LEDA 2011

Dupa un an in care se vede de la o posta efectele crizei, iata ca pentru anul 2011 LEDA pregateste unele din cele mai frumoase carti sf dar si faimoase, sper ca acest lucru sa duca la revitalizarea genului la noi in Romania. Sa incepem cu un scriitor si cu o carte care a fost si este cea mai dorita de iubitorii genului deopotriva fani sau simpatizanti:

NEAL STEPHENSON      –       ANATHEM

Nu vreau sa va spun cit de bucuros am fost cind am auzit aceasta veste extraordinara, am chiuit de bucurie.E bine ca aceasta carte va fi tradusa de catre  sotii Ghidoveanu , dar va previn ca vom avea de asteptat ceva timp pentru ca este ditamai cartea, timp probabil de aparitie tirgul de carte Gaudeamus din noiembrie 2011.

Un alt autor pina acum necunoscut la noi va fi publicat de catre LEDA , este vorba de o carte fenomen care te face sa iti revizuiesti parerea despre societate si oameni , chiar si regizorul  Guillermo del Toro a fost impresionat de carte si a achizitionat drepturile de film:

DAVID MOODY          –       HATER

O carte care are si o continuare pe care sunt sigur ca o veti vrea sa o cititi dupa acest regal de literatura! Timp probabil de aparitie-prima jumatate a anului 2011.O recenzie a cartii facuta de prietenul nostru Bogdan o puteti citi aici.

Desi aminata iata ca in primul trimestru vom avea parte de volumul patru din seria SOARELE NOU de GENE WOLFE in traducerea maiastra a traducatoarei Irina Horea

GENE WOLFE              –      CITADELA AUTARHULUI

Eclectica si incitanta, o serie care a facut multi fani!

Ca un bonus extra vom avea in 2011 si cartea a cincea a seriei.Multumesc din suflet si din inima editurii LEDA pentru aceasta frumoasa surpriza.

Va recomand cu caldura primul volum din seria PRABUSIREA IMPERIULUI GROAZEI -PRAXIS o carte captivanta si scrisa atit de realist incit ai impresia ca participi efectiv la firul actiunii

WALTER JON WILLIAMS        DREAD EMPIRE’S FALL

Partea buna acum urmeaza: volumul doi  din serie care continua aventurile celor doi eroi din prima parte:

Cu adevarat incitanta si surprinzatoare! Sunt sigur ca o sa va placa aceasta serie care va fi terminata cu volumul trei

Un sfirsit fulminant, o serie care o sa va incinte cu siguranta!

Incadrata la capitolul DORINTE , mi-as dori sa apara la LEDA o carte care a facut furori iar serialul milioane de fani

ROBERT JAMES SAWYER       FLASHFORWARD


Mi-as dori din toata inima si din tot sufletul sa vad aceasta carte publicata in romaneste.

In viitoarea postare in care este vorba tot despre LEDA, am sa va prezint citeva carti super care vor aparea tot la LEDA si care nu pot fi incadrate ca apartinind unui gen distinct, este vorba despre un amalgam intre mainstream-SF si fantasy.

Asa cum v-am promis iata si concursul care se desfasoara pe blogul Assassinului:

Atât de multe cărți și totuși atât de puțin timp liber la dispoziție pentru a le citi. S-au purtat îndeajuns de multe războaie în online ca să vedem că nu toată lumea apreciază recentele achiziții editoriale ale librarilor romani. Așa că acum trei cititori de SF au luat inițiativă organizării unui concurs pentru a vedea ce autori străini sunt doriți spre publicare în România în domeniul fantastic și științifico-fantastic (SFF). Scopul acestui concurs este de a atrage atenția editurilor românești care publică SFF asupra autorilor străini care merită traduși.

În concret, vă cerem opinia asupra unui autor necunoscut publicului mioritic. Răsplata pentru trudă câștigătorului norocos:

 • primul loc va primi trei cărți de Brian Herbert și Kevin J. Anderson (Trilogiei Preludiului – “Casele Dune”), prima editie Millennium Press, plus John Scalzi – Războiul Bătrânilor, prima ediție de la Millennium Press;
 • al doilea loc va primi trei cărți de Serge Brussolo (Haita, Crucifix și Coșmar de Închiriat), plus Joe Haldeman – Camuflaj.

Înainte de a elabora asupra cerințelor de fond și de formă dorim să atragem atenția asupra naturii concursului:

 • este organizat independent de către o persoană fizică;
 • nu există legături cu edituri românești;
 • nu se promite traducerea autorului menționat în textul câștigător;
 • juriul este neutru și imparțial, format din trei bibliofili aleși doar pentru că au prea mult timp la dispoziție, respectiv Assassin, Voicunike și Schizoid.

Termenul limită de predare al textului este 20 decembrie 2010, ora 08:00. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul zilei de 21 decembrie 2010, iar expedierea se va face în aceeași zi, pentru a ajunge la acesta pe 24 decembrie, la timp pentru despachetarea tradițională de a doua zi.

Condiții de fond, a căror încălcare atrage nulitatea absolută – eliminarea din concurs:

 • autorul să nu fi fost publicat în România până la data începerii concursului, respectiv 3 decembrie 2010, excepție la regula sus-mentionată o reprezintă publicarea unui text într-o antologie;
 • autorul să fi publicat cel puțin două cărți până la data începerii concursului.

Condiții de formă, a căror încălcare atrage nulitatea relativă, trimiterea spre autor pentru revizuire:

 • minim 600 de cuvinte;
 • minim analiza unei cărți;
 • un profil stilistic al autorului;
 • o influență notabila asupra autorului;
 • un element de noutate al autorului.

Trimiterea textului se va face prin e-mail, la adresa concursdepublicare @ gmail. Com, având în subiect “PENTRU CONCURS”. Textul va fi atașat e-mailului, în format word, scris cu caractere Times New Roman, corp 12. Fiecare text va conține pe prima pagină numele autorului și titlul. În numele fișierului atașat se vor include numele autorului și titlul lucrării. Textul câștigător va fi publicat ulterior pe blogurile celor din juriu, cât și tuturor celorlalți ce se vor declara dispuși sa o facă. Spor la treabă!. Spor la treabă!

posted by voicunike

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *