Text si Romanul Anului 2011!

Cu un debut spectaculos si un roman pe masura, efectiv nu il poti lasa din mina

OLIVIU CRAZNIC

nu pregeta sa ne uimeasca cu povestile sale minunate.Inca am in minte Ultima Clepsidra din antologia STEAMPUNK A DOUA REVOLUTIE pe care va invit neaparat sa o cititi

sau fragmentul extrem de misto de pe blogul Moshului SF

care face parte dintr-un ciclu mai amplu.

Dar sa revenim si in exclusivitate pentru Blogul FAN SF va prezint un fragment din cea mai noua povestire publicata a marelui scriitor OLIVIU CRAZNIC-

Însângerată, luna (fragment)

 “Cei doi localnici se uitau la mine cu spaimă.

– Cine este?… am întrebat, arătând cu mâna tremurândă spre lizieră.

Feţele românilor erau albe.

– O vedeţi?… întrebă unul din ei.

L-am privit cu mare nedumerire.

– E Fiica Lunii, spuse celălalt. Nu vă uitaţi la ea… altfel o să vă fure inima.

Ştiam destul de bine limba valahă, dar felul în care a pronunţat ea mi s-a părut ciudat, încât aproape că nu am recunoscut cuvântul. Şi amândoi erau îngroziţi.

– Ce vreţi să spuneţi?… am întrebat încruntat. Cum adică, dacă o văd?… Şi ce e aia, Fiica Lunii?…

– Noi nu o vedem, spuse încet unul dintre localnici.

L-am privit buimăcit. Ce era asta?… Oare îşi băteau joc de mine?…

Dar feţele lor arătau rău.

– E chiar acolo, am spus arătând spre pădure, dar într-adevăr nu mai era nimeni. Dispăruse când întorsesem capul, dispăruse şi nuanţa sângerie din lună, iar eu mă uitam prosteşte spre copacii verde-închis între care văzusem zeiţa. Iar cei doi transilvăneni priveau către mine cu frică.

M-am întors furios pe călcâie şi am coborât meterezul, decis să lămuresc problema cât voi putea de devreme dimineaţă. De fapt, aş fi vrut să o fac chiar atunci, dar nu puteam să îl trezesc la ora aceea pe căpitanul Morphis.

M-am plimbat cu frenezie pe ziduri, în speranţa că fata se va ivi din nou, dar nu mai era nicăieri, iar luna arăta normală. Pe măsură ce orele reci ale nopţii treceau şi zorii erau aproape, m-am gândit la absurdul vedeniei, la ce şanse ar fi fost ca o fată frumoasă şi goală să se afle în pădure singură noaptea, şi m-am întrebat dacă eram nebun.

Dar localnicii nu negaseră că era acolo. Spuseseră doar că nu puteau să o vadă.”

Lectura placuta! Textul integral il puteti gasi in antologia Balaurul si Miorita, carte aparuta la editura Eagle Publishing House.

Romanul Anului 2011 este in derulare, se scrie la el ,se numeste  Patruzeci Si Sapte si este scris in colaborare de Oliviu Craznic si Nicolae Voicu, adica eu si il vom lansa la tirgul de carte din toamna Gaudeamus, este un steampunk veritabil fascinant.In curind o sa pun pe blog un fragment dar si o propunere de coperta.

posted by voicunike

You might also like

20 Comments

 1. avatar
  moshulsf says:

  Bravo moşule, te-ai scos! Abia aştept să-ţi dau la ţurloaie în noua ta calitate de autor! Nu de alta, dar ca să vezi cum e…

  1. avatar
   voicunike says:

   George daca nu te superi, as dori sa postez si eu un fragment din povestirea lui Oliviu care apare la tine la Gazeta SF. Apropo, da-mi de stire cind apare!

   1. avatar
    George Sauciuc says:

    Inainte sau dupa ce apare? Ideea e ca povestirea ii apartine, adica drepturile de autor apartin scriitorilor, Gazeta fiind doar un mediu prin care ei le fac publice. Normal ca te voi anunta, pe facebook ;)!

 2. avatar
  Flashback says:

  Astept cu interes romanul tau si al lui Oliviu precum si povestirea din gazeta SF. Good luck!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *