Numarul 29
Cel mai superb roman citit de mine pina acum,nimic nu il egaleaza decit superbul Dune,aparea in romaneste cel mai tare autor de sf american,Numarul 1 in topul fanilor science-fiction de peste ocean cu aceasta serie inegalabila ca maiestrie si imaginatie UPLIFT WAR. Daca vreo editura s-ar gindi sa publice aceasta serie integral si sa nu uitam ca toate cele trei carti au cistigat cele mai importante premii Nebula, Hugo si Locus plus noua serie care a facut furori The New Uplift,ar da cea mai tare lovitura pe piata romaneasca de carte.
Imaginati-va seria Cintec de gheata si foc a lui Martin transpusa pe plan galactic in care sunt implicate mai multe civilizatii extraterestre dar si citeva de pe planeta Pamint(sic!).
Numarul 30
Volumul doi din RAZBOIUL ELITELOR
Doua volume care se citesc pe nerasuflate! Cea mai magnifica aventura a imaginatiei! A nu se rata ever!
Numarul 31
Cel mai surprinzator roman al scriitorului -rege al sefeului romanesc-Liviu Radu- Optiunea ne prezinta in stilul lui caracteristic o neobisnuita aventura in adincurile psihicului extraterestru.
Daca americanii il au pe Stephen King noi il avem pe Liviu Radu,astfel prin acest roman-Spaime- horror dar si tragi-comic Liviu ne propune o altfel de viziune asupra vietii.
Un roman care sigur o sa va incinte.
Numarul 33
Prin Doomsday Book aveam sa ma intilnesc prima data cu Connie Willis,scriitoarea talentata care a reusit sa cistige mai multe premii Hugo si Nebula.
In anul 1348 ciuma a decimat mai mult de doua treimi din populatia Europei,ce-ai face daca o fereastra s-ar deschide spre trecut si te-ar arunca in acel an odios?!
Numarul 34-35
Cea mai ampla si exhaustiva lucrare despre fenomenul sf,sunt mentionati toti autorii de science-fiction,fantasy si horror din lume. Cei doi autori ai cartii „Dictionar de Literatura S.F.”,Mihaela si Cristian Ionescu au facut un adevarat tur de forta iar acest dictionar nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui sefist respectabil.
Un dictionar mai mult decit necesar dar din pacate foarte greu de gasit din cauza tirajului mic.
numarul 36-din pacate si ultimul!
Din nou scriitoarea Connie Willis loveste!
Imaginatia creatoare a lui Connie ne conduce in lumea de celuloid acolo unde visele chiar si imposibile pot deveni realitate.
Pare un pic de potrivire dar ultima carte a editurii Pygmalion apare tot in traducerea lui Mihai Dan Pavelescu, la fel ca prima,in anul de gratie 2005.Dupa plecarea lui Mihai Dan Pavelescu la Nemira ,editura Pygmalion a mai supravietuit vreo doi ani dupa care a dat faliment.Cei doi soti Ofelia si Vlad Dercaci nu au mai fost de gasit iar la adresa indicata in carti rugind un prieten localnic din Ploiesti sa se deplaseze pina acolo mi-a spus ca fiinteaza alta firma ; intrebind pe ici pe colo despre editura nimeni nu isi mai aduce aminte de ea zici ca nici nu a fost!Pacat, mare pacat!
Daca supravietuia editura avea planuri mari urmind ca sa ne ofere titluri unul si unul, iata lista:
Fritz Leiber-The Wanderer
Nancy Kress-Beggars in Spain
Clifford Simack-City
C.J.Cherryh-Cyteen
Gordon Dixon-Dorsai
Gwayneth Jones-White Queen
Vonda McIntyre-Dreamsnake
Michael Swanwick-Station of Tide
Lois McMaster Bujold-Barrayar si Vor’s Game
Stephen Baxter-Voyage
Am spicuit o mare parte din ele(80%).Ce bine era daca apareau toate aceste carti!
posted by voicunike
buna seara!
pe cine pot mitui si eu pt un dictionar al lui mihaela si cristian ionescu?
alecsguru@yahoo.co.uk
Nu stiu cum poti face rost, dar este greu tare.
Stiu ca a trecut ceva vreme de la ultimul comentariu, insa cum am ajuns eu pe blogul asta poate mai ajunge cineva, asa ca imi spun si eu pasul: Si eu caut dictionarul, plus Spaimele si Optiunea lui Liviu Radu. Daca vrea cineva sa le vanda, sa lase un comentariu. Pe okazii se gasesc cateva din cartile de autor roman din colectia Cyborg (http://www.okazii.ro/catalog?user_list=ormarius pentru cei interesati), dar cele 3 titluri pe care le caut nu sunt.
In alta ordine de idei, imi permit o corectie: postarea aceasta ar fi trebuit sa se numeasca „Integrala PYGMALION 4” 🙂
Numai bine.
Salut. As avea nevoie de 2 poze (sau scan-uri) clare cu copertile Dictionarului de Literatura S.F., sa le salvez in telefon ca sa le pot arata in anticariatele prin care intru. Se poate? Dau o bere 🙂
Nu știu dacă Bebe se descurcă să fac niște scanuri după copertele pe care le ceri tu, dar dacă mai ai răbdare până la Gaudeamus, când voi ajunge eu le Bebe, le voi face și ți le voi trimite.
E foarte bine, multumesc.