întâlneşte pe Jace, un tânăr fermecător, şi, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumăratele taine ale Lumii din Umbră. Cine a răpit-o pe Jocelyn? Unde se află Pocalul Mortal şi ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, în şobolan şi cum poate fi desfăcută vraja? Cum a reuşit Clary să dobândească dintr-odată Vederea? De ce sunt demonii interesaţi de o mundană oarecare?
Nu în ultimul rând, Clary încearcă să-şi înţeleagă propriile sentimente – în ce relaţie se află ea de fapt cu Jace şi Simon?
Un roman urban fantasy pentru tineri de toate vârstele, o acţiune plină de suspans, ritm alert, imaginaţie şi originalitate!
Pentru comenzi dati click aici , sunt sigur ca nu veti regreta alegerea facuta ! Astept si felicitarile!
Si pentru ca iata ca pe strada SF&F a iesit soarele va invit sa participati la TIRGUL PASIONATILOR DE SF&FANTASY- BUCURESTI 26-27 MARTIE organizat de BOOKBLOG.RO la MUZEUL TARANULUI ROMAN, SALA OASPETI, Soseaua Kiseleff 3.
FINAL FRONTIER este primul târg de carte SF & Fantasy organizat de bookblog.ro, în perioada 26 – 27 martie 2011, la Muzeul Tăranului Român, Sala Oaspeţi.
Pe lângă cărţi în limba română şi în limba engleză, veţi găsi la faţa locului şi eReadere încărcate cu cele mai îndrăgite titluri ale genului, în format digital. Astfel, le veţi putea testa şi decide singuri dacă avantajele acestor dispozitive electronice destinate lecturii se pot compara cu bucuria de a ţine în mână o carte şi de a o răsfoi.
Evenimentul nu se limitează la a fi un simplu loc din care poţi să cumperi cărţile dorite. Final Frontier va fi şi un prilej de socializare, de a afla informaţii şi de a învăţa lucruri noi. În spaţiul special amenajat pentru prezentări, editurile vor vorbi despre cele mai noi titluri din colecţiile SF & Fanatasy, iar invitaţii noştri speciali – cunoscuţi autori ai genului – vor purta un dialog pe teme SF & Fantasy cu cei prezenţi.Cele mai tari edituri va asteapta – NEMIRA ,LEDA si MILLENNIUM BOOKS.
În plus, artistul Octav Ungureanu va susţine pentru toţi cei interesaţi ateliere de benzi desenate, iar Mihai Lalu, de la tarabadejocuri.ro , ne va introduce în lumea boardgames-urilor.
Toate acestea sunt presărate cu diverse concursuri, iar la finalul târgului dacă aţi cumpărat cărţi sau alte poduse intraţi automat în tombola cu premii surpriză.
Raminind in domeniul fantasy veniti cu toti , cu mic, cu mare pentru a participa la dezbateri despre cartile preferate cu vampiri ,urban fantasy si horror in compania unui prozator extrem de talentat OLIVIU CRAZNIC care si-a asumat rolul de moderator acompaniat de alti vajnici sustinatori Liviu Radu,Ştefan Ghidoveanu,Oana Stoica Mujea,si Raluca Băceanu. Dezbaterea va avea loc Duminica 27 martie, ora 15:15.
Dezbaterea va include şi un dialog autori – cititori, şi se anunţă cum nu se poate mai interesantă, având în vedere invitaţii care au avut amabilitatea să accepte să fie altături de OLIVIU CRAZNIC la acest eveniment:
Maestrul Liviu Radu, cunoscut autor de povestiri cu vampiri, vârcolaci şi alte creaturi ale nopţii, printre nenumăratele sale reuşite în domeniul SF şi Fantasy;
Oana Stoica Mujea, care a “lovit” publicul românesc cu romanele sale fantasy, câştigând o notorietate bine-meritată;
Vestitul traducator Ştefan Ghidoveanu, celebrul “Mosh SF“, expert în literatura SF, Horror şi Fantasy şi realizator al emisiunii Exploratorii lumii de mâine;
Raluca Băceanu, bună cunoscătoare a domeniului în vogă acum Paranormal Romance, ea însăşi autoarea unor povestiri pe această temă, precum şi a unei serii de romane – Harul – din care urmează să apară curând primul volum.
În cadrul dezbaterii, se va vorbi despre cele mai importante cărţi cu vampiri din Istoria literaturii, de la Carmilla la Salem’s Lot, despre fenomene ca Twilight şi Jurnalele vampirilor, dar şi despre realizările în domeniu din literatura română: căci, spre surpriza multora, acestea chiar există, după cum veţi vedea, de ar fi să amintim doarDomnişoara Christina, Schimnicul, Războiul reginelor, Waldemar, …Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul.
Sunt invitaţi toţi cei care sunt interesaţi de vampirism, magie, fantasy şi alte domenii conexe în literatură. Vă aşteptăm.
Pentru ca ieri a fost lansarea Antologiei STEAMPUNK: A DOUA REVOLUTIE la Timisoara iata ca si fanii SF&F din partea sudica a tarii se vor bucura de aceasta SUPER CARTE. Asadar VA INVIT SA PARTICIPATI LA LANSAREA CELEI MAI TARI ANTOLOGII ROMANESTI , SIMBATA 26 MARTIE ORA 15:00
STEAMPUNK: A DOUA REVOLUTIE
La lansare vor participa HORIA NICOLA URSU– directorul Millennium Books, STEFAN GHIDOVEANU – cel care semnează prefaţa antologiei, precum şi o parte dintre autori: OLIVIU CRAZNIC, STEFANA CZELLER, MICHAEL HAULICA, FLORIN PITEA şi MARIAN TRUTA.
Totodata se va lansa si povestea povestilor ,making of-ul autorilor, al editorului si al directorului editurii MILLENNIUM BOOKS
În continuarea lansării va avea loc o discuţie pe tema“Steampunk – un subgen de import” care va puncta originile subgenului, reprezentanţi (autori şi cărţi), prezenţa subgenului în România, experienţa realizării primei antologii de steampunk românesc, diferenţe între a scrie SF, fantasy şi steampunk, planuri de viitor. Moderatorul discuţiei este Michael Hăulică, iar printre invitaţi se numără Horia Nicola Ursu, Ştefan Ghidoveanu, Florin Pîtea.
Steampunk-ul este un curent al literaturii de ficţiune speculativă care a început să se dezvolte la jumătatea anilor optzeci ai secolului trecut. Termenul se referă la ficţiuni ce-şi desfăşoară acţiunea în epoci istorice (sau lumi imaginare) în care puterea aburului este încă forma de energie cea mai utilizată – cele mai uzitate repere fiind secolul XIX şi Anglia victoriană – dar apar elemente fie de science fiction, fie fantastice, fiind prezentate tehnologii avansate aşa cum ar fi putut fi ele imaginate de trăitorii în epoca sau lumea respectivă.
Iata si celelalte puncte de interes ale Târgului de carte SF/Horror/Fantasy Final Frontier:
INTILNIREA STAR WARS
SIMBATA 26 MARTIE, începând cu ora 14:00, târgul Final Frontier va găzdui întâlnirea fanilor Star Wars.
Alin Apostol, preşedintele fan clubului Star Wars în România, şi colegii săi vor prezenta filozofia şi modul de viaţă Star Wars prin prisma diverselor afilieri (Jedi, Sith, Contrabandişti).
RENDEZ-VOUS CU ROBOTII
Daca in restul expozitiei puteti citi carti despre roboti si nu numai, la standul Robofun puteti vedea robotii in suruburi si metal. Vedeta noastra va fi robotul Gigi, un robot la fel de inalt ca un om, capabil de interactiune cu fiintele umane. Gigi este conectat permanent la internet, dispune de un ecran LCD si de o suita de senzori si motoare care ii permit sa interactioneze cu mediul inconjurator.
In plus, tot la standul Robofun veti putea lua parte la concursuri intre roboti, concursuri care se vor desfasura pe tot parcursul expozitiei. De asemenea, vor fi disponibili pentru demonstratii roboti controlati prin telefonul mobil (Bluetooth), roboti controlati prin intermediul unei manusi speciale, roboti capabili sa se miste printre obstacole, si multe alte aplicatii ale roboticii hobby.
Cum de la un asemenea eveniment nu putea lipsi SRSFF iata doua evenimente organizate sub egida Tirgului FINAL FRONTIER:
ION HOBANA SI INFLUENTA SA
Sâmbătă, 26 martie, în prima zi a târgului Final Frontier, Cristian Tamaş va vorbi despre Ion Hobana şi influenţa sa în Science-Fiction-ul românesc. Prezentarea va începe la ora 12:00 şi face parte din seria de evenimente organizate la târg de Societatea Română de Science-Fiction şi Fantasy.Pacat ca in momentul acestei prezentari STEFAN GHIDOVEANU este ON AIR cu emisiunea Exploratorii lumii de mâine, cred ca era cel mai indreptatit sa prezinte viata si influenta MAESTRULUI.
DEZBATERILE SRSFF
SRSFF ii aduce la târgul Final Frontier pe Mihnea Columbeanu, Balin Feri, Mihail Grămescu, Eugen Lenghel şi Cristian M. Teodorescu în cadrul a două dezbateri despre universuri paralele şi scenarii apocaliptice.Programul dezbaterilor este urmatorul:
Sâmbătă, 26 martie, ora 11:00
Universuri: Mistificarea demiurgica – Umberto Eco
Prezenţa lui Umberto Eco în literatura Science Fiction, cu titlurile Pendulul lui Foucault, Baudolino şi Cimitirul din Praga.
Invitaţi: Cristian M. Teodorescu şi Balin Feri
Duminică, 27 martie, ora 11:00
Scenarii apocaliptice: 2012 – Sfârşitul calendarului
Ce urmează: soarele, apa sau deşertul?
Invitaţi: Mihail Grămescu, Mihnea Columbeanu şi Eugen Lenghel
Participând la discuţii şi punând întrebări aveţi şansa să câştigaţi exemplare din antologia SRSFF “Alte ţărmuri”.
Tot la acest tirg vom avea parte de o surpriza placuta, Editura ALLFA vine cu o noua colectie STRADA FICTIUNII:
Miercuri, 23 martie 2011, ora 18:00, la Clubul Ţăranului Român (Muzeul Ţăranului Român, Bucureşti), are loc lansarea noii colecţii a Editurii Allfa, parte a Grupului Editorial All. Coordonatoarea colecţiei “Strada Ficţiunii” de la Editura Allfa este Alexandra Rusu. O colecţie urbană, cosmopolită, eterogenă, perfect racordată la prezent, „Strada Ficţiunii” cuprinde trei secţiuni: Clasic, Contemporan şi Bestseller. La evenimentul de lansare participă: Cristina Bazavan (redactor şef „Tabu”), Florina Pîrjol (jurnalist cultural), Costi Rogozanu (critic literar), Tudor Călin Zarojanu (realizator TV) şi Andrei Gheorghe. Elena Moroşanu Quartet va susţine un moment artistic.
Colecţia “Strada Ficţiunii” va debuta cu şapte titluri: Italo Calvino – „Oraşele invizibile”, Walter Kirn – „Sus în aer”, Carol Birch – „Menajeria lui Jamrach”, Jean Teulé – „Magazinul de sinucideri”, Marek Halter – „Cabalistul din Praga”, A. D. Miller – „Dezgheţul”, Lisa See – „Fetele din Shanghai”.
Secţiunea „Clasic” oferă iubitorilor de literatură cărţi uitate sau neglijate, traduse pentru prima oară în limba română sau repuse în drepturi prin noi traduceri. Autorii ţintiţi sunt clasicii secolului XX ale căror texte rezistă unei lecturi contemporane prin stil, tematică şi dinamism. Scopul acestei secţiuni este umplerea unor goluri rămase în peisajul literaturii clasice traduse la noi (ca în cazul capodoperei lui Ralph Ellison, „Omul invizibil”) sau repunerea pe piaţă a unor romane extrem de actuale (Italo Calvino, „Oraşele invizibile”).
Secţiunea „Contemporan” îşi propune să le aducă cititorilor români atât debutanţi valoroşi, cât şi scriitori deja lansaţi. Cuvintele-cheie sunt „sincronicitate” – unii dintre aceşti scriitori fiind publicaţi simultan în România şi pe scena internaţională – şi „valoare literară” – autori care au primit distincţii prestigioase şi recunoaşterea criticilor şi a publicului deopotrivă.
Secţiunea „Bestseller” cuprinde romane aflate în cele mai competitive topuri ale lumii, traduse în zeci de ţări, iubite de mii de cititori. Editura ALLFA îşi propune să-i conecteze pe cititorii români la această reţea internaţională în timp real.
Speram din tot sufletul ca vom avea parte numai de carti bune!
mersi de semnal, nicu:) – sper sa ne vedem acolo!
Dupa cum se vede Sf-ul si fantasy-ul pur nu prea mai are cautare.Editurile cauta variante pentru a trece prin perioada asta neagra,iar cititorii fan sf – f nu au ajuns la masa critica pentru a sustine editurile mari.Sa nu uitam ca Nemira a jucat pe cartea asta si o data aproape au disparut iar acum se zbat in insolventa reducand la minim aparitiile (in primul trimestru 2011 doar doua titluri noi si eventual cele doua reeditari)…A si sa nu uit Pygmalion-ul care a tinut steagul la inceputul mileniului asta a disparut din aceleasi cauze.La fel neprofesionista editura pe care nu mai stiu cu o cheama : Trio, Tonic ?… Tritonic parca!!! .Targul asta traieste numai din amintiri, cred ca este cam trist, poate doar ca prilej de intalnire intre fani sa rememoreze ce a fost odata long time ago intr-o galaxie indepartata…
Şi mulţumim din nou! 🙂 Ne vedem şi data viitoare? 😀
In mod sigur!