Fericirea ca un ocean de bucurie !

In sfirsit fericirea mea este deplina! Cu mindrie si bucurie mare pot anunta  una din cele mai tari carti ale tirgului de carte Bookfest 2010:

SPADA LICTORULUI de Gene Wolfe

Volumul al III-lea din CARTEA SOARELUI NOU

Traducere din limba engleză de Irina Horea


Format: 13 x 20 cm

400 pagini

Saga lui Severian continua intr-o carte fascinanta si unica!

În cel de-al treilea volum al epopeii lui Wolfe, Severian, torţionarul exilat din Nessus pentru ,,păcatul” îndurării, ajunge, în cele din urmă, în locul exilului său – Thrax, Oraşul Odăilor fără Ferestre, unde pare gata să-şi înceapă noua viaţă activă, deşi oarecum sinistră, de lictor. Însă Dorcas, cea care îl însoţise în periplul lui, hotărăşte să îl părăsească acum şi să se întoarcă în locul în care începuse călătoria lor împreună, Lacul Păsărilor – apa în care sunt scufundaţi morţii –, pentru a-şi căuta obârşia. Iar Severian îşi trădează din nou mai-marele şi face scăpată o femeie condamnată la moarte. Ca urmare, el însuşi se vede obligat să devină iarăşi un fugar şi să o pornească spre munţii din nord, pe urmele Pelerinelor şi către războiul cu ascienii. Ceea ce urmează e o poveste plină de aventuri – o nouă întâlnire cu Agia şi o confruntare cu un alzabo, pentru ca apoi eroul să îşi continue drumul alături de un orfan care poartă acelaşi nume cu el; urmează vrăjitori ai junglei, un oraş pustiu, moartea băiatului Severian şi apariţia unui monstru cu două capete, un vechi duşman al Conciliatorului. În final, rămas din nou singur, Severian îşi revede, în mod surprinzător, nişte cunoştinţe mai vechi şi ajută oamenii de pe insulele plutitoare în lupta lor pentru libertate.

La fel ca în volumele anterioare, şi din paginile acestuia răzbat acelaşi sentiment al vechimii lumii, al vastităţii istoriei, înţelegerea nu doar a ceea ce se întâmplă, ci şi a ceea ce s-a petrecut demult, emoţia omului care încearcă să se confrunte cu trecutul său încărcat. Există un echilibru extraordinar între momentele de acţiune fulgerătoare şi cele de introspecţie profundă şi speculaţie metafizică, iar science-fiction-ul şi fantezia se împletesc pentru a crea o poveste fascinantă, unică şi profund originală, o epopee în care eroul ei urmează un destin puternic şi de nepătruns.

Nu ratati standul editurii LEDA unde veti gasi numai carti bune si de calitate!

You might also like

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *