Integrala PYGMALION 3

Numarul 29

Cel mai superb roman citit de mine pina acum,nimic nu il egaleaza decit superbul Dune,aparea in romaneste cel mai tare autor de sf american,Numarul 1 in topul fanilor  science-fiction de peste ocean cu aceasta serie inegalabila ca maiestrie si imaginatie UPLIFT WAR. Daca vreo editura s-ar gindi sa publice aceasta serie integral si sa nu uitam ca toate cele trei carti au cistigat cele mai importante premii Nebula, Hugo si Locus plus noua serie care a facut furori The New Uplift,ar da cea mai tare lovitura pe piata romaneasca de carte.

Imaginati-va  seria Cintec de gheata si foc  a lui Martin transpusa pe plan galactic in care sunt implicate mai multe civilizatii extraterestre dar si citeva de pe planeta Pamint(sic!).

Numarul 30

Volumul doi din RAZBOIUL ELITELOR

Doua volume care se citesc pe nerasuflate! Cea mai magnifica aventura a imaginatiei! A nu se rata ever!

Numarul 31

Cel mai surprinzator roman al scriitorului -rege al sefeului romanesc-Liviu Radu- Optiunea ne prezinta in stilul lui caracteristic o neobisnuita aventura in adincurile psihicului extraterestru.

Numarul 32

Daca americanii il au pe Stephen King noi il avem pe Liviu Radu,astfel prin acest roman-Spaime- horror dar si tragi-comic Liviu ne propune o altfel de viziune asupra vietii.

Un roman care sigur o sa va incinte.

Numarul 33

Prin Doomsday Book aveam sa ma intilnesc prima data cu Connie Willis,scriitoarea talentata care a reusit sa cistige mai multe premii Hugo si Nebula.

In anul 1348 ciuma a decimat mai mult de doua treimi din populatia Europei,ce-ai face daca o fereastra s-ar deschide  spre trecut si te-ar arunca in acel an odios?!

Numarul 34-35

Cea mai ampla si exhaustiva  lucrare despre fenomenul sf,sunt mentionati toti autorii de science-fiction,fantasy si horror din lume. Cei doi autori ai cartii „Dictionar de Literatura S.F.”,Mihaela si Cristian Ionescu au facut un adevarat tur de forta iar acest dictionar nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui sefist respectabil.

Un dictionar mai mult decit necesar dar din pacate foarte greu de gasit din cauza tirajului mic.

numarul 36-din pacate si ultimul!

Din nou scriitoarea Connie Willis loveste!

Imaginatia creatoare a lui Connie ne conduce in lumea de celuloid acolo unde visele chiar si imposibile pot deveni realitate.

Pare un pic de potrivire dar ultima carte a editurii Pygmalion apare tot in traducerea lui Mihai Dan Pavelescu, la fel ca prima,in anul de gratie 2005.Dupa plecarea lui Mihai Dan Pavelescu la Nemira ,editura Pygmalion a mai supravietuit vreo doi ani dupa care a dat faliment.Cei doi soti Ofelia si Vlad Dercaci nu au mai fost de gasit iar la adresa indicata in carti rugind un prieten localnic din Ploiesti sa se deplaseze pina acolo mi-a spus ca  fiinteaza alta firma ; intrebind pe ici pe colo  despre editura nimeni nu isi mai aduce aminte de ea zici ca nici nu a fost!Pacat, mare pacat!

Daca supravietuia editura avea planuri mari urmind ca sa ne ofere titluri unul si unul, iata lista:

Fritz Leiber-The Wanderer

Nancy Kress-Beggars in Spain

Clifford Simack-City

C.J.Cherryh-Cyteen

Gordon Dixon-Dorsai

Gwayneth Jones-White Queen

Vonda McIntyre-Dreamsnake

Michael Swanwick-Station of Tide

Lois McMaster Bujold-Barrayar si Vor’s Game

Stephen Baxter-Voyage

Am spicuit o mare parte din ele(80%).Ce bine era daca apareau toate aceste carti!

posted by voicunike

You might also like

6 Comments

 1. avatar
  albert says:

  Stiu ca a trecut ceva vreme de la ultimul comentariu, insa cum am ajuns eu pe blogul asta poate mai ajunge cineva, asa ca imi spun si eu pasul: Si eu caut dictionarul, plus Spaimele si Optiunea lui Liviu Radu. Daca vrea cineva sa le vanda, sa lase un comentariu. Pe okazii se gasesc cateva din cartile de autor roman din colectia Cyborg (http://www.okazii.ro/catalog?user_list=ormarius pentru cei interesati), dar cele 3 titluri pe care le caut nu sunt.
  In alta ordine de idei, imi permit o corectie: postarea aceasta ar fi trebuit sa se numeasca „Integrala PYGMALION 4” 🙂

  Numai bine.

 2. avatar
  orbete says:

  Salut. As avea nevoie de 2 poze (sau scan-uri) clare cu copertile Dictionarului de Literatura S.F., sa le salvez in telefon ca sa le pot arata in anticariatele prin care intru. Se poate? Dau o bere 🙂

  1. avatar
   Liviu Szoke says:

   Nu știu dacă Bebe se descurcă să fac niște scanuri după copertele pe care le ceri tu, dar dacă mai ai răbdare până la Gaudeamus, când voi ajunge eu le Bebe, le voi face și ți le voi trimite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *