Minunata Caoara si Coroziunea Roz

Nascut pe 1 aprilie pe malul marii la Constanta, Costi Gurgu a devenit un fenomen Serge Brussolo autohton detasindu-se clar ca scriitor nonconformist in peisajul sf romanesc.A debutat in paginile Jurnalului SF cu o povestire care a facut furori inca de la aparitie si cu care a cistigat inimile multor fani sf,este vorba de Minunata Caoara aparuta in 1993. Au urmat apoi multe texte care aveau sa intre direct in topul cititorilor Jurnalului SF,texte pe care avea sa le risipeasca cu darnicie prin mai multe publicatii , antologii, si reviste.

In 2001 aparea la  editura  Prologos culegerea de povestiri marca Costi Gurgu-„Ciuma de sticla”,  prilej de bucurie pentru mine dupa achizitionarea cartii,a fost dragoste la prima vedere si o mare incintare la citirea cartii,povestile erau bine scrise  cu o mare doza imaginativa si narativa.O recomand cu caldura si a se citi fara doar si poate!

Membru fondator al grupului KULT coordoneaza trei antologii care i-au iesit de minune exprimind astfel zorii  new weird-ului romanesc,astfel se prefigura aparitia romanului Retetarium(editura Tritonic 2005) un roman excelent si bun ca un desert la o masa regeasca. Ca istorie acest roman a stat prin sertarele autorului inca din anul 1994,pacat ca nimeni si ma refer la editori nu a avut curajul de a publica acest Retetarium fenomenal.

In 2009 Costi „recidiveaza” publicind o povestire care impresioneaza prin forta imaginilor si a scriiturii Angel and Moths intr-o antologie aparuta in spatiul anglo-saxon si care a fost primita foarte bine,este vorba de  „Ages of Wonder”.Unele guri rele au afirmat ca aceasta povestire nu o sa apara in romaneste dar eu nutresc speranta si am incredere in viitor ca va fi publicata si astfel vom avea parte de inca un festin -deliciu literar marca inconfundabila Costi Gurgu.

Astazi este ziua prietenului nostru Costi ! Sa-i dea dumnezeu multa putere de munca si sa ne scrie cit mai multe povestiri si carti!

LA MULTI ANI COSTI ! Iti urez din inima si din suflet multa sanatate si fericire, la cit mai multe carti scrise si cit mai multe realizari profesionale! Sa ne traiesti ca ne trebuiesti!

Spor la gratar si distractie maxima!

ti-a urat cu drag fanul sf voicunike

You might also like

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: