Ne apropiam cu pasi mari de sfirsitul mileniului si toata lumea era vinzolita de tot felul de scenarii care mai de care apocaliptice si fantastice,da dragii mei prieteni,eram in anul 1999,anul in care Rao a dat lovitura secolului publicind Fratia Inelului prima parte din legendara si adorata serie Lord Of The Rings scrisa de cel mai mare scriitor de fantasy pe care il vom avea vreodata -J.R.R.Tolkien-maiestria si imaginatia lui este de neegalat,asa cum Dune este unica in SF asa si LOTR este unica in Fantasy, sunt carti care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nimanui,dupa ce citesti asemenea „diamante” celelate carti iti pot parea pietre amorfe. In ’99 viata mea era cit de cit linistita si inca ma chinuiam sa-mi fac confortul personal in noua mea casa,eram ca o albina zbirniind toata ziua si doar seara ce aveam odihna completata ocazional si de o lectura relaxanta. Imi reluasem vechiul obicei de a colinda orasul in cautare de carti noi,tarabele se desfiintasera drastic supravietuind pe ici pe colo cite una,iar librariile ramase erau in numar de trei, din care una a falimentat subit doi ani mai tirziu, prin intermediul uneia dintre ele am intrat in posesia a doua carti care m-au marcat,iar la o taraba am gasit o carte scrisa de un autor cu care aveam sa fac cunostinta mai tirziu peste citiva ani si care a stabilit standarde mai inalte pentru mine la fantasy. Desi bugetul pentru carti era acum limitat foarte aproape de subzistenta,am reusit facind pe dracu-n patru sa achizitionez ce era mai important,abonamentul la Nemira si Pygmalion era in floare dar inima imi cerea si alte carti! Sfirsitul de an si de mileniu l-am petrecut intr-un chef de chef cu artificii, sampanie si bautura curgind valuri,din nefericire 😀 nu a venit sfirsitul lumii iar viata a continuat sa mearga mai departe. Lovitura secolului a venit de la Rao care a publicat in traducerea doamnei Irina Horea Fratia Inelului de J.R.R.TolkienDupa un an a fost publicat si volumul doi,si noi ne plingem acum ca trece atit de mult timp intre doua volume,noroc ca netul era de abia la inceputuri atunci! 😀
Dupa doi ani a fost publicat si volumul al treilea,am avut sansa sa-o intilnesc pe aceasta minunata traducatoare care mi-a povestit ca a fost una din cartile dupa care este innebunita si ca a vazut filmele de cel putin 12 ori fiecare!,iar munca pentru documentarea traducerii i-a luat un an pentru a transpune fidel in romana cuvintele acestui titan al fantasy in limba romana,daca timpul s-ar intoarce inapoi ar face la fel numai si numai pentru acel sense of wonder pe care aceasta carte l-a adus in viata ei, asta da daruire!
Alaturi de Tolkien am gasit in librarie o carte care m-a intrigat si care mi-a stirnit imediat interesul prin frunzarirea cartii si citind citeva file din ea,le-am cumparat pe loc,uitind sa mai cumpar un robinet si alte lucruri pentru casa,feelingul dat de cele doua carti la lecturare nu se compara cu nimic!
Nemira ma rasfata cu titluri bune in continuare dar numarul lor era in scadere si prefigura epoca intunecata care avea sa vina.
O carte care pica in momentul potrivit,dupa gustul meu pot spune ca este nemaipomenita!
O carte in stilul inconfundabil al maestrului Lem!
Intotdeauna mi-a placut la nebunie cum scrie Poul Anderson si mai ales saga lui minunata despre paznicii timpului si peripetiile lor.
Brown este genial! Un adevarat maestru al sefeului!
Prefigurarea obsesiilor legate de jocuri in care realitatea nu mai este deosebita de virtual,suna cunoscut nu?!
O lectura placuta si relaxanta dar care ridica numeroase intrebari despre noi insine!
O doza mare de umor si buna voie sefistica,primul volum al scriitorului italian in limba romana!
Marele maestru francez nu se dezminte nici de astadata,de la uluitoarea „Sub cenusi” (cine isi aduce aminte?) intotdeauna l-am citit cu placere pentru forta si lirismul ideilor lui.
Un space opera placut ca un vin fiert cu scortisoara!
Un roman cu certe veleitati literare,cei doi autori romani facind o adevarata demonstratie de forta si poezie!
Un autor cu adevarat magnific,e meserias! nimeni nu mai este ca el! Pacat ca nu se publica mai mult din scrierile lui in romana!
Cea mai tare carte a anului! Heinlein efectiv mi-a demolat multe idei si a darimat niste bariere mentale citindu-i aceasta carte! A nu se rata sub nici o forma! Multumim din inima doamna Silvia Colfescu pentru aceasta comoara pe care in marinimia dvs ne-ati daruit-o!
Editura IMAGE venea tare din urma si in ’99 ne-a rasfatat cum doar Nemira putea sa o faca, pacat ca aceasta editura nu a supravietuit ,avea planuri ambitioase si era de vitor dar soarta a vrut altfel,regret enorm! Pe marele Bradbury nici nu cred ca mai e nevoie sa il prezint!
O carte super! Iar autoarea si mai si ! Oare de ce numai publica nimeni in romana aceasta minunata autoare Joan D.Vinge?!
Finalul faimoasei odisei,iar autorul este unul dintre titani literaturii sf! Vi se pare cunoscut?! 🙂
O carte si un serial cu adevarat MARE!
O carte si un autor beton!
Cea mai tare Antologie SF publicata in Romania! Cine nu a citit-o pierde bucuria vietii!
Pygmalion venea cu o carte extraordinar de buna si cu un autor care nu mai are nevoie de nici un compliment! Surpriza aveam sa o am cu urmatoarea carte:
O carte exceptionala in traducerea Regelui(Liviu Radu),pacat ca nu s-a mai publicat si volumul doi,asta da carte sf !
Doua sefeuri bune ! Cit despre autori nu cred ca mai trebuiesc recomandati!
Cartea gasita la o taraba,aceasta carte a reusit atunci cind am citit-o sa ma faca atemporal timp de doua ore,o recomand tuturor sefistilor sa o citeasca,va jur ca nu veti regreta!
Editura Dacia dadea lovitura cu aceasta serie,mai tirziu am aflat ca omul care a stat la conceptie si la baza ei a fost Horia Nicola Ursu,dupa plecarea lui sa ales praful de serie. Cit despre Voicu Bugariu nu il pot decit lauda pentru previziunile facute,atit de mult se apropie sefeul scris de el de realitate! Respectele mele maestre!
Traducere efectuata de HNU! Ase citi!
Bogdan la a doua carte!Si da, merita citit!
Regele sefeului romanesc intr-un triptic de neuitat! Nu am fost dezamagit niciodata de povestile acestui mare Rege=Liviu Radu,si nici nu cred ca am sa apuc vreodata ziua asta! Totodata si unul din cei mai mari traducatori de la noi,la o sueta cu citiva redactori mi-s-a spus ca un redactor aproape nici nu are ce face cind redacteaza o traducere facuta de Rege.
Printre ultimele dar cu cel mai mare impact asupra mea au fost doua carti nemaipomenite si care te fac sa iti pui intrebari complexe si sa-ti dea de gindit:Daca ar fi adevarata originea omului ,oare ce suntem noi?
O lume cu adevarat noua! Traducerea ii apartine marelui MDP!
Iar ca desert am lasat pentru final unul din cei mai meseriasi autori de sf&f , maretul G.R.R.Martin! Multumim pe aceasta cale domnului Mihai Dan Pavelescu pentru regalul sf&f oferit!
Rog pe aceasta cale ca cineva sa ma indrume pentru a gasi o carte care imi lipseste si pe care vreau sa o citesc neaparat RAYMOND E. FEIST-MAGICIAN.Ofer recompensa babana!
Ca de obicei Bebe va pune lista cu cartile aparute.
Later edit: Cu dedicatie pentruVlad Puescu, Cristian Tamas,Alin,Feri ,Aspoiu si marele Urs!Tim Powers cu un palat!
Cele mai super povestiri romanesti!Am cautat 11 ani cartea asta,iar la finele anului trecut am gasit-o!
Pentru Alin! Merishorul stie de ce!
Vrem mai mult Brin! VREEEEEEM BRIIIIN! Vlad ne auzi?!
Pentru Cristian o carte foarte tare!
Niste voci care ar trebui reeditate!
Un vis care trebuie sa ramina doar vis! Daca stau sa ma gindesc bine asta-i un cosmar pentru romani.
Pentru un Urs o intilnire cu o meduza! 😀
Cartile din Colectia Imago se mai gasesc inca pe site-ul Editurii Dacia.
Hai ca m-ai facut curios!
Cei cu Martinu’ ala? E colectia de povestiri?
S-ar putea ca si la Benq-ul dvs. fotografiile copertelor de carte sa iasa mai clar daca setati in meniu pe optiunea „Licitatie web” sau „Alimente”.
Daca nu clare macar mai mici la size. Ca au cate 2 MB fiecare. 🙂
@aspoiu: zburatorii noptii = nightflyers. google it. 🙂
De parca poti fi sigur ca se pupa cu ce a aparut in RO. Eram curios daca e colectia numita asa sau doar nuvela.
@Aspy: Zbunatorii Noptii, Comanda prioritara, Week-end intr-o zona de razboi, De om nu te-atinge, Nici flacarile multicolore ale unui inel stelar, Un cintec pentru Lya.
Ok voi face tot posibilul sa fie cit mai clare! Am resetat aparatul!
Aspoiule da, este Nightflyers! Toata colectia!
A. Buzdugan-nu am inteles faza cu alimente si licitatie web?! Lamureste-ma te rog!
Fain! Habar nu am avut ca a fost tradusa… 😀
@Voicunike – Cand apasati pe „Menu”, aveti mai multe optiuni. Prima este „Automat” pe care banuiesc ca a ramas aparatul dvs., urmeaza inca vreo 25-30 de alte optiuni, „Manual”, „Video”… si optiunile de care aminteam, „Licitatie web” si „Alimente” pentru fotografierea cu focalizare automata a obiectelor situate la o distanta de 15-30 cm.
Daca vreti sa soateti/sa bagati blitzul apasati pe semnul care arata un fulger, in dreapta butonului OK. Poate merge si cu „Macro”, simbolul este floarea din stanga butonului OK. Nu pierdeti nimic daca incercati! Puteti reveni la fel de usor la setarile initiale.
Uitasem, cand selectati o optiune, apasati OK pentru a deveni activa.
Mercy! 🙂
apropos de „Magician” ……m-am trezit si eu mai tarziu – dupa 2 ani adica :))
o gasiti aici:
http://www.karte.ro/cumpara/magician-apprentice
dar numai in engleza sie doar prima jumatate.
si e ca un drog….daca te apuci sa o iei pe prima – nu ai cum sa le ratezi pe celelalte – sunt 30 toate :))
a…..si nu s-a editat decat prima carte in romana (cuprinzand ambele „jumatati” Apprentice si Master).
…si mai recomand ceva tuturor….dar greu de gasit:
1. Rune Sword (Series) – Clayton Emery, Rose Estes
2. Ender Saga – Orson Scott Card